Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λογισμικό εταιρικής ασφάλειας Panda, υπό μορφή υπηρεσίας από το cloud

Λογισμικό εταιρικής ασφάλειας Panda, υπό μορφή υπηρεσίας από το cloud

Η Panda Security εξέδωσε την έκδοση 6.0 της υπηρεσίας ασφάλειας σε επιχειρήσεις από το cloud. Η υπηρεσία Panda Cloud Office  Protection 6.0 διατηρεί τον έλεγχο των συσκευών που συνδέονται σε ένα εταιρικό δίκτυο και μπορεί να θέσει σε καραντίνα ό,τι έχει χαρακτηριστεί ως malware, έως ότου αποδειχτεί η εγκυρότητα ή όχι της απειλής (οπότε επανακτά τα αμφισβητούμενα αρχεία).

Η Panda Security εξέδωσε την έκδοση 6.0 της υπηρεσίας ασφάλειας σε επιχειρήσεις από το cloud. Η υπηρεσία Panda Cloud Office Protection 6.0 διατηρεί τον έλεγχο των συσκευών που συνδέονται σε ένα εταιρικό δίκτυο και μπορεί ακόμα και να θέσει σε καραντίνα ό,τι έχει χαρακτηριστεί ως malware, έως ότου αποδειχτεί η εγκυρότητα ή όχι της απειλής.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή η υπηρεσία αποτελεί τη μόνη που διατίθεται υπό μορφή παροχής λογισμικού ως υπηρεσία (SaaS endpoint), με μηχανισμούς ελέγχου συσκευών εξ αποστάσεων, γεγονός που θεωρεί ότι επαυξάνει τα επίπεδα ασφάλειας και παραγωγικότητας.

Σκοπός της λειτουργίας Device Control είναι να εμποδίζει την εξάπλωση κακόβουλου λογισμικού (malware), η οποία επιχειρείται μέσω ακατάλληλης χρήσης εξωτερικών συσκευών. Αυτοί οι μηχανισμοί ελέγχου, επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να βελτιώσουν το επίπεδο παραγωγικότητας: υιοθετούν πολιτικές άρνησης πρόσβασης, επιτρέπουν μόνο την πρόσβαση με δικαιώματα ανάγνωσης (read-only), ή επιτρέπουν την πρόσβαση σε πολλαπλούς τύπους συσκευών (USB flash drive, ψηφιακές κάμερες, DVD, κ.ά.) μέσω μιας κονσόλας διαχείρισης στο Web (PCOP).

Η νέα έκδοση περιλαμβάνει το Malware Freezer, το οποίο «παγώνει» για 7 ημέρες τα malware που έχουν ανιχνευθεί, τοποθετώντας τα σε καραντίνα. Αυτό το εργαλείο διασφαλίζει τη σταθερότητα του συστήματος, αφού μπορεί να επαναφέρει αρχεία που εσφαλμένα χαρακτηρίστηκαν κακόβουλα (false positive).

Το Panda Cloud Office Protection 6.0 είναι μια cloud-based υπηρεσία ασφαλείας για PC, server και εταιρικά laptop τα οποία υπόκειται σε έλεγχο εξ αποστάσεως μέσω της κονσόλας στο Web.

Η υποδομή του Panda Cloud Office Protection φιλοξενείται εξ’ ολοκλήρου στο cloud, εξαλείφοντας τις δυσκολίες διαχείρισης των απομακρυσμένων χρηστών και το κόστος του hardware που σχετίζεται με το μοντέλο client-server security.

Η υπηρεσία ασφαλείας της Panda μπορεί να εγκατασταθεί από απόσταση, είτε μέσω ενός εργαλείου διανομής είτε μέσω email, χωρίς να απαιτείται πρόσθετη εγκατάσταση. Έχει δυνατότητες εφαρμογής «ομαδικών πολιτικών» προηγμένης διαμόρφωσης των επιπέδων προστασίας, εκπόνησης συνοπτικών εκθέσεων απειλών, καθώς και μια ενοποιημένη κεντρική καραντίνα.

Η νέα έκδοση φιλοξενείται στην Windows Azure, μια cloud πλατφόρμα στα data centers της Microsoft, σχεδιασμένη να υποστηρίζει εφαρμογές υψηλής απαιτούμενης διαθεσιμότητας, κλιμάκωσης και αξιοπιστίας. Η Windows Azure χρησιμοποιεί ένα σύνολο μηχανισμών ελέγχου της εμπιστευτικότητας και της ασφάλειας που διασφαλίζουν τη μέγιστη προστασία των φιλοξενούμενων δεδομένων και εφαρμογών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://www.pandasecurity.com/enterprise/solutions/cloud-office-protection/

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024