Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα βήμα πιο κοντά στο VDSL από το δίκτυο του ΟΤΕ

Ένα βήμα πιο κοντά στο VDSL από το δίκτυο του ΟΤΕ

Ένα βήμα πιο κοντά στην λιανική διάθεση υπηρεσιών VDSL από τον ΟΤΕ αλλά και άλλους ISP μέσω αυτού, βρισκόμαστε την τελευταία ημέρα του Μάη 2012. Η αρμόδια αρχή ενέκρινε τελικά την Προσφορά Αναφοράς του ΟΤΕ, αφού πρώτα την τροποποίησε. Σε ότι αφορά στον ΟΤΕ, απομένει να εγκρίνει η ΕΕΤΤ τις τιμές και τα πακέτα VDSL που θα διαθέσει.

Ένα βήμα πιο κοντά στην λιανική διάθεση υπηρεσιών VDSL από τον ΟΤΕ αλλά και άλλους ISP μέσω αυτού, βρισκόμαστε την τελευταία ημέρα του Μάη 2012. Η αρμόδια αρχή ενέκρινε τελικά την Προσφορά Αναφοράς του ΟΤΕ, αφού πρώτα την τροποποίησε. Σε ότι αφορά στον ΟΤΕ, απομένει να εγκρίνει η ΕΕΤΤ τις τιμές και τα πακέτα VDSL που θα διαθέσει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ ενέκρινε στις 31 Μαϊου, την Προσφορά Αναφοράς του ΟΤΕ για την παροχή χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης, ολοκληρώνοντας, μεταξύ άλλων και εντός χρονοδιαγράμματος, τη ρυθμιστική της παρέμβαση για την ανταγωνιστική ανάπτυξη υπηρεσιών VDSL στην ελληνική αγορά.

Ειδικότερα για τη λιανική διάθεση προϊόντων VDSL από τον ΟΤΕ, επόμενο και τελικό βήμα είναι η υποβολή από τον ίδιο των στοιχείων που απαιτούνται, ώστε η ΕΕΤΤ να είναι σε θέση να εξετάσει και να εγκρίνει, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που προβλέπει το ρυθμιστικό πλαίσιο, τις τιμές/πακέτα στις οποίες θα διατίθενται στους καταναλωτές.

O ΟΤΕ έχει ήδη ανακοινώσει δια του Τύπου ότι:

  • Οι τιμές λιανικής του ΟΤΕ για τις συνδέσεις VDSL με ονομαστικές ταχύτητες 30Mbps/2,5Mbps είναι 19,90 ευρώ το μήνα και.
  • για τις ταχύτερες 50Mbps/5Mbps στα 29,90 ευρώ το μήνα.

Διαβάστε στο tech.in.gr

  • ΟΤΕ: «Θέλετε VDSL;»
    Ο ΟΤΕ απευθύνει κάλεσμα στους παρόχους υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για την παροχή υπηρεσιών VDSL 30/2,5Mbps ή και 50/5Mbps. Με μια επιστολή στον Τύπο, διαμαρτύρεται για τη στασιμότητα, ανακοινώνει τις περιοχές όπου μπορεί να δοθεί VDSL στους χρήστες και δημοσιεύει τις τιμές στις οποίες θα διαθέσει ο Οργανισμός VDSL από το Μάιο. Τότε, παύει η απαγόρευση να προηγηθεί του ανταγωνισμού, ως ο φορέας με σημαντική ισχύ στην αγορά, αφού οι εναλλακτικοί είχαν έξι μήνες για να δείξουν τις προτάσεις τους

Πριν από την έγκρισή της, η Προσφορά Αναφοράς τροποποιήθηκε από την ΕΕΤΤ, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για την ανάπτυξη δικτύων επόμενης γενιάς και τις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού και με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, η Προσφορά Αναφοράς ορίζει λεπτομερώς τους όρους, τις προϋποθέσεις, τους δείκτες ποιότητας και τη διαδικασία, που θα ακολουθεί στο εξής ο ΟΤΕ κατά την παροχή χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης σε τρίτους παρόχους για την ανάπτυξη και λιανική διάθεση ανταγωνιστικών προϊόντων VDSL, ώστε να διασφαλίζεται η μη διακριτική μεταχείριση, η διαφάνεια και η ισότιμη πρόσβαση στο δίκτυο υποδομής.

  • Η ζωή μου με το VDSL
    Ένας από τους πρώτους χρήστες της υπηρεσίας γρήγορης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Ίντερνετ μιλά στο tech.in.gr για την ζωή με το VDSL. Τι αλλάζει στην εμπειρία χρήσης των διαδικτυακών υπηρεσιών, τι συμβαίνει με την IPTV όταν κατεβάζεις torrent, πόσο γρήγορο γίνεται το κατέβασμα και τι αλλάζει με την σημαντικά αυξημένη ταχύτητα στο ανέβασμα;

Με την έγκριση της Προσφοράς Αναφοράς του ΟΤΕ ολοκληρώνεται η διαδικασία, που είχε ξεκινήσει από την ΕΕΤΤ, στις αρχές του 2011, με στόχο τη διασφάλιση συνθηκών ανταγωνισμού στην αγορά των σταθερών ευρυζωνικών δικτύων, καθώς και τη συντεταγμένη μετάβαση της Ελλάδας στις νέες δικτυακές υποδομές ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Σημαντικοί «σταθμοί» αυτής της διαδικασίας ήταν

  • η επιβολή προσωρινών μέτρων στον ΟΤΕ, ώστε να εξαλειφθεί τυχόν χρονικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη λιανική αγορά (Μάρτιος 2011).
  • Ακολούθησε η έγκριση κοστοστρεφών τιμών χονδρικής διάθεσης υπηρεσιών VDSL από τον ΟΤΕ (Δεκέμβριος 2011),
  • η έκδοση του Κανονισμού Διαχείρισης Φάσματος και Έγχυσης Ισχύος στο Δίκτυο Πρόσβασης προς αποφυγή της υποβάθμισης της ποιότητας της σύνδεσης από τη συνύπαρξη τεχνολογιών στο δίκτυο (Μάρτιος 2012) και τέλος,
  • η σημερινή έγκριση της Προσφοράς Αναφοράς του ΟΤΕ για τη χονδρική αγορά ευρυζωνικής πρόσβασης.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024