Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Υπερυψηλό πυρετό» ανεβάζει το νέο iPad στα παιχνίδια

«Υπερυψηλό πυρετό» ανεβάζει το νέο iPad στα παιχνίδια

Το νέο iPad μπορεί να ανεβάσει θερμοκρασία έως και 46,67 βαθμούς Κελσίου όταν εκτελεί ενεργοβόρες εργασίες. H περιοδική έκδοση του αμερικανικού Οργανισμού Προστασίας του Καταναλωτή διεξήγαγε δοκιμές από τις οποίες διαπίστωσε ότι το νέο iPad θερμαίνεται περισσότερο από το iPad 2 όταν αμφότερα εκτελούν το ίδιο παιχνίδι δράσης.

Το νέο iPad μπορεί να ανεβάσει θερμοκρασία έως και 47 βαθμούς Κελσίου όταν εκτελεί ενεργοβόρες εργασίες. H περιοδική έκδοση του αμερικανικού Οργανισμού Προστασίας του Καταναλωτή διεξήγαγε δοκιμές από τις οποίες διαπίστωσε ότι το νέο iPad θερμαίνεται περισσότερο από το iPad 2 όταν αμφότερα εκτελούν το ίδιο παιχνίδι δράσης.

Το νέο iPad θερμαίνεται πολύ περισσότερο από το iPad 2 όταν ο χρήστης παίζει ένα παιχνίδι δράσης, διαπιστώνει ο Οργανισμός Προστασίας Καταναλωτή στις ΗΠΑ.

Χρησιμοποιώντας μια θερμική κάμερα, οι μηχανικοί του Consumer Reports κατέγραψαν θερμοκρασίες έως και 47 βαθμούς Κελσίου στην μπροστινή και την πίσω όψη του νέου iPad.

Οι δοκιμές έγιναν μετά την υποβολή πολλών παραπόνων σχετικά με την θερμοκρασία που αναπτύσσει το νέο iPad όταν εκτελούνται εργασίες που αξιοποιούν σε μεγάλο βαθμό τον επεξεργαστή, όπως το gaming και τα download.

Οι δοκιμές έγιναν με το νέο iPad να φοράει το iPad Smart Cover, συνδεδεμένο στο ρεύμα και αφού έτρεξε το Infinity Blade II χωρίς διακοπή επί 45 λεπτά. H σύνδεση στο δίκτυο 4G LTE δεν ήταν ενεργοποιημένη, ήταν όμως το Wi-Fi. Η θερμοκρασία δωματίου ήταν περίπου 22 βαθμοί.

Η Apple προειδοποιεί να μην χρησιμοποιείται το iPad σε θερμοκρασία άνω των 35 βαθμών -δείτε σχετικά στη διεύθυνση http://support.apple.com/kb/HT2101. Στην επισήμανση αναφέρεται επίσης ότι όταν το εσωτερικό των συσκευών της -iPhone, iPad, and iPod touch (4ης γενιάς)- υπερθερμαίνεται ο χρήστης θα παρατηρήσει ένα από τα παρακάτω συμπτώματα:

  • Διακόπτεται η φόρτιση της συσκευής,
  • Μειώνεται αισθητά η φωτεινότητα της οθόνης,
  • Ασθενεί το σήμα κινητής τηλεφωνίας,
  • Στο iPhone 4 απενεργοποιείται το φλας και
  • Εμφανίζεται το μήνυμα «iPhone needs to cool down before you can use it», «iPad needs to cool down before you can use it», ή «iPod touch (4th generation) needs to cool down before you can use it»

Οι δοκιμές έγιναν επίσης με το iPad εκτός ρεύματος. Τότε η μέγιστη θερμοκρασία που ανέβασε το νέο iPad ήταν 45 °C, ενώ συνδεδεμένο 46,67 °C. Τα πιο θερμά σημεία ήταν σε μια γωνία της οθόνης.

Όντας συνδεδεμένο στο ρεύμα, το νέο iPad θερμάνθηκε κατά 6-7 °C παραπάνω απ΄το iPad 2, με τη διαφορά να μεγαλώνει όταν αμφότερα ήταν εκτός τροφοδοσίας ρεύματος.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, η μηχανικός Donna L. Tapellini έπιασε το νέο iPad στα χέρια της όταν έφτασε στην ύψιστη θερμοκρασία και δηλώνει ότι ήταν πράγματι πολύ ζεστό αλλά όχι σε ενοχλητικό βαθμό εάν παρέμενε στα χέρια της για λίγο.

Παρατηρήθηκε επίσης ότι το νέο iPad δεν φορτιζόταν όταν γινόταν η εκτέλεση του παιχνιδιού ενώ ήταν στην πρίζα. Η κατανάλωση της μπαταρίας συνεχιζόταν. Εντούτοις, όταν δεν έπαιζαν παιχνίδια, η φόρτιση συνεχιζόταν κανονικά.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024