Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Anonymous εγκαταλείπουν το «εχθρικό» PasteBin.com

Οι Anonymous εγκαταλείπουν το «εχθρικό» PasteBin.com

Το δικό τους προσωρινό αποθετήριο κειμένων δημιούργησαν οι Anonymous. Το AnonPaste θα αντικαταστήσει το PasteBin.com, το οποίο χαρακτηρίζεται πλέον «εχθρικό» από τη «λεγεώνα» των χακτιβιστών. Στο AnonPaste, οι Anonymous θα εναποθέτουν οδηγίες για εργαλεία μαζικών κυβερνοεπιθέσεων.

Το δικό τους προσωρινό αποθετήριο κειμένων δημιούργησαν οι Anonymous. Το AnonPaste θα αντικαταστήσει το PasteBin.com, το οποίο χαρακτηρίζεται πλέον «εχθρικό» από τη «λεγεώνα» των χακτιβιστών.

«Το AnonPaste θα είναι απόλυτα ασφαλές και ό,τι γίνεται paste σε αυτό δεν θα λογοκρίνεται», ανακοίνωσαν οι Anonymous. Επίσης, θα «καθαρίζεται» ώστε να μην περιέχει πληροφορία χρήσιμη στις Αρχές και δεν θα καταγράφονται οι είσοδοι στην υπηρεσία.

Μέχρι τώρα, οδηγίες για τις επιθέσεις, παραπομπές σε εργαλεία κατανεμημένων επιθέσεων άρνησης παροχής υπηρεσιών, αλλά και e-mail και άλλα «λάφυρα» από τις επιθέσεις της ομάδας των Ανώνυμων δημοσιεύονταν στο PasteBin.com.

Πρόσφατα, η γνωστή υπηρεσία, που αναλαμβάνει να αποθηκεύει προσωρινά αρχεία κειμένου, άλλαξε την πολιτική που ακολουθεί σχετικά με την διάθεση των στοιχείων όσων την χρησιμοποιούν όταν κάτι τέτοιο απαιτείται από τις αστυνομικές αρχές.

Οι Anonymous υποστηρίζουν ότι το PasteBin.com θεωρείται πλέον «φανερά εχθρικό» απέναντί τους, αφού όχι μόνο αφήνει να εννοηθεί ότι θα παραδώσει στις Αρχές τις διευθύνσεις IP των υπολογιστών από τους οποίους φέρονται να έγιναν «ενοχλητικά» paste, αλλά το έχει ήδη κάνει, παραδίδοντας IP σε μια τουλάχιστον εταιρεία ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Anonymous και μέλη του People’s Liberation Front, αν και η σχετική παραπομπή που δημοσιεύει το BBC δεν ανταποκρίνεται.

Στις αρχές Μαρτίου 2012, η Symantec ισχυριζόταν ότι «χάκερ χάκεψαν τους χάκερ» και έδειχνε πώς επικίνδυνος «Δούρειος Ίππος» είχε μολύνει εργαλεία επιθέσεων των Anonymous, χρησιμοποιώντας έναν οδηγό που δημοσιευόταν στο PasteBin.com.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024