Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Vodafone Έλεγχος Χρήσης υπό μορφή app

Vodafone Έλεγχος Χρήσης υπό μορφή app

Υπηρεσία ελέγχου χρήσης παρέχει σε όλους τους συνδρομητές των υπηρεσιών της η Vodafone, χωρίς να αποκλείει τους χρήστες καρτοκινητού, ιδιώτες ή επαγγελματίες. Εκτός από τη δυνατότητά τους να ενημερώνονται με SMS όταν φτάσουν στο 80% της προπληρωμένης χρήσης στο εκάστοτε πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας, στο εξής όσοι επιλέγουν την Vodafone μπορούν να δουν πόσα λεπτά ομιλίας, πόσα SMS και πόσα ΜΒ κίνηση έχουν προκαλέσει ανά πάσα στιγμή.

Υπηρεσία ελέγχου χρήσης παρέχει σε όλους τους συνδρομητές των υπηρεσιών της η Vodafone, χωρίς να αποκλείει τους χρήστες καρτοκινητού, ιδιώτες ή επαγγελματίες. Εκτός από τη δυνατότητά τους να ενημερώνονται με SMS όταν φτάσουν στο 80% της προπληρωμένης χρήσης στο εκάστοτε πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας, στο εξής όσοι επιλέγουν την Vodafone μπορούν να δουν πόσα λεπτά ομιλίας, πόσα SMS και πόσα ΜΒ κίνηση έχουν προκαλέσει ανά πάσα στιγμή.

Αυτές οι πληροφορίες από την υπηρεσία «Έλεγχος Χρήσης» είναι διαθέσιμες είτε από υπολογιστή, είτε από smartphone. Η Vodafone έχει ενσωματώσει την υπηρεσία στο λογαριασμό My Account στο vodafone.gr, παρέχοντας πρόσβαση από browser. Ανέπτυξε όμως και ένα app για smartphone που ονομάζεται My Vodafone, το οποίο είναι διαθέσιμο δωρεάν μέσα από το κατάστημα εφαρμογών της Google για κινητά με Android, το οποίο μετονομάστηκε από Android Market σε Google Play (περισσότερα για αυτό σε νεότερο άρθρο).

Επίσης, η εφαρμογή που δίνει πρόσβαση στην υπηρεσία Έλεγχο Κόστους θα είναι διαθέσιμη από το κατάστημα εφαρμογών της Vodafone, Vodafone AppSelect. Το Vodafone AppSelect είναι το κατάστημα διάθεσης εφαρμογών της Vodafone, το οποίο θα έρχεται προ-εγκαταστημένο σε όλα τα smartphone με Android που διαθέτει από το δίκτυό της η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σε πολλές χώρες, και στην Ελλάδα.

Επιστρέφοντας σε αυτό καθεαυτό το app, ενδιαφέρον είναι ότι δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες καρτοκινητού Vodafone (σε smartphone) να ενεργοποιούν πακέτα, να ανανεώνουν το χρόνο ομιλίας μέσω κάρτας ανανέωσης, να κάνουν επέκταση υπολοίπου και το λεγόμενο Vodafone Sharing.

Θυμίζουμε ότι με το Vodafone Sharing, όλοι οι συνδρομητές καρτοκινητής Vodafone CU, Vodafone Καρτοκινητό, Vodafone International, καρτοκινητής Carrefour, καθώς και όλοι οι συνδρομητές του Καρτοπρογράμματος της Vodafone, μπορούν να πραγματοποιήσουν άμεση μεταφορά χρόνου ομιλίας από 5€ έως και 30€ (χωρίς δεκαδικά) ή να ζητήσουν χρόνο ομιλίας από κάποιον άλλο συνδρομητή καρτοκινητής Vodafone (κάτι που απαιτούσε μια κλήση στο 1330 ή SMS στο 1331 και τώρα, περιλαμβάνεται ως λειτουργία στο app). Περισσότερα, διαβάστε στο σάιτ της Vodafone για την υπηρεσία μεταφοράς χρόνου ομιλίας.

Vodafone My Account

Όλοι οι συνδρομητές Vodafone που εγγράφονται στο λεγόμενο Vodafone My Account στο vodafone.gr να αποκτούν πρόσβαση στην υπηρεσία για τον έλεγχο χρήσης. Εκεί, εκτός από τον έλεγχο χρήσης, η Vodafone παρέχει «ολοκληρωμένη ενημέρωση σχετικά με το λογαριασμό, ανάλυση κλήσεων, καθώς δίνεται και η δυνατότητα πληρωμής λογαριασμού ηλεκτρονικά, αναβάθμισης της συσκευής, ανανέωσης συμβολαίου με έκπτωση αντί επιδότησης κ.ά.»/ Η εγγραφή στο My Account είναι πολύ απλή και δωρεάν, είτε μέσα από την ιστοσελίδα www.vodafone.gr/myaccount ή σε ένα κατάστημα Vodafone.

