Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η RIM αντιμέτωπη με την πώληση του δικτύου της και... την Microsoft

Η RIM αντιμέτωπη με την πώληση του δικτύου της και… την Microsoft

Υπό αυξανόμενη πίεση βρίσκεται η Research In Motion να εξετάσει δυσάρεστες επιλογές, όπως την πώληση του τμήματος δικτύων ή την συμμαχία με την Microsoft, μετά την ανακοίνωση του κατασκευαστή των ιστορικών Blackberry ότι θα καθυστερήσει κι άλλο η διάθεση του νεότερου λειτουργικού της συστήματος για τα smartphone της, σύμφωνα με δηλώσεις από τρεις πηγές στο πρακτορείο Reuters.

Υπό αυξανόμενη πίεση βρίσκεται η Research In Motion να εξετάσει δυσάρεστες επιλογές, όπως την πώληση του τμήματος δικτύων ή την συμμαχία με την Microsoft, μετά την ανακοίνωση του κατασκευαστή των ιστορικών Blackberry ότι θα καθυστερήσει κι άλλο η διάθεση του νεότερου λειτουργικού της συστήματος για τα smartphone της, σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις από τρεις πηγές στο πρακτορείο Reuters.

Οι μετοχές της RIM σημείωσαν πτώση 18% την Πέμπτη, μετά την ανακοίνωση μεγαλύτερων από τις αναμενόμενες ζημίες τριμήνου, μειώνοντας την χρηματιστηριακή της αξία στα 4,1 δισ.δολάρια. Η μετοχή της έχει παρουσιάσει πτώση που πλησίασε το 70% από το περασμένο έτος.

Η RIM ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία συσκευών με το Blackberry 10 αναβάλλεται εκ νέου για τις αρχές του 2013 -περισσότερο από ένα χρόνο από τον αρχικό προγραμματισμό- καθώς «η ανάπτυξη του νέου λειτουργικού συστήματος χρειάστηκε περισσότερο χρόνο από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί».

Μια από τις επιλογές που έχει τώρα η RIM, λένε οι πηγές του Reuters, είναι να εγκαταλείψει το δικό της λειτουργικό και να αγκαλιάσει τα Windows Phone 8. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Microsoft, CEO, Στήβεν Μπάλμερ, φέρεται να έχει ήδη προσεγγίσει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Θ.Χέινς για να συνάψουν μια συμφωνία ανάλογη με αυτήν με την Nokia και τα smartphone Lumia (o Στ.Έλοπ, CEO στην Nokia, είχε τότε πει ότι η Nokia θα εισπράξει δισεκατομμύρια από την Microsoft, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής).

Σε αυτό το σενάριο, η RIM ενδέχεται να πουλήσει μερίδιο από την εταιρεία στην Microsoft για να χρηματοδοτήσει τα έξοδα προώθησης και άλλες δαπάνες, αν και κάτι τέτοιο θα σήμαινε το τέλος στην τεχνολογική ανεξαρτησία της, λένε οι ίδιες πηγές. Η Microsoft μάλιστα, ίσως ενδιαφέρεται για τις πατέντες που κατέχει η RIM που αφορούν στην ασύρματη δικτύωση.

Ένα ακόμα ενδεχόμενο, είναι η πώληση υπηρεσιών δικτύου της RIM σε άλλους ενδιαφερόμενους, κάτι όμως που θα αποδυνάμωνε τις δικές της συσκευές.

  • Παραμπιπτόντως να αναφέρουμε ότι στην RIM ανήκει ο BlackBerry Messenger, μια υπηρεσία άμεσης επικοινωνίας που συνδέει όλους τους χρήστες Blackberry. O Messenger της RIM επιτρέπει όχι μόνο την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ τους, αλλά και κλιπ μουσικής και άλλων πολυμέσων.
  • Επιπλέον, και ίσως πιο σημαντικό είναι ότι, η ιντερνετική υπηρεσία της RIM, συμπιέζει πάρα πολύ το περιεχόμενο που κινείται στους ακριβούς δρόμους των δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Έτσι, τα 600ΜΒ κίνηση γίνονται 100ΜΒ (υποστηρίζει συμπίεση με λόγο 5:1 ή και 6:1), γεγονός που μεταφράζεται σε εξαιρετικά σημαντική εξοικονόμηση όχι μόνο κόστους για τον συνδρομητή αλλά και χρόνου.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, το «άνοιγμα» του δικτύου της RIM στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ή σε άλλους κατασκευαστές θα σήμαινε το τέλος των συσκευών της ίδιας και θεωρείται ότι οδήγησε στην έξοδο τον πρώην CEO της εταιρείας, Τζιμ Μπάλσιλεϊ, ο οποίος εξέταζε αυτό το ενδεχόμενο.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024