Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Windows 8 σε τρεις εκδόσεις

Windows 8 σε τρεις εκδόσεις

Η Microsoft ανακοίνωσε επισήμως ότι η επόμενη έκδοση των Windows για 32μπιτα ή 64μπιτα PC αρχιτεκτονικής x86 θα ονομάζεται Windows 8. Τα Windows 8 θα κυκλοφορήσουν σε δύο εκδόσεις για PC. Μια τρίτη έκδοση θα αφορά ειδικά tablet βασισμένα στην αρχιτεκτονική ARM και θα ονομάζεται Windows RT.

Η Microsoft ανακοίνωσε επισήμως ότι η επόμενη έκδοση των Windows για 32μπιτα ή 64μπιτα PC αρχιτεκτονικής x86 θα ονομάζεται Windows 8. Τα Windows 8 θα κυκλοφορήσουν σε δύο εκδόσεις για PC. Μια τρίτη έκδοση θα αφορά ειδικά tablet βασισμένα στην αρχιτεκτονική ARM και θα ονομάζεται Windows RT.

Συγκεκριμένα, η ομάδα ανάπτυξης των Windows ανακοίνωσε ότι υπολογιστές και ταμπλέτες αρχιτεκτονικής x86 θα μπορούν να τρέξουν είτε τα Windows 8 είτε τα Windows 8 Pro. Για τους περισσότερους, τα Windows 8 θα είναι κατάλληλη επιλογή, αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση. Θα μπορούν να λειτουργήσουν με πληκτρολόγιο και mouse ή με την αφή όταν χρησιμοποιούνται σε υπολογιστές ή ταμπλέτες αφής (με δυνατότητα εναλλαγής οποιαδήποτε στιγμή). App (μικροεφαρμογές) θα καθίστανται διαθέσιμες μέσω του Windows Store και θα μπορούν να μοιράζονται φωτογραφίες, επαφές, παραπομπές, χάρτες και οτιδήποτε άλλο. Windows 8 και Windows 8 Pro θα φέρουν τον ανανεωμένο Windows Explorer, τον Task Manager (για τη διαχείριση διεργασιών), καλύτερη υποστήριξη συστημάτων με περισσότερες από μια οθόνες, καθώς και τη δυνατότητα άμεσης εναλλαγής της γλώσσας στην οποία εμφανίζεται το λειτουργικό (το λεγόμενο user interface).

Τα Windows 8 Pro απευθύνονται σε επιχειρήσεις αλλά και ενθουσιώδεις χρήστες της τεχνολογίας που θέλουν να αξιοποιήσουν δυνατότητες όπως η κρυπτογράφηση, το virtualization, η διαχείριση PC και άλλα. Το Windows Media Pack (για την αξιοποίηση του συστήματος ως media center) θα διατεθεί ως ένα οικονομικό πρόσθετο πακέτο στα Windows 8 Pro.

Windows RT για tablet με τσιπ NVIDIA, Qualcomm, και ΤΙ

Η έκδοση Windows RT είναι το νεότερο μέλος της οικογένειας Windows και συχνά αναφέρονται σε αυτήν ως Windows on ARM ή WOA. Θα απαντάται είτε προεγκαταστημένη σε υπολογιστές και tablet με επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM και «θα συμβάλλει στην δημιουργία νέων λεπτών και ελαφριών συστημάτων με εντυπωσιακή αυτονομία», αναφέρει η ομάδα ανάπτυξης.

Στα Windows RT θα περιλαμβάνονται επίσης εκδόσεις των Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint και Microsoft OneNote οι οποίες έχουν βελτιστοποιηθεί για την αξιοποίηση του περιβάλλοντος διεπαφής του χρήστη με το σύστημα με την αφή. Περισσότερα για τα Windows RT δημοσιεύονται στη διεύθυνση http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2012/02/09/building-windows-for-the-arm-processor-architecture.aspx. Εκεί διαβάζουμε ότι τα λεγόμενα WOA PC βρίσκονται ακόμα υπό ανάπτυξη με στόχο να κυκλοφορήσουν μαζί με εκείνα που θα χτιστούν για τα Windows 8/Windows 8 Pro, παρά το γεγονός ότι η Microsoft έχει επισημάνει ότι η αναβάθμιση στην επόμενη έκδοση των Windows 8 θα είναι εφικτή σε συστήματα που τρέχουν ήδη Windows 7.

Συγκεκριμένα, η αναβάθμιση σε Windows 8 θα είναι εφικτή από τα Windows 7 Starter, Home Basic και Home Premium. Η αναβάθμιση σε Windows 8 Pro θα υποστηρίζεται από Windows 7 Professional και Ultimate.

Τέλος, η Microsoft σημειώνει ότι όπως συνέβαινε ως τώρα, θα υπάρξει μια έκδοση των Windows ειδικά για μεγάλες επιχειρήσεις με συμβόλαια Software Assurance. Τα Windows 8 Enterprise περιλαμβάνουν όλες τις λειτουργίες των Windows 8 Pro και λειτουργίες για ΙΤ που διευκολύνουν την διαχείριση και ένταξη νέων PC, αυξημένη ασφάλεια, virtualization, νέα σενάρια διαχείρισης φορητών συσκευών και άλλα.

Η ανακοίνωση της Microsoft περιορίστηκε στις εκδόσεις των Windows 8 και δεν έγινε λόγος ούτε για την ημερομηνία διάθεσης της τελικής έκδοσης (σήμερα διατίθεται για download η έκδοση Windows 8 Consumer Preview), ούτε για τις τιμές. Εντούτοις, είναι γνωστό ότι αναμένονται το φθινόπωρο του 2012.

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024