Τα πρώτα σχόλια για το app

Πάντως, στα πρώτα σχόλια τους σχετικά με το app, οι περισσότεροι συνδρομητές το χαρακτηρίζουν χρήσιμο. Aρκετοί ζητούν autologin για να μην απαιτείται η εισαγωγή κωδικών εισόδου στην υπηρεσία κάθε φορά που επιζητούν τρέχουσα ενημέρωση για τον έλεγχο του υπολοίπου τους.

Επίσης, όπως αναφέρεται στις άδειες που καλείται να παραχωρήσει ο χρήστης, το app αποκτά πρόσβαση στις επαφές του χρήστη και μπορεί να τις διαβάσει, μπορεί να στείλει SMS αλλά και να κάνει κλήσεις χωρίς την επέμβαση του χρήστη (ίσως για να διεκπεραιώσει τη διαδικασία μοιράσματος μονάδων με το Vodafone Sharing), μπορεί να εντοπίσει τη θέση του τηλεφώνου (προφανώς, απαιτείται για να βρει τα πλησιέστερα καταστήματα Vodafone).

Η χρήση του GPS εξηγείται αφού στο app περιλαμβάνεται το λεγόμενο Store Locator που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να βρει το πλησιέστερο κατάστημα από το σημείο που βρίσκεται. Επίσης, το app παρέχει πρόσβαση στο πρόγραμμα Vodafone 1+1, από όπου μπορεί κανείς να ενημερωθεί για τις προσφορές, εκπτώσεις αλλά και να βρει χρήσιμα τηλέφωνα.

Διευκρινίσεις για τις άδειες του app της Vodafone

Στις άδειες για το app My Vodafone (Έλεγχος Χρήσης) φαίνεται ότι απαιτεί τη συναίνεση του χρήστη για να βλέπει επαφές, θέση, να στέλνει SMS, να κάνει κλήσεις χωρίς την παρέμβαση του χρήστη και άλλα. Επίσης, στα σχόλια διαβάζουμε ότι απαιτείται login σε κάθε είσοδο στην υπηρεσία Ελέγχου χρήσης. Ποια είναι η επίσημη απάντηση της Vodafone στο ερώτημα για το πώς δικαιολογούνται οι απαιτήσεις αυτές;

Σας παραθέτουμε την απάντηση της εταιρείας στο tech.in.gr:

«H Εφαρμογή My Vodafone ζητά πρόσβαση στις επαφές, καθώς είναι απαραίτητό προκειμένου να λειτουργήσει το Vodafone Sharing (tab), το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να αποστείλει μονάδες σε όποιον θέλει από τις επαφές του.

Το My Vodafone App ζητάει την άδεια από τον χρήστη εκ των προτέρων, αλλά δεν χρησιμοποιεί τα στοιχεία αυτά παρά μόνο, αν ο χρήστης θελήσει να χρησιμοποιήσει το Sharing.

Επιπλέον, η θέση απαιτείται προκειμένου η εφαρμογή να παρέχει στο χρήστη ενημερώσεις, όπως για παράδειγμα το κοντινότερο κατάστημα από το σημείο που βρίσκεται κ.ά.

Η εφαρμογή δεν αποστέλλει μηνύματα χωρίς την παρέμβαση του χρήστη. Για παράδειγμα, μέσα από το 1+1 για την παροχή κωδικού, ο χρήστης στέλνει SMS όπως και για άλλες υπηρεσίες αλλά μόνο εάν ο ίδιος το επιλέξει με ξεκάθαρο τρόπο να στείλει SMS.

Τέλος, η υπηρεσία είναι διαθέσιμη και μέσω WiFi σε όλους τους συνδρομητές καρτοκινητής και συμβολαίου (ιδιώτες). Για να έχει κάποιος πρόσβαση μέσω WiFi θα πρέπει πρώτα να κάνει login στο My account, για να γίνει η αναγνώριση του χρήστη. »

Έλεγχος χρήσης Vodafone και στους εταιρικούς πελάτες

Για τους Εταιρικούς Πελάτες Vodafone, η εφαρμογή My Vodafone είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη μέσω του Android Market (πλέον Google Play) και του Vodafone AppSelect, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και από το AppStore, διευκρινίζει η Vodafone.

Oι Εταιρικοί Πελάτες Vodafone μέσα από την εφαρμογή My Vodafone μπορούν να έχουν τον Έλεγχο Χρήσης, για τη σύνδεση που χρησιμοποιούν στο τηλέφωνό τους και τον απόλυτο έλεγχο του κόστους τους για όλο το λογαριασμό τους, καθώς μπορούν να διαχειρίζονται όλες τις εταιρικές συνδέσεις που τους ανήκουν μέσα από το Vodafone.gr/myaccount.

Εκεί οι Εταιρικοί Πελάτες Vodafone έχουν και πολλά επιπλέον εργαλεία για να διαχειριστούν τις συνδέσεις τους, εκτός από τον Έλεγχο Χρήσης, μπορούν να εξάγουν report, να δημιουργήσουν κέντρα κόστους ανάλογα τις ανάγκες της εταιρείας τους, να ελέγξουν και να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενεργοποίηση της υπηρεσίας Vodafone Έλεγχος Χρήσης επισκεφθείτε τη σελίδα: www.vodafone.gr/UsageControl

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024