Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έχετε δει πως φτιάχνεται ένα iPad; [βίντεο]

Έχετε δει πως φτιάχνεται ένα iPad; [βίντεο]

Αμερικανός δημοσιογράφος μπαίνει στα άδυτα εργοστασίου της Foxconn στην πόλη Σενζέν και δείχνει σκηνές από την συναρμολόγηση και τους ελέγχους που υπόκεινται τα περίφημα iPad. Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι συγκεντρώνονται εκεί κάθε πρωί, ξενιτεμένοι από τα χωριά τους χιλιόμετρα μακριά για να δουλέψουν με 10 ευρώ την ημέρα.

Αμερικανός δημοσιογράφος μπαίνει στα άδυτα εργοστασίου της Foxconn στην πόλη Σενζέν και δείχνει σκηνές από την συναρμολόγηση και τους ελέγχους που υπόκεινται τα περίφημα iPad. Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι συγκεντρώνονται εκεί κάθε πρωί, ξενιτεμένοι από τα χωριά τους χιλιόμετρα μακριά για να δουλέψουν με 10 ευρώ την ημέρα (ποσό που διπλασιάζεται μετά από δύο περίπου χρόνια, αναφέρει ο Schmitz).

Ο Rob Schmitz είναι ο δεύτερος δημοσιογράφος (στο κρατικό ραδιόφωνο) στον οποίο επιτράπηκε η είσοδος στο διαβόητο για τις συνθήκες εργασίας εργοστάσιο στην κινέζικη πόλη. Είχε προηγηθεί ο Bill Weir από το επίσης αμερικανικό δίκτυο ABC.


Tο βίντεο του Schmitz, ο οποίος κάνει ρεπορτάζ από την Κίνα επί σειρά ετών για λογαριασμό του Marketplace.org, θεωρείται ότι «ξεσκέπασε» τις ανακρίβειες του Mike Daisey, ηθοποιού, γνωστού για τους μακροσκελείς μονολόγους του, ο οποίος αναφέρθηκε δημόσια στο ραδιόφωνο στις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες εργασίας στο εν λόγω εργοστάσιο, αργότερα όμως αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι δεν υπήρξε ο ίδιος μάρτυρας όσων ανέφερε, όπως άφηνε να εννοηθεί στον μονόλογό του.

Δείτε το νέο iPad


{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024