Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πληρώστε μόνο για ό,τι χρησιμοποιείτε, προτείνει η hol στις επιχειρήσεις

Πληρώστε μόνο για ό,τι χρησιμοποιείτε, προτείνει η hol στις επιχειρήσεις

«Με τις υπηρεσίες hol cloud οι επιχειρήσεις έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέγουν για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους πόρους υποδομής και υπολογιστικής ισχύος, πληρώνοντας μόνο για τις υπηρεσίες που πραγματικά χρειάζονται, με απόλυτη ασφάλεια των δεδομένων τους και με εύκολη διαχείριση μέσω μιας ενιαίας διαχειριστικής πλατφόρμας», είπαν οι άνθρωποι της hellas online σε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής στις 11 Ιουλίου 2012.

«Με τις υπηρεσίες hol cloud οι επιχειρήσεις έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέγουν για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους πόρους υποδομής και υπολογιστικής ισχύος, πληρώνοντας μόνο για τις υπηρεσίες που πραγματικά χρειάζονται, με απόλυτη ασφάλεια των δεδομένων τους και με εύκολη διαχείριση μέσω μιας ενιαίας διαχειριστικής πλατφόρμας», είπαν οι άνθρωποι της hellas online σε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής στις 11 Ιουλίου 2012.

«Το hol cloud είναι η απάντηση στη σύγχρονη ανάγκη των εταιρικών πελατών για μια πιο αποτελεσματική επιχείρηση. Βασίζεται στη σύζευξη Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής και παρέχεται από μια ελληνική εταιρεία για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Στηρίζουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα, επενδύοντας συνεχώς σε υποδομές που θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν πιο απλά, με ευελιξία και με οικονομικό όφελος, προσηλωμένοι στις αξίες της hellas online: Οικονομία, Τεχνολογική υπεροχή, Εξυπηρέτηση πελάτη» τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της hellas online, κύριος Αντώνης Κεραστάρης, ανοίγοντας την εκδήλωση.

Ποιες είναι υπηρεσίες hol cloud

Η στόχευση των υπηρεσιών έγινε έτσι ώστε να καλύψει τις σημερινές ανάγκες των εταιρειών όπως κόστος επενδύσεων, οικονομίες κλίμακας, πόροι ΙΤ ανά πάσα στιγμή. Αρχικά, η εταιρεία επικεντρώνεται σε υπηρεσίες Infrastructure as a Service (Iaas) όπως VCS, BackUp και Storage έχοντας ως δομικό λίθο της υπηρεσίας το end-to-end SLA.

  • hol virtual cloud server (VCS): δυνατότητα παραμετροποίησης από ένα virtual cloud server έως και ολόκληρες «φάρμες» με VCSs, μέσα στις οποίες τα μηχανήματα επικοινωνούν όπως στο εσωτερικό δίκτυο LAN μιας επιχείρησης.
  • hol cloud storage: επεκτάσιμη και οικονομική λύση για την ασφαλή αποθήκευση και την online διαχείριση των αρχείων της επιχείρησης από οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε, με δυνατότητες collaboration και sharing.

    hol cloud backup: που βασίζεται σε παγκοσμίου εμβέλειας disk to disk backup πλατφόρμα η οποία αποτελεί την ιδανική εταιρική backup λύση στο σύννεφο.

Τι προσφέρουν οι υπηρεσίες hol cloud

Οι υπηρεσίες hol cloud χρησιμοποιούν τεχνολογίες αιχμής και έχουν σχεδιαστεί βάσει διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων αρχιτεκτονικής cloud εξασφαλίζοντας την ενισχυμένη ασφάλεια, την επεκτασιμότητα υποδομών, την αυτοματοποίηση και τυποποίηση διαδικασιών και βασίζονται σε ανοιχτή αρχιτεκτονική (open architecture).

  • End-to-end SLA: Διασφάλιση συνολικής κάλυψης, τόσο για τις υπηρεσίες πληροφορικής όσο και για τα τηλεπικοινωνιακά κυκλώματα πρόσβασης, από έναν και μόνον πάροχο, με μία ενιαία σύμβαση υποστήριξης
  • Απόλυτη ασφάλεια των δεδομένων τους τόσο σε επίπεδο φυσικής πρόσβασης όσο και σε επίπεδο δικτύου, λογισμικού και αποθήκευσης (πιστοποίηση ISO27001)
  • Δυνατότητα πλήρους προσαρμογής και διαμόρφωσης των υπηρεσιών βάσει των αναγκών της κάθε επιχείρησης
  • Μηδενική επένδυση για αγορά και αναβάθμιση ΙΤ υποδομής και εξοπλισμού
  • Εύκολη διαχείριση των ΙΤ πόρων μέσω μιας ενιαίας διαχειριστικής εφαρμογής (hol management platform)
  • Πρόσβαση τις υπηρεσίες cloud 24x7x365 από οπουδήποτε
  • Αποδέσμευση από λειτουργία, συντήρηση και προγραμματισμό επέκτασης της ΙΤ υποδομής

Cisco: Αναγκαίο το μοντέλο pay as you use

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση για το hol cloud ήταν ο κύριος Enrico Mercadante, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Cisco στη νότια Ευρώπη, την εταιρεία με την οποία συνεργάζεται η hol για την παροχή των υπηρεσιών hol cloud. Η Cisco αναλαμβάνει την δημιουργία τοπικών οικοσυστήματα cloud, τα οποία απαρτίζουν οι: Cloud Builders (Δημιουργοί), Cloud Services Providers (Πάροχοι Υπηρεσιών) και Cloud Services Resellers (Μεταπωλητές). Όπως υποστήριξε ο κ.Mercadante, η ζήτηση για υπηρεσίες cloud αυξάνεται ραγδαία, καθώς η αλλαγή του επιχειρηματικού μοντέλου από μία προσέγγιση αυξημένης κεφαλαιακής δαπάνης σε ένα μοντέλο «pay as you use» (πληρωμή βάσει χρήσης) καθίσταται αναγκαία.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα οι υπηρεσίες hol cloud

O Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της hol κύριος Φώτης Κωνσταντέλλος υποστήριξε ότι με την παροχή υπηρεσιών cloud -η οποία αποτελεί την εξέλιξη της υπάρχουσας δραστηριότητας της hellas online- η εταιρεία αποκτά ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, «καθώς ανταποκρίνεται πλήρως στα ζητούμενα των επιχειρήσεων για μετάβαση στο cloud με ταχύτητα, ασφάλεια και με ενιαίο συμβόλαιο υποστήριξης παροχής υπηρεσιών». Οι υπηρεσίες hol cloud αφορούν όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους αλλά κυρίως τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις» τόνισε.

Ασφαλή τα εταιρικά δεδομένα με το hol cloud

Στην εκδήλωση μίλησε και ο συνιδρυτής της Encode, κος Πάνος Δημητρίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη των επιχειρήσεων να διαφυλάξουν τα δεδομένα τους, αφού στις ημέρες μας, διακυβεύεται η ασφάλεια άνω του ενός εκατομμυρίου υπολογιστών κάθε ημέρα, δηλαδή ένας υπολογιστής κάθε 14 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με τον κ.Δημητρίου, οι υπηρεσίες hol cloud αποτελούν τη λύση του προβλήματος καθώς παρέχουν στις επιχειρήσεις την απόλυτη ασφάλεια των δεδομένων τους τόσο σε επίπεδο φυσικής πρόσβασης όσο και σε επίπεδο δικτύου, λογισμικού και αποθήκευσης καθώς πραγματοποιείται συνεχής έλεγχος και διαπίστευση δικλείδων ασφαλείας.
{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024