Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ευρυζωνική πρόσβαση με την ταχύτητα του φωτός στην Ν.Σμύρνη με FTTH

Ευρυζωνική πρόσβαση με την ταχύτητα του φωτός στην Ν.Σμύρνη με FTTH

Ο Όμιλος Forthnet ανακοίνωσε στις 10 Ιουλίου 2012 ότι ξεκινά άμεσα την υλοποίηση πιλοτικού δικτύου οπτικών ινών μέχρι το σπίτι του συνδρομητή. Στην πρώτη φάση, η οπτική ίνα που θα εγγυάται την ταχύτητα ευρυζωνικής πρόσβασης και μπορεί να φτάσει το 1Gbps download και τα 100Mbps upload θα φτάσει σε δύο χιλιάδες σπίτια στην Νέα Σμύρνη.

Ο Όμιλος Forthnet ανακοίνωσε στις 10 Ιουλίου 2012 ότι ξεκινά άμεσα την υλοποίηση πιλοτικού δικτύου οπτικών ινών μέχρι το σπίτι του συνδρομητή. Στην πρώτη φάση, η οπτική ίνα που θα εγγυάται την ταχύτητα ευρυζωνικής πρόσβασης και μπορεί να φτάσει το 1Gbps download και τα 100Mbps upload θα φτάσει σε δύο χιλιάδες σπίτια στην Νέα Σμύρνη.

Την οπτική ίνα που «μπαίνει» στο σπίτι θα αξιοποιούν οι συνδρομητές για να έχουν υπηρεσίες φωνής, γρήγορο Ίντερνετ -που σε πρώτη φάση θα περιοριστεί στα… 100Mbps- και τηλεόραση. Εκτός όμως από τις γνωστές αυτές υπηρεσίες που θα αποκτήσουν νέα έννοια με την εγγυημένα υψηλή ταχύτητα, η Forthnet θα παρέχει νέες που αφορούν στο gaming, στις υπηρεσίες από το cloud και άλλες.

Τα δύο χιλιάδες νοικοκυριά στην Νέα Σμύρνη θα είναι μόνο η αρχή, αν ερμηνεύσουμε την δήλωση του γενικού εμπορικού διευθυντή του Ομίλου, κου Γιάννη Καβακλή: «Ο Όμιλος Forthnet πιστεύει ότι η στρατηγική για τη μετάβαση στα δίκτυα νέας γενιάς θα πρέπει να βασιστεί στην αρχιτεκτονική του FTTH κατ΄ελάχιστον για τις αστικές περιοχές, όπως αυτή έχει στρατηγικά προσδιοριστεί και από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ώστε η χώρα να κάνει το αναγκαίο τεχνολογικό άλμα και να φθάσει στο επίπεδο των προηγμένων τεχνολογικά χωρών στις υποδομές τηλεπικοινωνιών». Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι στην Βόρεια Αμερική το 15%

  • H τεχνολογία της οπτικής ίνας στο σπίτι (fiber to the home, FTTH) ή της οπτικής ίνας στον τοπικό βρόχο (fiber in the loop, FITL) είναι μία εξ ολοκλήρου οπτική τεχνολογία πρόσβασης, η οποία περιλαμβάνει την ύπαρξη οπτικής ίνας ως φυσικό μέσο στον τοπικό βρόχο (αντικαθιστά τα χάλκινα καλώδια). Η οπτική ίνα αυτή εκτείνεται από το κόμβο πρόσβασης (access node) μέχρι τον εξοπλισμό του συνδρομητή στον οποίο περιλαμβάνεται μία οπτική δικτυακή συσκευή (ONU).

Στην ανακοίνωσή του, ο Όμιλος τονίζει την βασική διαφορά ανάμεσα στα δίκτυα VDSL και στα δίκτυα οπτικών ινών που φτάνουν μέχρι το σπίτι. «Σε αντίθεση με τα δίκτυα VDSL που υλοποιούνται σήμερα από τον ανταγωνισμό, τα δίκτυα FTTH φέρνουν την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι του συνδρομητή αντικαθιστώντας τα δίκτυα χαλκού, διασφαλίζοντας παράλληλα την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Στα δίκτυα FTTH η ταχύτητα πρόσβασης που επιλέγει ο πελάτης είναι εγγυημένη ανεξαρτήτως απόστασης από το κέντρο. Οι δυνατότητες του δικτύου FTTH για πραγματικές ευρυζωνικές υπηρεσίες είναι απεριόριστες, φθάνοντας σε ταχύτητα 1 Gbps download / 100 Mbps upload.»

Για την υλοποίηση του παθητικού δικτύου οπτικών ινών ο Όμιλος Forthnet θα συνεργαστεί με την εταιρεία Optronics Technologies, πρωτοπόρο εταιρεία με μακρόχρονη εμπειρία στη σχεδίαση και υλοποίηση έργων οπτικών ινών.

Ο Όμιλος Forthnet τονίζει επίσης την συμβολή του δήμου στην υλοποίηση του έργου, αφού δηλώνει ότι η συνεργασία των δημοτικών αρχών αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επιτυχία του έργου.

Για το παραπάνω πιλοτικό έργο του FTTH έχει επιλεγεί ο Δήμος της Νέας Σμύρνης, επιλογή που αποδίδεται στα δημογραφικά χαρακτηριστικά των κατοίκων, τα οποία «ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της νέας τεχνολογίας και συμβαδίζουν με την πρωτοποριακή αντίληψη της Δημοτικής αρχής που προωθεί νέες υπηρεσίες προς τους δημότες και συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής».

Δείτε ένα βίντεο που εξηγεί τα πλεονεκτήματα και την χρησιμότητα της τεχνολογίας Fiber To The Home, FTTH, σε σχέση με άλλες τεχνολογίες (DSL, Δορυφορικό κ.λπ.)

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024