Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τεχνολογία Microsoft στην Μάθηση στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Τεχνολογία Microsoft στην Μάθηση στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Η Microsoft Ελλάς, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της «Συνεργάτες στη Μάθηση», συνδράμει τη δράση «Κυριακάτικα πρωινά … και όχι μόνο» που πραγματοποιεί το  Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών σε συνεργασία με το British Council. Δείτε το πρόγραμμα του διημέρου 9-10 Ιουνίου των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε παιδιά 8-15 ετών, γονείς και εκπαιδευτικούς με στόχο τη γνωριμία τους με καινοτόμες μεθόδους μάθησης και σύγχρονα εργαλεία που καθιστούν την εκπαιδευτική διαδικασία πιο ευχάριστη και πιο αποτελεσματική.

Η Microsoft Ελλάς, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της «Συνεργάτες στη Μάθηση», συνδράμει τη δράση «Κυριακάτικα πρωινά … και όχι μόνο» που πραγματοποιεί το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών σε συνεργασία με το British Council.

Τα «Κυριακάτικα Πρωινά» είναι ένα διήμερο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε παιδιά 8-15 ετών, γονείς και εκπαιδευτικούς «με στόχο τη γνωριμία τους με καινοτόμες μεθόδους μάθησης και σύγχρονα εργαλεία που καθιστούν την εκπαιδευτική διαδικασία πιο ευχάριστη και πιο αποτελεσματική».

  • Tο πρόγραμμα «Συνεργάτες στη Μάθηση» της Microsoft περιλαμβάνει δράσεις με στόχο την προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας της εταιρείας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και στην ενθάρρυνση της δημιουργίας καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας.

Οι δράσεις τις οποίες η Microsoft Ελλάς διοργανώνει ή συνδιοργανώνει μαζί με άλλες εταιρίες πιο αναλυτικά:


Σάββατο 9 Ιουνίου, δράσεις που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς στο αμφιθέατρο του ΕΙΕ

  • 12.00 – 13.00 Καινοτόμες Δράσεις με τη χρήση νέων τεχνολογιών: επίδειξη των δωρεάν εργαλείων της Microsoft και των καινοτόμων λύσεων EPSON. Διοργάνωση: Microsoft Συνεργάτες στη Μάθηση και Epson Hellas

Θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση καινοτόμων λύσεων της Epson για την εκπαίδευση, της δωρεάν εφαρμογής Learning Suite και των εργαλείων της Microsoft ειδικά για την εκπαίδευση, καθώς και απλών και εύχρηστων εργαλείων που προωθούν τη διαδραστικότητα και τη δημιουργικότητα, διευκολύνοντας ταυτόχρονα το μάθημα του εκπαιδευτικού. Στη συνέχεια θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα εργαλεία της Microsoft στο διαδραστικό προβολέα της Epson.

  • 13.00 – 14.00 Τα παιδιά δημιουργούν και αλληλεπιδρούν. Διοργάνωση: Διαδραστικές Τεχνολογίες Μάθησης και Πολιτισμού ΕΠΕ – ITisART.Ltd

Παρουσίαση τρόπων αξιοποίησης των ψηφιακών/υπερμεσικών κόμικς στη μαθησιακή διαδικασία και παραδειγματικών σεναρίων διαφόρων μαθημάτων που έχουν υλοποιηθεί σε αυθεντικά περιβάλλοντα τάξης και ήταν μαθησιακά αποτελεσματικά. Στη συνέχεια θα γίνει αναφορά σε πολύ-αισθητηριακά διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια που βασίζονται στη τεχνολογία της ανίχνευσης κίνησης από την κάμερα βάθους της πλατφόρμας MS Kinect (motion detection games). Χάρη σε αυτά τα παιχνίδια επιτυγχάνονται εργοθεραπευτικές και παιδαγωγικές παρεμβάσεις που βοηθούν τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, και όχι μόνο, να καλλιεργήσουν τις νοητικές τους δυνατότητες, να οργανώσουν τον συναισθηματικό τους κόσμο και να αποκτήσουν τις βιωματικές εμπειρίες, ώστε η σχολική τους επίδοση και η κοινωνική τους συμπεριφορά να φτάσει στα προβλεπόμενα επίπεδα σύμφωνα με τους δείκτες των νοητικών ικανοτήτων τους.

