Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναβιώνουν τα εκπληκτικά easter egg στο λογισμικό των Mac

Αναβιώνουν τα εκπληκτικά easter egg στο λογισμικό των Mac

Την επόμενη φορά που θα ζητήσετε την λήψη μιας εφαρμογής από το Mac App Store, μεταβείτε στον φάκελο με τις εφαρμογές σας και ρίξτε μια ματιά στην ημερομηνία του αρχείου που κατεβάζετε. Θα γράφει 24 Ιανουαρίου 1984. Τα easter egg επιστρέφουν!

Την επόμενη φορά που θα ζητήσετε την λήψη μιας εφαρμογής από το Mac App Store, μεταβείτε στον φάκελο με τις εφαρμογές σας και ρίξτε μια ματιά στην ημερομηνία του αρχείου που κατεβάζετε. Θα γράφει 24 Ιανουαρίου 1984. Όταν το κατέβασμα της εφαρμογής ολοκληρωθεί η ημερομηνία του αρχείου θα αλλάξει.

Δείτε την ιστορική διαφήμιση της Apple για τον πρώτο Macintosh, που δανείζεται μια εικόνα από τον κόσμο που περιέγραψε στο έργο του, 1984 ο Τζ.Όργουελ. Δείτε γιατί το 1984, δεν θα είναι σαν το 1984, λέει το μήνυμα της Apple.

Με αυτή την υπενθύμιση της ημερομηνίας των γενεθλίων του πρώτου Macintosh επανέρχονται στο Κουπερτίνο τα easter egg, οι μικρές εκπλήξεις που εμφανίζονται αναπάντεχα με διάφορα κολπάκια στο λογισμικό.

Τα easter egg σχεδόν επιβάλλονταν τα πρώτα χρόνια στην Apple, διαβάζουμε στο Gizmodo. Ο Στήβεν Τζομπς έβαζε τους δημιουργούς να υπογράφουν σαν καλλιτέχνες τα δημιουργήματά τους -hardware και software. Μετά τα ταραγμένα χρόνια, που o Τζομπς έφυγε από την εταιρεία που ίδρυσε, επιστρέφοντας, θέλησε να κάνει δύσκολη την ζωή στους «κυνηγούς κεφαλών» του ανταγωνισμού που αναζητούσαν εμπνευσμένα μυαλά προς πρόσληψη. Έτσι, απαίτησε να σταματήσουν τα easter egg που συνήθως κρύβονταν στο About των προγραμμάτων, αφού αποκάλυπταν τα ονόματα των προγραμματιστών.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024