Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι δήλωσε η Google για την ήττα της Samsung και το μέλλον του Android

Τι δήλωσε η Google για την ήττα της Samsung και το μέλλον του Android

Με τον θερμοπυρηνικό πόλεμο στο Android να έχει προαναγγελθεί δια στόματος Στ.Τζομπς του ιδίου προ ετών, η θετική για την Apple έκβαση της υπόθεσης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια έχει σημάνει συναγερμό στο στρατόπεδο της Google. Η καταδίκη της Samsung για καταπάτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας αφορά και σε λειτουργίες στο Android, αν διαβάσει κανείς την δήλωση της Google για την ιστορική απόφαση.

Με τον θερμοπυρηνικό πόλεμο στο Android να έχει προαναγγελθεί δια στόματος Στ.Τζομπς του ιδίου προ ετών, η θετική για την Apple έκβαση της υπόθεσης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια έχει σημάνει συναγερμό στο στρατόπεδο της Google.

Η καταδίκη της Samsung για καταπάτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας αφορά και σε λειτουργίες στο Android, αν διαβάσει κανείς την δήλωση της Google για την ιστορική απόφαση. Σύμφωνα με την δήλωση που δημοσιεύεται στο The Verge, η εταιρεία δείχνει από τη μια το Εφετείο, ως κριτή όχι μόνο των ισχυρισμών περί καταπάτηση, και από την άλλη στο Γραφείο Κατοχύρωσης Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ για την αμφίβολη, όπως υπονοείται, εγκυρότητα των διπλωμάτων.

Αν και στην δήλωση επισημαίνεται ότι «οι περισσότερες από τις επίμαχες πατέντες δεν αφορούν σε βασικές λειτουργίες του Android», επιβεβαιώνεται ότι κάποιες, αν και οι λιγότερες, αφορούν στο ανοικτό λειτουργικό σύστημα.

Επίσης, στην επίσημη δήλωση της Google αναφέρεται ότι οι περισσότερες από τις επίμαχες πατέντες επανεξετάζονται από το γραφείο κατοχύρωσης.

Όλοι, ακόμα και οι νεοεισερχόμενοι «παίκτες» στην αγορά των φορητών συσκευών χτίζουν πάνω σε ιδέες, γνωστές επί δεκαετίες, αναφέρεται χαρακτηριστικά. Καταλήγει δε θυμίζοντας ότι οι άδειες για την χρήση κατοχυρωμένων τεχνολογιών σημαίνει επιβάρυνση των τιμών των συσκευών για τον τελικό χρήστη. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι βούληση της Google είναι να καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να προσφέρει καινοτόμα αλλά και οικονομικά προϊόντα, κάτι που «δεν θέλει να περιορίσει».

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024