Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Pirate Bay στα ουράνια, στ' αλήθεια

To Pirate Bay στα ουράνια, στ’ αλήθεια

Με ένα αινιγματικό ποστ, ο MrSpock ανακοίνωσε ότι η κυνηγημένη ομάδα πίσω από το Λιμάνι των Πειρατών εργάζεται για να υψώσει στα ουράνια (ή ακόμα ψηλότερα) τους διακομιστές που θα καλύπτουν τα ίχνη όσων μπαίνουν στο Λιμάνι. To Pirate Bay θέλει να σηκώσει υπολογιστές σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας μερικά χιλιόμετρα πάνω από τη Γη και να τους ελέγχει με GPS.

Με ένα αινιγματικό ποστ, ο MrSpock ανακοίνωσε ότι η κυνηγημένη ομάδα πίσω από το Λιμάνι των Πειρατών, το Pirate Bay, εργάζεται για να υψώσει στα ουράνια (ή ακόμα ψηλότερα) τους διακομιστές που θα καλύπτουν τα ίχνη όσων μπαίνουν στο Λιμάνι για να κατεβάσουν ή να ανεβάσουν «πειρατικό» περιεχόμενο. To Pirate Bay θέλει να σηκώσει υπολογιστές σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας μερικά χιλιόμετρα πάνω από τη Γη -πάνω από διεθνή ύδατα- και να τους ελέγχει με GPS.

Ο MrSpock γράφει ότι η ομάδα του Pirate Bay πειραματίζεται ήδη με μικρές συσκευές που θα υπερίπτανται μερικά χιλιόμετρα πάνω από τη Γη. «Έτσι, θα χρειαστούν αεροπλάνα» για να κλείσουν το σύστημα, «μια πραγματική πράξη πολέμου», γράφει στο σχετικό post και συμπληρώνει ότι η προσπάθεια μόλις ξεκίνησε και ως εκ τούτου δεν έχουν επιλυθεί όλα τα πιθανά προβλήματα.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί θεωρούν ότι… η Πρωταπριλιά ήρθε φέτος νωρίς, άλλοι τους επαινούν, παρέχουν πιθανά χρήσιμες παραπομπές, αναλύουν πιθανές τεχνολογικές προκλήσεις. Πάντως, το εγχείρημα επιβεβαιώθηκε από το Pirate Bay στο TorrentFreak.com.

H ομάδα αναφέρεται στην αξιοποίηση τηλεκατευθυνόμενων με GPS, σε φτηνό εξοπλισμό μετάδοσης σημάτων και στο Raspberry Pi. Το Raspberry Pi είναι ένας λιλιπούτειος υπολογιστής (ζυγίζει 45 γραμμάρια, και έχει διαστάσεις 8,5 x 5,3 x 1,7 εκατοστά), που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, μπορεί να εκτελέσει πολλές από τις συνηθισμένες λειτουργίες ενός μεγάλου desktop PC, όπως η επεξεργασία κειμένου, λογιστικών φύλλων και άλλα. Θα ήθελαν όμως να φτάσει στα χέρια μικρών παιδιών ανά τον κόσμο για να μάθουν προγραμματισμό.

Το Raspberry Pi κοστίζει ελάχιστα (υπάρχουν δύο μοντέλα, με το πρώτο να πωλείται αντί 25 δολαρίων και το δεύτερο αντί $35, με ARM1176JZFS, 700MHz, Videocore 4 GPU, με δυνατότητα αναπαραγωγής ταινιών σε ποιότητα Blu-ray, 256ΜΒ RAM, δύο θύρες USB και μια θύρα Εthernet, που θα τρέχει διανομές Linux Fedora, Debian και ArchLinux).

«Με σύγχρονο εξοπλισμό, θα μπορούσαμε να επιτύχουμε μετάδοση με ταχύτητα 100Mbps ανά κόμβο σε ύψος 50 χιλιομέτρων. Για το σύστημα υπολογιστών ανακατεύθυνσης που υλοποιούμε (proxy), είναι υπεραρκετή», γράφει ο MrSpock. «Όταν όμως έρθει η ώρα, θα φιλοξενούμαστε σε όλα τα σημεία του γαλαξία… Κι έτσι, όλα όσα χρησιμοποιήσουμε για να χτίσουμε αυτό το σύστημα θα είναι διαθέσιμα για κατέβασμα, καταλήγει το αινιγματικό post.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024