Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Facebook αμύνεται δια της επιθέσεως στο Yahoo

Το Facebook αμύνεται δια της επιθέσεως στο Yahoo

Το Facebook αντεπιτίθεται στο Yahoo, υποβάλλοντας μήνυση για την μη εξουσιοδοτημένη χρήση τεχνολογιών που έχει αναπτύξει το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο από την πάλαι ποτέ ισχυρή πύλη του Διαδικτύου. Είχε προηγηθεί μήνυση του Yahoo για καταπάτηση πατεντών που αφορούν κυρίως στις μεθόδους διαφήμισης. Ο πόλεμος έχει αρχίσει, λίγο πριν το Facebook κάνει την μεγάλου ενδιαφέροντος είσοδό του στο χρηματιστήριο.

Το Facebook αντεπιτίθεται στο Yahoo, υποβάλλοντας μήνυση για την μη εξουσιοδοτημένη χρήση τεχνολογιών που έχει αναπτύξει το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο από την πάλαι ποτέ ισχυρή πύλη του Διαδικτύου. Είχε προηγηθεί μήνυση του Yahoo για καταπάτηση πατεντών που αφορούν κυρίως στις μεθόδους διαφήμισης. Ο πόλεμος έχει αρχίσει, λίγο πριν το Facebook κάνει την μεγάλου ενδιαφέροντος είσοδό του στο χρηματιστήριο, κατά την οποία εκτιμάται ότι η χρηματιστηριακή του αξία θα φτάσει το δυσθεώρητο ποσό των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Νωρίτερα το Μάρτιο, το Yahoo μήνυσε το Facebook γιατί, όπως υποστηρίζει, το μεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης εκμεταλλεύεται μεθόδους και συστήματα για την προώθηση διαφημίσεων στο Διαδίκτυο που αποτελούν κατοχυρωμένες πατέντες της πάλαι ποτέ ισχυρής πύλης στο Διαδίκτυο.

Το Facebook απάντησε με το ίδιο νόμισμα, υποβάλλοντας μήνυση για καταπάτηση δικών του κατοχυρωμένων τεχνολογιών. Το Associated Press μεταδίδει ότι η μήνυση αφορά σε δέκα πατέντες για την απόδοση ετικετών σε φωτογραφίες, στην διαφήμιση, στις μεθόδους προτάσεων στους χρήστες και άλλες λειτουργίες.

Πέντε από τις επίμαχες πατέντες του Facebook αφορούν σε λειτουργίες που εξυπηρετούν την διαδικτυακή διαφήμιση, και απέφεραν το 80% των εσόδων της Yahoo το 2011, υποστηρίζει το Facebook.

Η μήνυση αφορά και στο Flickr, την υπηρεσία φιλοξενίας φωτογραφιών της Yahoo, και μάλιστα περισσότερες από μια πατέντες του Facebook. Το Facebook υποστηρίζει ότι οι τρόποι που γίνονται η διασύνδεση των χρηστών στην διαδικτυακή αυτή υπηρεσία, η αναγνώριση προσώπων στις φωτογραφίες και η δημιουργία προσωποποιημένων ροών ειδήσεων αποτελούν δικές του κατοχυρωμένες τεχνολογίες.

Πάντως, η μήνυση του Yahoo θεωρείται εμπλοκή από τους παρατηρητές σε ότι αφορά στην είσοδο στο χρηματιστήριο, καθώς τέτοιες δικαστικές διαμάχες προβληματίζουν τους υποψήφιους επενδυτές και καθιστούν τις υπό ένταξη επιχειρήσεις ευάλωτες.

Το Reuters μεταδίδει την απάντηση εκπροσώπου της Yahoo, Eric Berman σύμφωνα με τον οποίο, «η μήνυση του Facebook δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια κυνική απόπειρα να αποπροσανατολίσει, δεδομένης της αδυναμίας του να υπερασπιστεί εαυτόν έναντι των κατηγοριών που του αποδίδονται».

Διαβάστε στο tech.in.gr το ιστορικό της υπόθεσης

Yahoo εναντίον Facebook | Μήνυση για πατέντες πριν την είσοδο στο χρηματιστήριο

Associated Press,Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024