Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τεχνολογικές «καινοτομίες στις φετινές εκλογές» ανακοίνωσε η Singular Logic

Τεχνολογικές «καινοτομίες στις φετινές εκλογές» ανακοίνωσε η Singular Logic

Πέντε χιλιάδες εκλογικά τμήματα, ένα δείγμα τυχαίο και αντιπροσωπευτικό από τις 56 εκλογικές περιφέρειες της χώρας, θα τροφοδοτήσουν για δεύτερη φορά σε βουλευτικές εκλογές, το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων. Έτσι, η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται μεταξύ 9:00 και 9:30μμ το βράδυ των εκλογών.

Τις τεχνολογικές λύσεις που υποστηρίζουν τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των Βουλευτικών εκλογών 2012 παρουσίασαν στις 24 Απριλίου το Υπουργείο Εσωτερικών και η εταιρία SingularLogic σε κοινή Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών οι κκ.: Αν. Γιαννίτσης, Υπουργός, Αθ. Ξηρός, Γενικός Γραμματέας, Σ. Μαραγκός, Αναπ/τής Γεν. Δ/ντής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και από τη SingularLogic οι κκ.: Μιχάλης Καριώτογλου, Πρόεδρος, Μ. Λάμπρου, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Αλέξης Δρυμιώτης, Διευθυντής Έργου Εκλογών.

Κεντρική ομιλήτρια από τη SingularLogic ήταν η κ. Μαρίκα Λάμπρου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της SingularLogic, η οποία αναφέρθηκε σε καινοτομίες στις φετινές εκλογές, «που ενισχύουν την ποιότητα και την ταχύτητα της ενημέρωσης των πολιτών» όπως:

  • Στην προσαρμογή του Λογισμικού Εφαρμογών στο νόμο 3636 του 2008 (που πριμοδοτεί πλέον με 50 έδρες το πρώτο κόμμα αντί 40), καθώς και στις διευρυμένες δυνατότητες αναζήτησης και παρουσίασης των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τη νέα διοικητική δομή του Καλλικράτη σε δύο επίπεδα, Δήμων και Δημοτικών Ενοτήτων.
  • Στο Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT) των αποτελεσμάτων, που χρησιμοποιείται για δεύτερη φορά σε βουλευτικές εκλογές και σε ένα δείγμα 5.000 περίπου εκλογικών τμημάτων, τυχαίο και αντιπροσωπευτικό από τις 56 εκλογικές περιφέρειες της χώρας (το 2010 το αντιπροσωπευτικό δείγμα αφορούσε το 20% των εκλογικών τμημάτων). Χάρη σε αυτό, εκτιμάται ότι θα δημοσιοποιηθεί η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος μεταξύ 9.00-9.30 μμ., εφόσον ανταποκριθεί τουλάχιστον το μισό του δείγματος των εκλογικών τμημάτων από όλες τις περιφέρειες. Σύμφωνα με την κ. Λάμπρου, στην επιτυχία της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος συμβάλλει καθοριστικά η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων – Περιφερειακών ενοτήτων και Δήμων – που έχουν αναλάβει τη διανομή και ενημέρωση των συμμετεχόντων στη διαδικασία, καθώς και η ανταπόκριση των Δικαστικών Αντιπροσώπων στη χρήση του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης των αποτελεσμάτων.
  • Στα νέα γραφικά, που απεικονίζουν τα ποσοστά των κομμάτων εντός βουλής και την αντίστοιχη κατανομή εδρών.
  • Στη νέα εφαρμογή των Πρωτοδικείων, που θα λειτουργήσει πιλοτικά για πρώτη φορά σε βουλευτικές εκλογές στα Πρωτοδικεία Καβάλας, Χίου και Μυτιλήνης. Ένα τεχνολογικά προηγμένο σύστημα, για την κάλυψη των αποτελεσμάτων των εκλογών, που ανέπτυξε η SingularLogic και λειτουργεί μέσω διαδικτύου (web-enabled), εξασφαλίζοντας στα Πρωτοδικεία μειωμένο όγκο δουλειάς. Το σύστημα διαθέτει τη δυνατότητα καταχώρισης συνδυασμών και υποψηφίων, έλεγχο εγκυρότητας υποψηφιοτήτων, ανακήρυξη συνδυασμών και υποψηφίων, καταχώριση εκλογικών αποτελεσμάτων (ψήφων), υπολογισμό αποτελεσμάτων και κατανομής εδρών καθώς και την έκδοση απόφασης της ανακήρυξης των αποτελεσμάτων. Το σύστημα αυτό λειτούργησε πιλοτικά με πολύ μεγάλη επιτυχία, στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του 2010, στο Πρωτοδικείο Καβάλας, αναφέρει η εταιρεία.
  • Στο moRE (mobile optimized RESULTS for ELECTIONS), την εξειδικευμένη εφαρμογή για κινητά σύγχρονης τεχνολογίας, όπου οι πολίτες για πρώτη φορά σε βουλευτικές εκλογές θα έχουν πρόσβαση στα εκλογικά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της μετάδοσης με εύχρηστο και γρήγορο τρόπο.

Δείτε την αναλυτική παρουσίαση
Κλείνοντας την ομιλία της, η κ. Λάμπρου ανέφερε «και στις φετινές εκλογές, η SingularLogic θα διεξάγει με απόλυτη υπευθυνότητα, αξιοπιστία και ακεραιότητα το έργο της συγκέντρωσης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, όπως το κάνει ήδη από το 1981».

Ποια είναι η SingularLogic

Η SingularLogic δηλώνει ο ισχυρότερος Όμιλο Λογισμικού και Ολοκληρωμένων λύσεων Πληροφορικής στην Ελλάδα. Οι δραστηριότητές της, περιλαμβάνουν την ανάπτυξη και διάθεση προϊόντων επιχειρηματικού λογισμικού, τη μελέτη, σχεδίαση και υλοποίηση Ολοκληρωμένων Λύσεων Πληροφορικής για τον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα καθώς και τη διάθεση και υποστήριξη προϊόντων καταξιωμένων διεθνών οίκων πληροφορικής. Η SingularLogic αποτελεί μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024