Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Wind εκσυγχρονίζει το δίκτυο 3G, προετοιμάζεται για το 4G

Η Wind εκσυγχρονίζει το δίκτυο 3G, προετοιμάζεται για το 4G

Η Wind ανανεώνει εκ βάθρων το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς ανά την Ελλάδα και πολλαπλασιάζει κατά 800% την πραγματική ταχύτητα πρόσβασης στο Ίντερνετ για τους συνδρομητές της. Μάλιστα, επικαλείται μετρήσεις που δείχνουν ότι οι επιδόσεις του δικτύου της υπερτερούν των άλλων δικτύων κινητής τηλεφωνίας, με μέση ταχύτητα μεταφοράς αρχείων από το Διαδίκτυο στα 14,8Mbps.

Η Wind ανανεώνει εκ βάθρων το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς ανά την Ελλάδα και πολλαπλασιάζει κατά 800% την πραγματική ταχύτητα πρόσβασης στο Ίντερνετ για τους συνδρομητές της. Μάλιστα, επικαλείται ανεξάρτητες μετρήσεις που δείχνουν ότι οι επιδόσεις του δικτύου της υπερτερούν των άλλων δικτύων κινητής τηλεφωνίας, με μέση ταχύτητα μεταφοράς αρχείων από το Διαδίκτυο στα 14,8Mbps.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι θεωρητικές ταχύτητες που προσφέρει το νέο γρήγορο 3G δίκτυο της WIND αγγίζουν τα 42Mbps. Οι πραγματικές ταχύτητες κατά τη χρήση του δικτύου ξεπερνούν τα 21Mbps και είναι 800% υψηλότερες σε σύγκριση με τις επιδόσεις που είχε το δίκτυο πριν τον εκσυγχρονισμό.

Σε ότι αφορά την εμπειρία του χρήστη, η Wind υποστηρίζει ότι αναβαθμίζεται σημαντικά καθώς οι συνδρομητές της απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα στις συνομιλίες, κατεβάζουν αρχεία και σελίδες από το Ίντερνετ από 6 έως και 8 φορές πιο γρήγορα, στέλνουν και λαμβάνουν e-mail με μεγαλύτερα αρχεία πολύ πιο εύκολα, βλέπουν άνετα βίντεο από το YouTube και έχουν καλύτερη απόδοση σε εφαρμογές πολυμέσων όπως οι κλήσεις με βίντεο και οι βιντεοδιασκέψεις.

Μάλιστα, η Wind δηλώνει ότι το νέο δίκτυό της υπερέχει των ανταγωνιστικών, επικαλούμενη συγκριτικές μετρήσεις που πραγματοποίησε ανεξάρτητη εταιρεία σε 87 σημεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, οι επιδόσεις του νέου δικτύου της WIND υπερτερούν των άλλων δικτύων κινητής τηλεφωνίας με μέση ταχύτητα download τα 14,8Mbps.

Οι μετρήσεις που δίνει η WIND σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι:

  • Μέση ταχύτητα Download (Mbps) στην Αθήνα 14,7 (Cosmote: 12 Vodafone: 4,8)
  • Μέση ταχύτητα Upload (Mbps) στην Αθήνα 1,5 (Cosmote: 1,3 Vodafone: 0,8)
  • Μέση ταχύτητα Download (Mbps) στη Θεσσαλονίκη 14,8 (Cosmote: 10,1 Vodafone: 5,2)
  • Μέση ταχύτητα Upload (Mbps) στη Θεσσαλονίκη 1,4 (Cosmote: 1,4 Vodafone: 0,8)
  • Ταχύτερη απόκριση στο internet (RTT)

Ποιές περιοχές καλύπτονται από το νέο δίκτυο 3G της Wind

Τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν ήδη καλυφθεί με το νέο 3G δίκτυο της WIND ενώ μέχρι το τέλος του έτους ο εκσυγχρονισμός του δικτύου θα έχει καλύψει και περιοχές μεγάλης τουριστικής ζήτησης, μέρος της Πελοποννήσου, της Ηπειρωτικής Ελλάδας και αριθμό νησιών.

Ειδικότερα, το νέο 3G δίκτυο της WIND μέχρι το τέλος του 2012 θα καλύπτει το 73% του πληθυσμού της χώρας.

  • 88.72% πληθυσμιακή κάλυψη 42Mbps στην Αθήνα (2.969.318 ο καλυμμένος πληθυσμός @ 42Mbps στην Αθήνα)
  • 91,95% πληθυσμιακή κάλυψη 42Mbps στη Θεσσαλονίκη (717.000 ο καλυμμένος πληθυσμός 42Mbps στην Θεσσαλονίκη)

Το 2015 θα ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός του δικτύου 3G της Wind

Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του Ραδιοδικτύου της WIND είναι ένα από τα μεγαλύτερα τρέχοντα έργα υποδομών όχι μόνο της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς, αλλά και πανευρωπαϊκά. Για την υλοποίηση του έργου, το οποίο ξεκίνησε πριν ένα χρόνο και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να έχει ολοκληρωθεί ως το 2015, η WIND επέλεξε την Huawei, έναν παγκόσμιο κολοσσό στον κλάδο των τηλεπικοινωνιακών υποδομών και υπηρεσιών.

Το έργο εκσυγχρονισμού του Ραδιοδικτύου της εταιρείας αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που γίνονται στη χώρα αυτήν την περίοδο καθώς θα απορροφήσει σημαντικό μέρος των προγραμματισμένων επενδύσεων της WIND Ελλάς για τα επόμενα 3 χρόνια.

To τεχνικό πλαίσιο του έργου εκσυγχρονισμού του 3G δικτύου της WIND

Στο πλαίσιο του έργου αλλάζουν πλήρως τα δομικά στοιχεία του Ραδιοδικτύου της εταιρείας καθώς και όλη η πρώτη βαθμίδα του Δικτύου Μετάδοσης. Ο νέος εξοπλισμός του Ραδιοδικτύου της WIND περιλαμβάνει λύσεις Single BTS και Multi-mode BSC, οι οποίες υποστηρίζουν αποτελεσματικά πολλαπλές τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας εισάγοντας έτσι στο νέο 3G δίκτυο της WIND τις έννοιες «Σύγκλιση, Ευρυζωνικότητα, Εξοικονόμηση Ενέργειες και Ανάπτυξη».

Η πρώτη βαθμίδα του Δικτύου Μετάδοσης της WIND αναβαθμίζεται επίσης με την εισαγωγή μίας λύσης ενιαίας μετάδοσης που εξασφαλίζει ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες, χωρητικότητα, υψηλή αξιοπιστία και έξυπνη λειτουργία. Το πρωτόκολλο All imp θα εγκατασταθεί σε όλο το νέο δίκτυο.

Η περιβαλλοντική αξία του νέου δικτύου 3G της Wind

Το έργο του εκσυγχρονισμού του δικτύου της εταιρείας εκτός από τεχνολογική έχει και σημαντική οικολογική αξία καθώς θα περιορίσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της WIND. Συγκεκριμένα, θα εξοικονομήσει το 40% της κατανάλωσης ενέργειας σε ετήσια βάση, μειώνοντας αντίστοιχα τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Ο νέος εξοπλισμός είναι σημαντικά μικρότερος σε όγκο σε σύγκριση με τον προϋπάρχοντα και χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό του προσφέρει τη μέγιστη απόδοση και χωρητικότητα με τη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον η ψύξη των μονάδων γίνεται με φυσικούς τρόπους και όχι με τη χρήση κλιματιστικών, με συνέπεια την περιορισμένη κατανάλωση ενέργειας.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024