  • 14.00 – 15.00 Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός γνώσεων μέσω διαδικτύου Λυσίας: Εκπαιδευτικό Σενάριο. Διοργάνωση: Microsoft Συνεργάτες στη Μάθηση – Εκπαιδευτήρια Δούκα & ΟΤΕ-COSMOTE

Ο πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός γνώσεων Λυσίας πραγματοποιείται εδώ και 16 χρόνια με τη συμμετοχή πάνω από 40.000 μαθητών το χρόνο από όλη την Ελλάδα. Οι δημιουργοί του που είναι και εκπαιδευτικοί, θα ξεναγήσουν το κοινό στους μαγικούς κόσμους της γνώσης του Λυσία, θα δώσουν όλες τις λεπτομέρειες για τη συμμετοχή των παιδιών και θα παρουσιάσουν ένα εκπαιδευτικό σενάριο για τη βέλτιστη χρήση ενός τέτοιου διαγωνισμού στην τάξη.

Κυριακή 10 Ιουνίου, εργαστήρια/προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά

  • Xbox 360 Kinect – Φτιαγμένο για διασκέδαση! Διοργάνωση: Microsoft Συνεργάτες στην Μάθηση

Καταργώντας το χειριστήριο, το Kinect ζωντανεύει το παιχνίδι και προσφέρει μια νέα εμπειρία ψυχαγωγίας στην παρέα και στην οικογένεια.

  • Kodu – Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου βιντεοπαιχνίδι – απόδειξε το και κέρδισε πολλά δώρα! Διοργάνωση: Microsoft Συνεργάτες στην Μάθηση – Epson
  • Μάρτης μου ο Λυσίας…θα βρω τον θησαυρό! Ψάχνω…βρίσκω…απαντώ!
    Διοργάνωση: Microsoft Συνεργάτες στη Μάθηση – Εκπαιδευτήρια Δούκα & ΟΤΕ-COSMOTE

Ένα μοναδικό κυνήγι θησαυρού με πλούσια δώρα. Ο Λυσίας είναι ένας Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός γνώσεων που πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου (υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων) και λαμβάνει χώρα τον Μάρτιο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν εντυπωσιακούς κόσμους στο διαδίκτυο και να βρουν αντικείμενα απαντώντας σε ερωτήσεις από θέματα που γνωρίζουν.

  • Διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια με χρήση του Kinect της Microsoft για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Διοργάνωση: Microsoft Συνεργάτες στη Μάθηση – IΤisART – Epson

Με το XBOX Kinect μαθαίνεις με έναν διαφορετικό τρόπο μέσα από το παιχνίδι. Δοκίμασε το και κέρδισε δώρα!

  • ComicLab: Δημιούργησε το δικό σου ψηφιακό κόμικ.

Διοργάνωση: Microsoft Συνεργάτες στη Μάθηση – IΤisART – Epson
Στο περίπτερο θα σας περιμένουν ένα Διαδραστικό τραπέζι και ένας Διαδραστικός προβολέας με πίνακα της EPSON με τη βοήθεια των οποίων οι επισκέπτες θα συνθέτουν ψηφιακές ιστορίες κόμικς χρησιμοποιώντας το λογισμικό Comiclab της εταιρίας ITisART.


  • Microsoft Learning Suite: Μαθαίνω και παίζω χρησιμοποιώντας τα δωρεάν διασκεδαστικά εργαλεία της Microsoft για την εκπαίδευση

Διοργάνωση: Microsoft Συνεργάτες στη Μάθηση – Itisart – Epson
Παίξε με τα εργαλεία της Microsoft για παιδιά και μάθηση και κέρδισε βραβεία απαντώντας σωστά!

Κυριακή 10 Ιουνίου, σεμινάρια που απευθύνονται σε γονείς

12.00 – 13.00 Γονείς και παιδιά: Παίζοντας με νέες τεχνολογίες
Διοργάνωση: Microsoft Συνεργάτες στην Μάθηση
Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και θα ανακαλύψουν νέους τρόπους «παιχνιδιού» με τα παιδιά τους, χρησιμοποιώντας με ευφάνταστο τρόπο εργαλεία όπως το Microsoft Office ή άλλες εφαρμογές που μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν μέσω διαδικτύου.

  • Ώρα Έναρξης : 10:30 π.μ. / Είσοδος Ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής για τα εργαστήρια
  • Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας», στις Αίθουσες Σεμιναρίων και στον ισόγειο χώρο του ΕΙΕ (Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48).
  • Τηλέφωνο Επικοινωνίας 210/7273501 &7273516.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των δράσεων είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://www.eie.gr/epistimiskoinonia/2011-2012/kp2012_programme.pdf

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024