Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εκτεθειμένα έξι στα δέκα password για το LinkedIn

Εκτεθειμένα έξι στα δέκα password για το LinkedIn

Αυτός είναι ο αριθμός των password στο αρχείο που εντοπίστηκε σε διαδικτυακό φόρουμ στην Ρωσία. Παρά το γεγονός ότι, είναι κρυπτογραφημένοι οι κωδικοί εισόδου στο μεγαλύτερο επαγγελματικό δίκτυο online η κωδικοποίησή τους κρίνεται ανεπαρκής. Οι ειδικοί από τις εταιρείες antivirus είναι οι πρώτοι που εντόπισαν τους κωδικούς τους στο επίμαχο αρχείο.

Σε 6,5 εκατομμύρια υπολογίζονται οι κωδικοί που κλάπηκαν από το δημοφιλέστερο σάιτ επαγγελματικής δικτύωσης, εκτιμά ο επιστήμονας Per Thorsheim που χτύπησε τον συναγερμό για την ιστορική παραβίαση ασφάλειας στο LinkedIn.com.

Την υποκλοπή επιβεβαίωσαν οι υπεύθυνοι του LinkedIn
, και παρά το γεγονός πρόκειται για ένα αρχείο με κρυπτογραφημένα password, συνιστούν στα 160 εκατομμύρια μέλη του σε 200 χώρες να αλλάξουν τον κωδικό εισόδου τους.

Το αρχείο με τα κλεμμένα κρυπτογραφημένα password έχει ήδη εντοπιστεί σε ρωσικό διαδικτυακό φόρουμ συζητήσεων και έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την αποκρυπτογράφησή του. Πάντως, οι ειδικοί στις εταιρείες antivirus, όπως η Sophos δηλώνουν ότι έχουν εντοπίσει τους δικούς τους κωδικούς στο επίμαχο αρχείο, στο οποίο δηλώνουν ότι υπάρχουν πολλοί κωδικοί που εμπεριέχουν την λέξη LinkedIn και η κρυπτογράφηση του 60% των κωδικών «έχει σπάσει».

{{{ moto }}}

  • Πάντως, το LinkedIn αλλάζει ήδη την πολιτική του και εκτός από την κρυπτογράφηση των κωδικών εισόδου στην υπηρεσία, προσθέτει μια τυχαία παραγόμενη συμβολοσειρά (hash) σε κάθε κωδικό πριν τον κρυπτογραφήσει. H επονομαζόμενη μέθοδος «salt» («αλάτι»), καθιστά πιο δύσκολη την αποκρυπτογράφηση των «αλατισμένων» κωδικών, αφού αποτυγχάνουν οι προσπάθειες να σπάσουν με απλή σύγκριση με λέξεις που υπάρχουν στο λεξικό.

Άγνωστο παραμένει εάν τα μόνα κλοπιμαία από την υπηρεσία είναι το αρχείο των κωδικών.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024