Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόσο θα χρεωθείτε ταξιδεύοντας με κινητό Wind

Πόσο θα χρεωθείτε ταξιδεύοντας με κινητό Wind

Με αφορμή την σημαντική μείωση των χρεώσεων περιαγωγής στην Ε.Ε. από την 1η Ιουλίου 2012 επιχειρούμε μια αναλυτική σχετική ενημέρωση από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Έτσι μαθαίνουμε ότι και η Wind δίνει την δυνατότητα αξιοποίησης των ΜΒ που υπάρχουν ήδη ενσωματωμένα στο πρόγραμμα των συνδρομητών της και ότι υπάρχει υπηρεσία που δίνει 30 λεπτά κλήσεων roaming με 6 ευρώ το μήνα.

Με αφορμή την σημαντική μείωση των χρεώσεων περιαγωγής στην Ε.Ε. από την 1η Ιουλίου 2012 επιχειρούμε μια αναλυτική σχετική ενημέρωση από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Έτσι μαθαίνουμε ότι και η Wind δίνει την δυνατότητα αξιοποίησης των ΜΒ που υπάρχουν ήδη ενσωματωμένα στο πρόγραμμα των συνδρομητών της και ότι υπάρχει υπηρεσία που δίνει 30 λεπτά κλήσεων roaming με 6 ευρώ το μήνα.

WIND Euro-Talk και Wind Roamer

Η WIND διαθέτει για τους συνδρομητές της που ταξιδεύουν σε χώρες τις ΕΕ και ενδιαφέρονται για υπηρεσίες φωνής τις υπηρεσίες WIND Roamer και WIND Euro-Talk

Η υπηρεσία WIND Euro-Talk προσφέρεται σε όλους τους ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου, στους συνδρομητές WIND to ALL και καρτοκινητής και παρέχει 30 λεπτά χρόνου ομιλίας για εξερχόμενες αλλά και εισερχόμενες κλήσεις περιαγωγής από/προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 6€ το μήνα για κάθε μήνα μέχρι την απενεργοποίηση της υπηρεσίας.

H υπηρεσία WIND Roamer είναι διαθέσιμη σε όλους τους συνδρομητές συμβολαίων WIND to ALL, καρτοσύνδεσης (για ιδιώτες) και καρτοκινητής WIND & Q Card που ταξιδεύουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, οι εξερχόμενες κλήσεις εντός ΕΕ χρεώνονται με μόνο 0,82€ για τα πρώτα δυο λεπτά ομιλίας και μετά με 0,0057€ ανά δευτερόλεπτο.

  • Οι εισερχόμενες κλήσεις διάρκειας μέχρι 30 λεπτών, χρεώνονται μόνο με 0,82€ ανά κλήση. Η υπηρεσία ενεργοποιείται δωρεάν, χωρίς μηνιαίο πάγιο.

Data Roamer: Τα ΜΒ μου στη βαλίτσα

Για κίνηση δεδομένων (περιαγωγή) στις χώρες της ΕΕ η WIND προσφέρει τη νέα υπηρεσία Data Roamer. Με αυτή την υπηρεσία δίνει την δυνατότητα στους συνδρομητές συμβολαίου να χρησιμοποιήσουν τα δωρεάν MB του προγράμματός σου σε οποιοδήποτε ξένο δίκτυο των χωρών της ΕΕ/ΕΟΧ.

Η υπηρεσία προσφέρεται με μηνιαίο πάγιο 5€ για τα προγράμματα WIND XXS – ΧXL (παλιά και νέα), XLBusiness – 3XL Business και στους συνδρομητές συμβολαίου που έχουν ενεργοποιήσει υπηρεσίες WIND Mobile Internet 100 – 1500 ενώ είναι δωρεάν για τα προγράμματα WIND 3XL και 3XXL Business

  • Για την ενημέρωση των συνδρομητών σχετικά με τις αναλυτικές χρεώσεις περιαγωγής εντός ΕΕ παρέχεται ο αριθμός κλήσης στο 1266 (δωρεάν εντός ΕΕ ή με χρέωση περιαγωγής για χώρες εκτός ΕΕ).
  • H Wind παρέχει κάποιες πληροφορίες πριν το ταξίδι για την ενεργοποίηση της περιαγωγής

Οι χρεώσεις για την περιαγωγή

Επίσης από την 1η Ιουλίου 2012 η WIND παρέχει στους συνδρομητές της την δυνατότητα να ενημερώνονται δωρεάν μέσω SMS για τις βασικές χρεώσεις περιαγωγής που ισχύουν σε κάθε χώρα, είτε κάθε φορά που θα εισέρχεται σε μια χώρα του εξωτερικού είτε με δωρεάν αποστολή SMS “TARIFF” στο 1266 (δωρεάν σε όλες τις χώρες του εξωτερικού εκτός και αν έχεις συνδεθεί σε δορυφορικό ή maritime δίκτυο όπου και χρεώνεται με την ανάλογη χρέωση για αποστολή γραπτού μηνύματος).

Οι χρεώσεις περιαγωγής είναι:

Στις χώρες της Ζώνης 1 (ΕΕ) η χρέωση γίνεται ανά δευτερόλεπτο χωρίς ελάχιστη χρέωση για τις εισερχόμενες ενώ για τις εξερχόμενες ελάχιστη χρέωση τα 30’’ και μετά χρέωση ανά δευτερόλεπτο.

Οι τιμές παρακάτω είναι ανά λεπτό και περιλαμβάνουν ΦΠΑ. Για τα μηνύματα είναι ανά μήνυμα και περιλαμβάνουν ΦΠΑ. Για τα δεδομένα οι τιμές αναφέρονται σε € ανά ΚΒ και περιλαμβάνουν Φ.Π.Α. Η χρέωση γίνεται ανά ΚΒ για τις χώρες τις ΕΕ.

Όπως παρατηρήσαμε, οι χρεώσεις είναι ίδιες για συνδρομητές Συμβολαίου και Καρτοκινητής, Καρτοσυμβολαίου και προγραμμάτων WIND to ALL και είναι οι ακόλουθες, σύμφωνες με τον νέο τιμοκατάλογο του roaming στην Ε.Ε.:

  • Εισερχόμενες κλήσεις: € 0,098
  • Εξερχόμενες κλήσεις, προς τη χώρα που βρίσκεσαι: €0,357, προς Ελλάδα: €0,357
  • Προς χώρες ΕΕ/ΕΟΧ: € 0,357, Προς τον υπόλοιπο κόσμο: € 2,066
  • Γραπτά μηνύματα SMS: Προς ΕΕ/ΕΟΧ:€ 0,11, Εκτός ΕΕ/ΕΟΧ: €0,52, προς ΜAR-SAT:€1,48
  • Data/3G Εξερχόμενη και εισερχόμενη κίνηση: Ζώνη 1, €0,00084/ΚΒ
  • MMS, προς Ε.Ε: €0,4203, εκτός Ε.Ε.: 1,3038, προς MAR-SAT: €3,0750
Ανθή Παναγιωτάκη
Ακολουθήστε το @techingr στο Twitter

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024