Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το LG Cloud, σταθμός αναμετάδοσης περιεχομένου σε smartphone, Smart TV και H/Y

Το LG Cloud, σταθμός αναμετάδοσης περιεχομένου σε smartphone, Smart TV και H/Y

Η LG λανσάρει από τις 9 Μαίου 2012 την υπηρεσία LG Cloud, τη δική της υπηρεσία φιλοξενίας και συγχρονισμού αρχείων στο σύννεφο. Η LG διευρύνει τον ορισμό του cloud και αναθέτει δύσκολες δουλειές στους υπολογιστές που θα εξυπηρετούν τους χρήστες υπολογιστών, smartphone με Android και Smart TV. Οι server της LG θα στέλνουν με τεχνολογία ροής στις οθόνες τους βίντεο που θα έχει ήδη μετατραπεί στο κατάλληλο φορμά, χωρίς καθυστέρηση ακόμα και όταν πρόκειται για περιεχόμενο 3D.

Η LG λανσάρει από τις 9 Μαίου 2012 την υπηρεσία LG Cloud, τη δική της υπηρεσία φιλοξενίας, συγχρονισμού αρχείων στο σύννεφο αλλά και μετατροπής και αναμετάδοσης περιεχομένου με τεχνολογία ροής από το cloud στις τρεις βασικές οθόνες της ζωής μας, σε smartphone (μόνο με Android), υπολογιστή και TV (αν και αφορά μόνο σε Smart TV της LG με NetCast).

Η LG διευρύνει τον ορισμό του cloud και αναθέτει δύσκολες δουλειές στους υπολογιστές που θα εξυπηρετούν τους χρήστες υπολογιστών, smartphone με Android και Smart TV. Οι server της LG θα στέλνουν με τεχνολογία ροής στις οθόνες τους βίντεο που θα έχει ήδη μετατραπεί στο κατάλληλο φορμά, χωρίς καθυστέρηση ακόμα και όταν πρόκειται για περιεχόμενο 3D. Επιπλέον, η LG αφαιρεί από το απαιτούμενο set-top box μπροστά στην TV.

Η LG χαρακτηρίζει το LG Cloud ως το πρώτο real streaming multimedia cloud και για τις «τρεις» οθόνες και αποδίδει την μοναδικότητά του στο ότι επιτρέπει την «κατανάλωση» περιεχομένου και την αδιάκοπη συνδεσιμότητα μέσω τηλεοράσεων, κινητών συσκευών και ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ό,τι καταγράφεται ή υπόκειται επεξεργασία στον υπολογιστή ή στο smartphone είναι άμεσα προσπελάσιμο με τεχνολογία ροής σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή στο ίδιο οικοσύστημα, για παράδειγμα στην τηλεόραση.

Η υπηρεσία παρέχεται δοκιμαστικά σε Νότια Κορέα και Η.Π.Α. με στόχο την απρόσκοπτη συνδεσιμότητα και την πρόσβαση με τη χρήση streaming σε ολόκληρο το ψηφιακό περιεχόμενο μέσω διαφόρων ηλεκτρονικών συσκευών.

Αν και το cloud αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα στον κόσμο του IT, το LG Cloud είναι η πρώτη υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται και να προβάλλουν όλους τους τύπους περιεχομένου σε «3 οθόνες», δηλαδή σε smartphone με Android, σε υπολογιστή και σε Smart TV -συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων CINEMA 3D της LG, χωρίς όμως να περιορίζεται σε αυτά-, χωρίς να απαιτείται ξεχωριστή συσκευή (set-top box).

Προκειμένου να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία, ο χρήστης απαιτείται να κατεβάσει το LG Cloud App το οποίο είναι διαθέσιμο από κάθε τύπο συσκευής: από το Google Play ή το LG SmartWorld App Store για Android smartphones, από το LG SmartWorld store για τις LG Smart TV ή τέλος από την ιστοσελίδα του LG Cloud (www.lgecloud.com) για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα laptop.

