Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα πλεονεκτήματα των ανέπαφων πληρωμών

Τα πλεονεκτήματα των ανέπαφων πληρωμών

Η Mellon Technologies ανακοίνωσε την υλοποίηση του πρώτου έργου ανέπαφων πληρωμών ευρείας κλίμακας στη χώρα μας. Η υλοποίηση γίνεται σε συνεργασία με την Eurobank, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει τη διάθεση πιστωτικών καρτών με δυνατότητα ανέπαφης πληρωμής. Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου, η Mellon δείχνει τα πλεονεκτήματα των ανέπαφων πληρωμών για τους συναλλασσόμενους.

Η Mellon Technologies ανακοίνωσε στις 25 Ιουλίου 2012 την υλοποίηση του πρώτου έργου ανέπαφων πληρωμών ευρείας κλίμακας στην Ελλάδα. Η υλοποίηση γίνεται σε συνεργασία με την Eurobank, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει τη διάθεση πιστωτικών καρτών με δυνατότητα ανέπαφης πληρωμής.

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά στο tech.in.gr

Η Eurobank άρχισε να διαθέτει την νέα σειρά καρτών MasterCard PayPass για τις λεγόμενες «ανέπαφες συναλλαγές». Eurobank και MasterCard προτείνουν να τις χρησιμοποιούμε ακόμα και για πληρωμές αξίας μικρότερης των 25 ευρώ, για καφέ, εισιτήρια, διόδια, ή αγορές από το περίπτερο. Οι κάρτες MasterCard PayPass γίνονται δεκτές σε επιλεγμένες επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι ανέπαφες πληρωμές βάσει οδηγίας θα μπορούν να πραγματοποιούνται για συναλλαγές αξίας έως 25 ευρώ χωρίς την πληκτρολόγηση ΡΙΝ ή την υπογραφή της απόδειξης.

Για μεγαλύτερα ποσά η συναλλαγή μπορεί να πραγματοποιηθεί ανέπαφα με την πληκτρολόγηση όμως του ΡΙΝ ή την υπογραφή της απόδειξης.

Παράλληλα, η ίδια κάρτα (τεχνολογίας dual interface) φέρει μαγνητική πίστα και τσιπ ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε όλα τα παραδοσιακά τερματικά αποδοχής κάρτας (eftPOS, ATM).

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα των ανέπαφων πληρωμών είναι η ταχύτητα της συναλλαγής -–περνώντας απλώς την κάρτα μπροστά από τον ειδικό αναγνώστη, χωρίς την ανάγκη εισαγωγής κωδικού ή υπογραφής της απόδειξης. Συγκεκριμένα, ενώ για μια τυπική συναλλαγή με κάρτα χρειάζονται περίπου 12 δευτερόλεπτα, η συναλλαγή με κάρτα ανέπαφων πληρωμών διαρκεί μόλις μισό δευτερόλεπτο.

Για τους καταναλωτές αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα στις συναλλαγές τους, αλλά και μικρότερο χρόνο αναμονής στο ταμείο.

Για τους εμπόρους, η αποδοχή της νέας κάρτας για αγορές έως και 25 ευρώ, θα αυξήσει σημαντικά την ασφάλεια καθώς περιορίζει την ανάγκη διατήρησης μετρητών στο ταμείο τους και ταυτόχρονα θα διευκολύνει τις αγορές καθώς δεν απαιτούνται ρέστα.

«Το έργο αυτό σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου τρόπου συναλλαγής. Ωστόσο, δεν περιμένουμε να δούμε διευρυμένα επίπεδα διείσδυσης πριν από τα μέσα του 2013, κυρίως λόγω της μεγάλης διασποράς των σημείων πώλησης στη χώρα μας. Το σίγουρο είναι ότι με το έργο αυτό, η Eurobank θέτει τις βάσεις του οικοσυστήματος ανέπαφων πληρωμών το οποίο θα βοηθήσει την αγορά να εκπαιδευτεί και να προετοιμαστεί για τις πληρωμές NFC μέσω κινητού,» σχολίασε η Δέσποινα Κόντου, υπεύθυνη των λύσεων τραπεζικών καρτών της Mellon Technologies.

Για το έργο η Mellon Technologies συνεργάστηκε με την Gemalto, η οποία έχει ήδη διαθέσει περισσότερες από 200 εκατομμύρια κάρτες ανέπαφων πληρωμών τεχνολογίας dual interface σε όλο τον κόσμο και την οποία η Mellon εκπροσωπεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό επί 15 χρόνια.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του BCL

Η Μάλαγα πέρασε από τον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον τελικό του BCL.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024