Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μειώθηκαν κατά 57% οι χρεώσεις περιαγωγής για data από την Cosmote

Μειώθηκαν κατά 57% οι χρεώσεις περιαγωγής για data από την Cosmote

Με την εφαρμογή του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού για τις σημαντικές μειώσεις στις χρεώσεις περιαγωγής, η Cosmote ανανεώνει τον τιμοκατάλογο και τις υπηρεσίες της για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα -μειώσεις έως 27% στις υπηρεσίες φωνής και SMS και 57% στη χρήση δεδομένων.

Με την εφαρμογή του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού για τις σημαντικά μειωμένες χρεώσεις περιαγωγής, η Cosmote ανανεώνει τον τιμοκατάλογο και τις υπηρεσίες της για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα -μειώσεις έως 27% στις υπηρεσίες φωνής & SMS και 57% στη χρήση δεδομένων.

  • Σύμφωνα με τον νέο τιμοκατάλογο της Cosmote (στον οποίο περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ 23%) η πρόσβαση στο Ίντερνετ από τις χώρες της Ε.Ε. χρεώνεται πλέον στα 0,0008€/Kb (ήτοι 0,86 ευρώ ανά ΜΒ) όταν η χρέωση πριν την 1η Ιουλίου 2012 ήταν 2 ευρώ ανά ΜΒ.
  • Η Cosmote ανακοίνωσε επίσης προσφορά για όλες τις υπηρεσίες από 1/7/2012 μέχρι τις 30/9/2012 για την πρόσβαση στο Ίντερνετ και από τα δίκτυα των χωρών εκτός ευρωζώνης στα 0,039 €/10KB, δηλαδή 4 ευρώ ανά ΜΒ.

Ο κανονισμός που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2012 προβλέπει ότιτο ανώτατο όριο για τη χρήση υπηρεσιών δεδομένων ανέρχεται από την 1η Ιουλίου 2012 σε 70 λεπτά του ευρώ ανά megabyte. Ως το 2013 θα μειωθεί σταδιακά στα 45 λεπτά και στα 20 λεπτά από την 1η Ιουλίου 2014. Οι τιμές αυτές είναι χωρίς ΦΠΑ 23%.

Ο νέος κανονισμός επιβάλλει επίσης την ενημέρωση των συνδρομητών σε περίπτωση που ο λογαριασμός τους ξεπερνάει τα 50 ευρώ (62 ευρώ με ΦΠΑ) και έτσι η Cosmote ικανοποιεί αυτή την απαίτηση με την υπηρεσία Cosmote Roaming Data Limit (η οποία έχει επεκταθεί σε όλες τις χώρες του κόσμου).

Aλλαξαν τα δεδομένα, Travel & Surf

Τέλος, σημειώστε ότι η υπηρεσία της Cosmote Travel & Surf που αφορά την πρόσβαση στο Ίντερνετ με ημερήσιο πάσο πρόσβασης είναι ενεργοποιημένη για όλους τους συνδρομητές συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής πλην των Επαγγελματικών Προγραμμάτων COSMOTE BUSINESS και του προγράμματος COSMOTE Internet On The Go.

Πριν την εφαρμογή του νέου κανονισμού στην ΕΕ, η χρήση ημερήσιου πάσου από την υπηρεσία αυτή μπορούσε να αποδειχτεί συμφέρουσα, αφού η χρέωση περιαγωγής στην Cosmote ήταν 2 ευρώ ανά ΜΒ και το ημερήσιο πάσο μπορούσε να εξασφαλίσει ακόμα και «απεριόριστη» πρόσβαση με ημερήσιο πάσο 10 ευρώ.

Από την 1η Ιουλίου 2012, με την χρέωση της περιαγωγής να έχει μειωθεί στα 86 λεπτά του ευρώ ανά ΜΒ (με το ΦΠΑ), ο τιμοκατάλογος του Cosmote Travel & Surf δεν έχει ανανεωθεί και έτσι το ημερήσιο πάσο των 2 ευρώ για 2 ΜΒ είναι ακριβότερο από την τρέχουσα χρέωση περιαγωγής (1,72 ευρώ για 2ΜΒ, χωρίς πάσο). Ομοίως, δεν είναι σημαντική η οικονομία από το πάσο των 5 ευρώ (χωρίς αυτό, ο συνδρομητής θα χρεωνόταν 8,6 ευρώ).

