Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαθήματα ελευθερίας σε smartphone με Android στο hackerspace.gr

Μαθήματα ελευθερίας σε smartphone με Android στο hackerspace.gr

Μαθήματα προς εκκολαπτόμενους ελεύθερους χρήστες smartphone θα δώσει η ομάδα του hackerspace.gr σε όσους βρεθούν στην Αμπατιέλου 11 στον Άγιο Ελευθέριο την προσεχή Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 20:00. Εκεί, smartphone με Android θα ελευθερωθούν από τα δεσμά του Google και θα εγκατασταθούν τροποποιημένες (και οι τελευταίες) εκδόσεις του λειτουργικού και εφαρμογές ανοικτού λογισμικού, υπό την καθοδήγηση των χάκερ του hackerspace.gr

Μαθήματα προς εκκολαπτόμενους ελεύθερους χρήστες smartphone θα δώσει η ομάδα του hackerspace.gr σε όσους βρεθούν στην Αμπατιέλου 11 στον Άγιο Ελευθέριο την προσεχή Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 20:00. Εκεί, smartphone με Android θα ελευθερωθούν από τα δεσμά του Google και θα εγκατασταθούν custom ROM -δηλαδή, οι τελευταίες ενημερώσεις στο λειτουργικό, ή και τροποποιημένες εκδόσεις του Android, και πολλές ακόμα δυνατότητες που καθιστούν τον χρήστη «κύριο» του τηλεφώνου του- και εφαρμογές ανοικτού λογισμικού, υπό την καθοδήγηση των χάκερ του hackerspace.gr

Στo εργαστήριο, η ομάδα θα δείξει πως μπορεί κανείς να φέρει ένα κινητό με Android στα μέτρα του. Το workshop είναι εμπνευσμένο από την καμπάνια «Free your Android» του Free Software Foundation Europe.

Η παρουσίαση αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά παρουσιάσεων που αφορά την παραμετροποίηση του Android σε κινητά, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι δημιουργικοί άνθρωποι του hackerspace στον Άγιο Ελευθέριο.

Περισσότερα στο http://wiki.fsfe.org/Android

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr

«Τα έξυπνα κινητά έχουν πρόβλημα με το ιδιωτικό απόρρητο». Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού ξεκινάει τη δράση «Ελευθερώστε το Android σας!», παρά το γεγονός ότι το Android είναι, τουλάχιστον κατά κύριο λόγο, ελεύθερο λειτουργικό σύστημα.

Το Spark δεν είναι ένα φτηνό tablet από μια καιροσκόπο εταιρεία που επιχειρεί να κερδίσει από την τρέλα με τα tablet. Είναι πράγματι ένα tablet των 200 ευρώ που χτίστηκε πάνω σε μια… στοίβα Linux σε ξεκλείδωτο hardware και στο καινοτόμο, ανοικτό τρόπο διεπαφής με τη χρήση Plasma Active, όπου όλα περιστρέφονται γύρω από Activities. Αυτά γράφει στο blog post του ο επικεφαλής του εγχειρήματος Aaron Seigo, γνωστός developer μέλος (μέχρι πρότινος) της ομάδας ανάπτυξης του περιβάλλοντος εργασίας KDE.

Άνθρωποι που συναντιούνται για να δημιουργήσουν με διαφορετικούς τρόπους είναι το κύριο συστατικό των επονομαζόμενων hackerspace ανά τον κόσμο. Στο φυσικό χώρο του ελληνικού hackerspace.gr στην Αθήνα, στην Αμπατιέλου 11 στον Άγιο Ελευθέριο, 22 μόνιμα μέλη κρατούν έναν χώρο που έστησαν και εξόπλισαν μόνοι τους ανοικτό όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και υποδέχονται ομοϊδεάτες -πολλοί γράφουν μόνο κώδικα, άλλοι φτιάχνουν αντικείμενα με εκτυπωτή τρισδιάστατων αντικειμένων και κάποιοι σκαλίζουν τον κήπο.

Η πολύμηνη περιπέτεια μιας ετερόκλητης ομάδας χάκερ έφτασε στο τέλος της το τελευταίο δεκαήμερο του 2012. Από τις 20 Ιανουαρίου 2012, οι κάτοχοι iPhone 4S και iPad 2 με την νεότερη έκδοση του iOS 5 (5.0.1) μπορούν να απαλλαγούν από τα δεσμά του AppStore της Apple και να ανοίξουν τα φτερά τους για αλλού. Δείτε τι έγραψαν σχετικά οι πρωταγωνιστές της νεότερης επιχείρησης Jailbreak στο iOS 5.0.1 (και μάλιστα untethered jailbreak)

Ανθή Παναγιωτάκη

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024