Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τι μπορείτε να κάνετε με τα αυτοκόλλητα NFC της Samsung

Τι μπορείτε να κάνετε με τα αυτοκόλλητα NFC της Samsung

Το Samsung Galaxy S III θα είναι το πρώτο smartphone με το οποίο η Samsung θα επιχειρήσει να μας πείσει να αξιοποιήσουμε το τσιπ NFC που φέρει ενσωματωμένο, αν και δεν είναι το μόνο με NFC. Το σούπερ smartphone της κορεάτικης εταιρείας θα συνοδεύεται από προγραμματιζόμενα αυτοκόλλητα τσιπ NFC, τα ΤecTiles, που αυτοματοποιούν την αποστολή SMS, την προσαρμογή των ρυθμίσεων του τηλεφώνου, ακόμα και την δημοσίευση status update στο Facebook και την αποστολή tweet.

Το Samsung Galaxy S III θα είναι το πρώτο smartphone με το οποίο η Samsung θα επιχειρήσει να μας πείσει να αξιοποιήσουμε το τσιπ NFC που φέρει ενσωματωμένο, αν και δεν είναι το μόνο που φέρει NFC.

Το σούπερ smartphone της κορεάτικης εταιρείας θα υποστηρίζει την λειτουργία προγραμματισμού με το app TecTiles από το Google Play και θα συνοδεύεται από τα προγραμματιζόμενα αυτοκόλλητα τσιπ NFC, που ονομάζονται επίσης ΤecTiles. Με αυτά, ο χρήστης θα μπορεί να αυτοματοποιήσει την αποστολή SMS, την προσαρμογή των ρυθμίσεων του τηλεφώνου, ακόμα και την δημοσίευση status update στο Facebook και την αποστολή tweet.

Έτσι, για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί να κολλήσει ένα TecTile στο κομοδίνο του, το οποίο έχει προηγουμένως ρυθμίσει ώστε όταν το SIII το αγγίζει, ενεργοποιεί το ξυπνητήρι και θέτει το τηλέφωνο στο αθόρυβο.

Τοποθετώντας ένα TecTile στις επαγγελματικές κάρτες, συνεργάτες θα μπορούν να ανταλλάξουν τα στοιχεία της επαφής με ένα άγγιγμα του τηλεφώνου επάνω του, αποφεύγοντας την πληκτρολόγηση.

Με ένα TecTile στο ταμπλό του αυτοκινήτου, ο οδηγός μπορεί να αυτοματοποιήσει την αποστολή SMS στο σπίτι.

Η Samsung αναφέρει ότι κάθε TecTile μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να αλλάζουν οι ρυθμίσεις του τηλεφωνου υπό συνθήκες, να ενεργοποιείται ένα app, να συνδέεται σε ένα δίκτυο Wi-Fi, να δείχνει ένα μήνυμα, να πραγματοποιείται μια κλήση, να αποστέλεται ένα SMS σε επιλεγμένο αριθμό, να μεταφέρονται τα στοιχεία μιας επαφής, ή να ξεκινά μια συζήτηση μέσω Google Talk.

TecTiles που σχετίζονται με την θέση του χρήστη, μπορούν να προγραμματιστούν ώστε με το άγγιγμα του τηλεφώνου επάνω τους να δείχνουν τον χάρτη της τρέχουσας τοποθεσίας, να γίνεται Check In στο Foursquare (χρήσιμο σε καταστήματα που συνδέουν τα Check in στην υπηρεσία για να παρέχουν εκπτώσεις κ.ά.), ή στα Facebook Places, ή τέλος να ανοίγει μια ιστοσελίδα.

Οι μανιώδεις της κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να αξιοποιήσουν TecTiles που θα ενημερώσουν το χρονολόγιό τους με το άγγιγμα του τηλεφώνου τους επάνω τους, ή TecTiles που εξασφαλίζουν ένα Like, κάνουν tweet ένα προεπιλεγμένο μήνυμα, κάνουν Follow έναν χρήστη του Twitter ή συνδέουν δύο μέλη του LinkedIn.

Το tech.in.gr επικοινώνησε με την Samsung στην Ελλάδα, αναζητώντας λεπτομέρειες για τα TecTiles NFC sticker στην ελληνική αγορά, οπότε θα σας ενημερώσουμε όταν έχουμε την απάντησή της.

Ενημέρωση: Η εκπρόσωπος της Samsung μας ενημέρωσε ότι προς το παρόν, το app αφορά μόνο στην αγορά των ΗΠΑ.

Η Samsung δεν είναι η μόνη που προωθεί την χρήση των τσιπ NFC. Η Sony προβάλλει επίσης τα NFC SmartTags και το Sony Xperia U που έχουμε στα χέρια μας διαθέτει ένα στη συσκευασία του.

Ανθή Παναγιωτάκη
Ακολουθήστε το @techingr στο Twitter

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024