Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Από το FBI στα χέρια των Anonymous 12+ εκατομμύρια ID iPhone και iPad

Από το FBI στα χέρια των Anonymous 12+ εκατομμύρια ID iPhone και iPad

Σε μια προσπάθεια να αποδείξουν ότι το FBI κατέχει προσωπικά δεδομένα χρηστών ηλεκτρονικών συσκευών, οι χακτιβιστές Anonymous δημοσίευσαν λίστα με 1.000.001 μοναδικούς κωδικούς iPad και iPhone, ένα, «αποστειρωμένο» από προσωπικά δεδομένα, απόσπασμα από λίστα με περισσότερους από 12 εκατομμύρια κωδικούς που υποστηρίζουν ότι υπέκλεψαν από αξιωματούχο του FBI, εκμεταλλευόμενοι κερκόπορτα στην Java.

Σε μια προσπάθεια να αποδείξουν ότι το FBI κατέχει προσωπικά δεδομένα χρηστών ηλεκτρονικών συσκευών, οι χακτιβιστές Anonymous δημοσίευσαν λίστα με 1.000.001 μοναδικούς κωδικούς iPad και iPhone, ένα, «αποστειρωμένο» από προσωπικά δεδομένα, απόσπασμα από λίστα με περισσότερους από 12 εκατομμύρια κωδικούς και συνδεδεμένα προσωπικά δεδομένα που υποστηρίζουν ότι υπέκλεψαν από αξιωματούχο του FBI, εκμεταλλευόμενοι κερκόπορτα στην Java.

Η επίμαχη λίστα UDID δημοσιεύεται στο αποθετήριο κειμένων PasteBin.com καθώς το μοναδικό αναγνωριστικό αρκεί για να ελέγξει κανείς εάν η συσκευή του περιλαμβάνεται σε αυτήν. Όπως γράφουν στην σχετική ανάρτηση στην οποία παραπέμπουν από το Twitter (@AnonymousIRC), αναγκάστηκαν να δημοσιεύσουν την λίστα καθώς κανείς δεν θα πίστευε διαφορετικά πως κυβερνητικές υπηρεσίες μπορεί να κατέχουν το μοναδικό αναγνωριστικό ηλεκτρονικών συσκευών μας, και στοιχεία αρκετά για να μας αναγνωρίσουν.

Τα στοιχεία, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, προήλθαν από ένα φορητό υπολογιστή που χρησιμοποιείται από τον ειδικό πράκτορα (Supervisor Special Agent) Christopher K. Stangl από ομάδα του FBI (FBI Regional Cyber ActionTeam και New York FBI Office Evidence Response Team).

Στο αρχείο που περιήλθε στην κατοχή των Anonymous την δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου 2012, δηλώνουν πως υπήρχαν στοιχεία για 12.367.232 συσκευές της Apple με iOS, με το μοναδικό αναγνωριστικό τους, το όνομα χρήστη, το όνομα και τον τύπο της συσκευής, κωδικούς πόλεων, αριθμούς κινητών τηλεφώνων και διευθύνσεις. Συχνά, τα πεδία με τα προσωπικά δεδομένα ήταν κενά και δεν γινόταν αναφορά στο επίμαχο αρχείο ή την χρησιμότητά του σε άλλα αρχεία στον ίδιο φάκελο στον οποίο απέκτησε πρόσβαση η ομάδα χάκερ.

Οι Anonymous δηλώνουν πολέμιοι των UDID που έχει υιοθετήσει η Apple, αλλά και γενικότερα στην απόδοση μοναδικών αναγνωριστικών στις συσκευές (συνδεδεμένων με το hardware) από οποιονδήποτε κατασκευαστή. Αναγνωρίζουν δε ότι η Apple αναζητά εναλλακτικές λύσεις και πρόσφατα απέκλεισε την πρόσβαση στις λίστες UDID στους developer.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024