Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χιλιάδες λάτρεις του Diablo σε εκδηλώσεις για την κυκλοφορία του Diablo III

Χιλιάδες λάτρεις του Diablo σε εκδηλώσεις για την κυκλοφορία του Diablo III

Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μπροστά στη σκηνή που είχε στήσει η Blizzard Entertainment ένα χιλιόμετρο από τα κεντρικά της γραφεία στην πόλη Έρβαϊν στην Καλιφόρνια, για να γιορτάσει την διάθεση του Diablo III. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή σε μεταμεσονύχτιες εκδηλώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 15 Μαίου μπροστά στη σκηνή που είχε στήσει η Blizzard Entertainment ένα χιλιόμετρο από τα κεντρικά της γραφεία στην πόλη Έρβαϊν στην Καλιφόρνια, για να γιορτάσει την διάθεση του Diablo III.

Ανάλογες εκδηλώσεις διοργανώθηκαν τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Η συμμετοχή ήταν εμφανώς μεγάλη, παρά το γεγονός ότι πέρασε «μια ζωή», στον κόσμο των παιχνιδιών, δώδεκα περίπου χρόνια, για το τρίτο επεισόδιο του θρυλικού τίτλου Action RPG. Το Diablo II κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2000 και μέσα σε ένα χρόνο πούλησε 4 εκατομμύρια αντίτυπα. Το Diablo III κυκλοφορεί μόνο για PC και Mac, όχι όμως παιχνιδομηχανές και εκτιμάται ότι μπορεί να πλησιάσει το ίδιο νούμερο.

Οι (παλιοί) φίλοι του παιχνιδιού παρακολούθησαν καλλιτέχνες της Blizzard να σκιτσάρουν τους χαρακτήρες του παιχνιδιού από το μηδέν, είδαν σκηνές που δεν εκδόθηκαν, έλαβαν μέρος σε διαγωνισμούς και πήραν αυτόγραφα από τους δημιουργούς που περιόδευσαν ανά την Ευρώπη για να δώσουν ώθηση στο δημιούργημά τους. Συναυλίες και σόου με ηθοποιούς σε ρόλους των πρωταγωνιστών του παιχνιδιού διοργανώθηκαν σε Παρίσι, Βαρσοβία, Βερολίνο, Λονδίνο και Στοκχόλμη. Δείτε τις εικόνες.

Ο επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού, Τζέι Ουίλσον απέδωσε την πολυετή καθυστέρηση της κυκλοφορίας του Diablo III στην τελειομανία της ομάδας του: «χρειάζεται πολύς χρόνος για να αναπτυχθεί ένα παιχνίδι της Blizzard. Εάν κάτι δεν θεωρήσουμε ότι είναι αρκετά καλό, το κάνουμε καλύτερο. Μπορεί να φτιάξουμε ένα ολόκληρο level και αν δεν μας αρέσει, να το πετάξουμε», είπε.

Ο Ουίλσον ελπίζει ότι οι αλλαγές στα πεδία των μαχών, οι δημοπρασίες σε πραγματικό νόμισμα και οι αυξημένες δυνατότητες online θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απογοητευμένους οπαδούς του παιχνιδιού.

«Εάν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικά, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα είχαμε ανακοινώσει καν το παιχνίδι», είπε ο επικεφαλής της ομάδας.

H υπόθεση του Diablo III
«Δύο δεκαετίες πέρασαν από τότε που οι δαιμονικοί άρχοντες, Diablo, Mephisto και Baal, ξεκίνησαν το ταξίδι τους στον κόσμο του Sanctuary με σκοπό να φέρουν το κακό στην ανθρωπότητα και να επιβάλλουν τις μιασμένες αντιλήψεις τους. Αλλά όσοι γενναίοι ήρωες του Καλού πολέμησαν τότε στο πλευρό του Αρχάγγελου Tyrael, δεν ξεχνούν εύκολα τα όσα έζησαν.

‘Oταν ο Deckard Cain επιστρέφει στα χαλάσματα του Καθεδρικού ναού του Tristram, ψάχνοντας για στοιχεία που θα εξοντώσουν μια για πάντα τις δυνάμεις του Κακού, ένας φλεγόμενος κομήτης πέφτει από τους ουρανούς, χτυπώντας το έδαφος από το οποίο εισήλθε για πρώτη φορά στον κόσμο ο Diablo. Αυτή η φωτιά από τον ουρανό ξυπνάει αρχαίους δαίμονες που βρίσκονταν για αιώνες σε λήθη και καλεί τους ήρωες του Sanctuary να έρθουν να υπερασπιστούν τον κόσμο των ανθρώπων από τις ανερχόμενες δυνάμεις της Κόλασης για μία ακόμη φορά.»

Οι δημιουργοί καλούν τους παίκτες να εξερευνήσουν τον κόσμο του Sanctuary, το ζωντανό gothic δημιούργημα φαντασίας του πλανήτη του Diablo III, σε ένα τρισδιάστατο περιβάλλον που χαρακτηρίζεται πανέμορφο. Υπόσχονται επικές μάχες με τις δαιμονικές δυνάμεις των Φλεγόμενων Κολάσεων με ολοκαίνουριους χαρακτήρες όπως ο απόκοσμος Witch Doctor, και τους καλούν να ξαναζήσουν τους θρύλους του παρελθόντος με ήρωες όπως ο πανίσχυρος Barbarian.

Απευθυνόμενο σε χρήστες άνω των 18 ετών, οι παίκτες παροτρύνονται να δείξουν στους εχθρούς «τι σημαίνει πόνος», χρησιμοποιώντας το περιβάλλον και τις κρυμμένες παγίδες του ως όπλο. Το διαδικτυακό Diablo III βασίζεται στην «απίστευτα αναβαθμισμένη» πλατφόρμα Battle.net, με σημαντικές βελτιώσεις και προσθήκες φτιαγμένες ειδικά για να κάνουν το παιχνίδι με τους φίλους πιο εύκολο και πολύ πιο διασκεδαστικό.

Περιμένουμε τα πρώτα σχόλια των φανατικών φίλων του τίτλου και στην Ελλάδα, που ήδη ξενυχτούν μαχόμενοι ως γενναίοι ήρωες για το Καλό.
Δείτε τι λένε οι πρώτοι παίκτες στο diabloforums.gr

Associated Press,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024