Βέβαια, το μεγαλύτερο ημερήσιο (24ωρη πρόσβαση) πάσο για κίνηση έως 50ΜΒ χρεώνεται 10 ευρώ. Επομένως, προσφέρει οικονομία ακόμα και με την νέα χρέωση περιαγωγής (στα €0,86/ΜΒ, τα 50ΜΒ κοστίζουν 43 ευρώ). Το ποσό που εξοικονομεί ο συνδρομητής εξαρτάται από την κίνηση που θα προκαλέσει εντός του 24ώρου: όταν ξεπεράσει τα 11,6ΜΒ αρχίζει να κάνει οικονομία ίση με 0,86 ευρώ ανά υπεράλλον ΜΒ.

Όλοι οι συνδρομητές συμβολαίου έχουν την επιλογή να απενεργοποιήσουν την υπηρεσία COSMOTE Travel & Surf και να κάνουν χρήση δεδομένων στο εξωτερικό με βάση τον ισχύοντα τιμοκατάλογο περιαγωγής για χρήση δεδομένων (στα 0,86 ευρώ/ΜΒ από την 1η Ιουλίου, αντί 2€/ΜΒ νωρίτερα). Η απενεργοποίηση μπορεί να γίνει:

  • Στέλνοντας δωρεάν SMS στο 1256 γράφοντας EUDATAOFF
  • Μέσω της ειδικής ιστοσελίδας της υπηρεσίας http://eudata.cosmote.gr όταν βρίσκεστε σε μια από τις χώρες όπου ισχύει η υπηρεσία.
  • Καλώντας την εξυπηρέτηση πελατών COSMOTE στο 13838 ή στο +30 697 101 3838 από το εξωτερικό

{{{related}}}

Η ανακοίνωση της Cosmote για το roaming

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Cosmote, «πιο φθηνές υπηρεσίες φωνής & SMS, αλλά και χρήση δεδομένων απολαμβάνουν από την 1η Ιουλίου 2012 όλοι οι συνδρομητές της COSMOTE που ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση . Παράλληλα, επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο η υπηρεσία COSMOTE Roaming Data Limit για καλύτερο έλεγχο του κόστους όταν χρησιμοποιούν το κινητό τους στο εξωτερικό.

Όλοι οι συνδρομητές COSMOTE που ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση επωφελούνται από χαμηλότερες χρεώσεις έως 27% στις υπηρεσίες φωνής και SMS και 57% στη χρήση δεδομένων.

Αλλά και σε όλες τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, η COSMOTE προσφέρει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2012 σε όλους τους συνδρομητές της 43% έκπτωση στη χρήση δεδομένων, μειώνοντας την ογκοχρέωση σε 4€/ΜΒ.

COSMOTE Roaming Data Limit

Παράλληλα, από 1η Ιουλίου 2012, η υπηρεσία COSMOTE Roaming Data Limit επεκτείνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου προσφέροντας στους συνδρομητές συμβολαίου καλύτερο έλεγχο κόστους για χρήση δεδομένων στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία ενημερώνει αυτόματα με μήνυμα τον καταναλωτή όταν πλησιάζει το όριο χρήσης των 62€, ώστε να αποφύγει τυχόν ψηλές χρεώσεις.

COSMOTE Traveller

Για όσους θέλουν να μιλούν με την άνεσή τους όταν ταξιδεύουν στην Ευρώπη, καθώς και σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς, η υπηρεσία COSMOTE Traveller δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το δωρεάν χρόνο ομιλίας και στο εξωτερικό.

COSMOTE Travel & Surf

Για όσους θέλουν να απολαμβάνουν το Internet χωρίς άγχος η υπηρεσία COSMOTE Travel & Surf, προσφέρει απόλυτο έλεγχο κόστους με πολύ χαμηλές χρεώσεις για χρήση Internet στην Ευρώπη, επιλέγοντας ημερήσια πακέτα πρόσβασης.»

Περισσότερες πληροφορίες στο www.cosmote.gr

Ανθή Παναγιωτάκη
@techingr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024