Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλλάζει ο χάρτης του Παγκόσμιου Ιστού με 1.409 νέες καταλήξεις διευθύνσεων

Αλλάζει ο χάρτης του Παγκόσμιου Ιστού με 1.409 νέες καταλήξεις διευθύνσεων

Τις 2000 πλησίασαν οι αιτήσεις για 1409 διαφορετικές καταλήξεις διαδικτυακών διευθύνσεων που υποβλήθηκαν στην Διεθνή Επιτροπή Ονομάτων και Αριθμών. Ανάμεσά τους οι καταλήξεις .apple, .bing, .art, .sex, .bank, .game, .help, .tech, .antivirus, .app, .auto, .baby που σε περίοδο ενός ή δύο ετών θα πλημμυρίσουν τον Παγκόσμιο Ιστό.

Τις δύο χιλιάδες πλησίασαν οι αιτήσεις για 1.409 διαφορετικές καταλήξεις διαδικτυακών διευθύνσεων που υποβλήθηκαν στην Διεθνή Επιτροπή Ονομάτων και Αριθμών. Ανάμεσά τους οι καταλήξεις .apple, .bing, .art, .sex, .bank, .game, .help, .tech, .antivirus, .app, .auto, .baby που σε περίοδο ενός ή δύο ετών θα πλημμυρίσουν τον Παγκόσμιο Ιστό.

Συγκεκριμένα, προτάθηκαν 1.930 καταλήξεις, από τις οποίες 1.409 ήταν μοναδικές. Πολλαπλές αιτήσεις υποβλήθηκαν για 230 μοναδικές καταλήξεις. Η Επιτροπή θα προτείνει στους αιτούμενους να συνάψουν κάποια σχετική συμφωνία, διαφορετικά θα υποβάλλει τις επίμαχες καταλήξεις σε πλειστηριασμό.

Επιχειρήσεις και ομάδες έχουν ήδη καταβάλλει 185.000 δολάρια ανά προτεινόμενη κατάληξη, αφού εάν την εξασφαλίσουν μπορεί να τους αποφέρει εκατομμύρια δολάρια από την πώληση ονομάτων με αυτήν (π.χ. alpha.bank ή renault.auto ή in.tech κ.λπ.).

Ο κανονισμός της ICANN προβλέπει ότι το κοινό μπορεί να εκφράσει τυχόν αντιρρήσεις εντός 60 ημερών από την δημοσίευση των αιτούμενων καταλήξεων, για οποιαδήποτε από αυτές, εφόσον τεκμηριώνεται παραβίαση εμπορικού σήματος ή θεωρείται προσβλητική.

Η Επιτροπή εκτιμάται ότι θα χρειαστεί ένα ή δύο χρόνια για να αρχίσει να εγκρίνει τις πρώτες νέες καταλήξεις, αφού απαιτούνται έλεγχοι για κάθε έναν από τους αιτούντες, που φτάνουν μέχρι το ποινικό τους μητρώο.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024