  • Η υπηρεσία LG Cloud συγχρονίζει αυτόματα το περιεχόμενο του smartphone με τον cloud server, με τον Η/Υ και με την τηλεόραση του χρήστη.
  • Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που καταγράφονται με το smartphone, μπορούν να αναπαράγονται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή στην τηλεόραση σχεδόν άμεσα.
  • Τα βίντεο, των οποίων η επεξεργασία γίνεται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, μπορούν να «ανεβούν» στο LG Cloud και δευτερόλεπτα αργότερα να τα δει ο χρήστης από το smartphone του.

Σε αντίθεση με άλλες υπηρεσίες cloud, υπάρχει ελάχιστη υστέρηση και μικρός χρόνος αναμονής μέχρι το περιεχόμενο να μπορεί να προβληθεί στην τηλεόραση, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή στο smartphone, χωρίς προηγουμένως να απαιτείται να μεταφερθεί και να αποθηκευτεί στην εκάστοτε συσκευή.

Μετατροπή βίντεο στον διακομιστή του LG Cloud


Το βασικό στοιχείο διαφοροποίησης εντοπίζεται στην τεχνολογία Real-Time Streaming Transcoding της LG. Η μετατροπή του φορμά στο βίντεο γίνεται σε πραγματικό χρόνο στον server και όχι στη συσκευή. Δεν υπάρχει πλέον λόγος ανησυχίας για την εγκατάσταση codecs ή converters, καθώς τα πάντα διεκπεραιώνονται απρόσκοπτα, στο παρασκήνιο, χωρίς την εμπλοκή του χρήστη.

Καμία άλλη υπηρεσία cloud δε μπορεί να ισχυρισθεί ότι μπορεί να κάνει κάτι παρόμοιο, σημειώνει η LG.

  • Επιπλέον, η υπηρεσία λειτουργεί εξίσου άψογα με 3D περιεχόμενο. Για παράδειγμα, βίντεο από τις διακοπές, τα οποία έχουν καταγραφεί με ένα LG 3D smartphone, μπορούν να ανέβουν μέσω 3G ή Wi-Fi στην υπηρεσία LG Cloud. Πίσω στο σπίτι, στην άνεση του καθιστικού, η οικογένεια μπορεί να παρακολουθήσει το υλικό από τις διακοπές σε τρεις διαστάσεις, καθώς κάνει stream από το LG Cloud στην LG CINEMA 3D Smart TV.
  • Στις ΗΠΑ, το LG Cloud αφορά την δωρεάν διάθεση 5GB, που αυξάνονται στα 50GB για έξι μήνες σε όσους αγοράζουν Smart TV της LG ή smartphone της εταιρείας.
  • Η υπηρεσία αφορά μόνο τηλεοράσεις LG Smart TV με NetCast 2.0 ή μεταγενέστερο (συνιστάται το 3.0), smartphone με Android (Android 2.2 και μεταγενέστερες εκδόσεις) και PC με Windows XP, Windows 7(32bit μόνο)

Smart Business Center

Για την καλύτερη ανάπτυξη των υπηρεσιών cloud, οι οποίες δίνουν προτεραιότητα στη σύγκλιση, η LG δημιούργησε ένα νέο τμήμα που ονομάζεται Smart Business Center, ώστε να επικεντρωθεί στο περιεχόμενο και στις υπηρεσίες.

Ο κ. Havis Kwon, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Home Entertainment Company, είναι επίσης επικεφαλής του νέου Smart Business Center. «Οι περισσότερες επιχειρήσεις βλέπουν σήμερα το cloud ως συσκευή αποθήκευσης ή, στην περίπτωση του YouTube ή του Flickr, μόνο ως έναν τύπο περιεχομένου», δήλωσε ο κ. Kwon και συμπλήρωσε: «Η LG κατασκευάζει τις συσκευές στις οποίες εκατομμύρια κόσμος βλέπει περιεχόμενο, κι έτσι μπορούμε να θέσουμε ένα νέο πρότυπο σύγκρισης για την ευκολία χρήσης, δημιουργώντας τη δική μας υπηρεσία cloud. Οι καταναλωτές του αύριο δεν επιθυμούν να πηγαίνουν σε ένα ‘σύννεφο’ για μουσική, σε άλλο για βίντεο, σε άλλο για φωτογραφίες και σε άλλο για τα αρχεία της εργασίας τους. Η υπηρεσία μας τα περιέχει όλα και έχει ως στόχο να κάνει τη ζωή πιο εύκολη».

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024