«Ασφαλείς» στο AnonPaste

Οι Anonymous εγκαταλείπουν το «εχθρικό» PasteBin.com

Οι Anonymous εγκαταλείπουν το «εχθρικό» PasteBin.com
  (Φωτογραφία:  Reuters )
Το δικό τους προσωρινό αποθετήριο κειμένων δημιούργησαν οι Anonymous. Το AnonPaste θα αντικαταστήσει το PasteBin.com, το οποίο χαρακτηρίζεται πλέον «εχθρικό» από τη «λεγεώνα» των χακτιβιστών.

«Το AnonPaste θα είναι απόλυτα ασφαλές και ό,τι γίνεται paste σε αυτό δεν θα λογοκρίνεται», ανακοίνωσαν οι Anonymous. Επίσης, θα «καθαρίζεται» ώστε να μην περιέχει πληροφορία χρήσιμη στις Αρχές και δεν θα καταγράφονται οι είσοδοι στην υπηρεσία.

Μέχρι τώρα, οδηγίες για τις επιθέσεις, παραπομπές σε εργαλεία κατανεμημένων επιθέσεων άρνησης παροχής υπηρεσιών, αλλά και e-mail και άλλα «λάφυρα» από τις επιθέσεις της ομάδας των Ανώνυμων δημοσιεύονταν στο PasteBin.com.

Πρόσφατα, η γνωστή υπηρεσία, που αναλαμβάνει να αποθηκεύει προσωρινά αρχεία κειμένου, άλλαξε την πολιτική που ακολουθεί σχετικά με την διάθεση των στοιχείων όσων την χρησιμοποιούν όταν κάτι τέτοιο απαιτείται από τις αστυνομικές αρχές.

Οι Anonymous υποστηρίζουν ότι το PasteBin.com θεωρείται πλέον «φανερά εχθρικό» απέναντί τους, αφού όχι μόνο αφήνει να εννοηθεί ότι θα παραδώσει στις Αρχές τις διευθύνσεις IP των υπολογιστών από τους οποίους φέρονται να έγιναν «ενοχλητικά» paste, αλλά το έχει ήδη κάνει, παραδίδοντας IP σε μια τουλάχιστον εταιρεία ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Anonymous και μέλη του People's Liberation Front, αν και η σχετική παραπομπή που δημοσιεύει το BBC δεν ανταποκρίνεται.

Στις αρχές Μαρτίου 2012, η Symantec ισχυριζόταν ότι «χάκερ χάκεψαν τους χάκερ» και έδειχνε πώς επικίνδυνος «Δούρειος Ίππος» είχε μολύνει εργαλεία επιθέσεων των Anonymous, χρησιμοποιώντας έναν οδηγό που δημοσιευόταν στο PasteBin.com.

In.gr Τεχνολογία

Ειδήσεις:  Περισσότερες ειδήσεις

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Θέματα: