Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκινάει ο μαθητικός/φοιτητικός διαγωνισμός Imagine Cup 2013

Ξεκινάει ο μαθητικός/φοιτητικός διαγωνισμός Imagine Cup 2013

Δεκτές άρχισαν να γίνονται από τις 6 Σεπτεμβρίου οι δηλώσεις συμμετοχής στον διεθνή μαθητικό/φοιτητικό διαγωνισμό που διοργανώνει η Microsoft επί έντεκα συναπτά έτη. Στο Imagine Cup 2013 μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές και μαθητές άνω των 16 ετών που αναπτύσσουν εφαρμογές με εργαλεία της Microsoft. Τα χρηματικά έπαθλα υπερδιπλασιάστηκαν.

Δεκτές άρχισαν να γίνονται από τις 6 Σεπτεμβρίου οι δηλώσεις συμμετοχής στον διεθνή μαθητικό/φοιτητικό διαγωνισμό που διοργανώνει η Microsoft επί έντεκα συναπτά έτη. Στο Imagine Cup 2013 μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές και μαθητές άνω των 16 ετών που αναπτύσσουν εφαρμογές με εργαλεία της Microsoft.

To Imagine Cup 2013 αλλάζει δομή και από τον τρέχοντα διαγωνισμό περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες. Στην κατηγορία Wolrd Citizenship, οι διαγωνιζόμενοι παρουσιάζουν εφαρμογές «που έχουν την προοπτική να επιδράσουν θετικά την ανθρωπότητα». Η δεύτερη κατηγορία αφορά στα βιντεοπαιχνίδια (Games) που έχουν αναπτυχθεί πάνω στις πλατφόρμες της Microsoft, δηλαδή Windows 8, Windows Phone, με το Kinect για Windows Software Development Kit και Xbox Indie Games. Τέλος, η τρίτη κατηγορία αφορά την καινοτομία (Innovation) με πρωτότυπες εφαρμογές που εισάγουν κάτι νέα στα κοινωνικά δίκτυα, στις διαδικτυακές αγορές ή στην έρευνα. Όλες οι εφαρμογές πρέπει να έχουν αναπτυχθεί με τεχνολογία και εργαλεία της Microsoft.

Τρεις νεαροί προγραμματιστές που θα διακριθούν στην 1η, 2η και 3η θέση σε κάθε κατηγορία θα λάβουν χρηματικό έπαθλο 50.000, 10.000 και 5.000 δολαρίων αντίστοιχα.

Εκτός από τους διαγωνισμούς, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν και στα online Challenges που επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο σε συγκεκριμένες τεχνολογίες και πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows 8 apps, Windows Azure και Windows Phone. Τα χρηματικά έπαθλα και σε αυτήν την ενότητα έχουν αυξηθεί στα 10.000, 5.000 και 3.000 δολάρια για τους τρεις πρώτους που θα διακριθούν.

Το Imagine Cup αποτελεί ένα διεθνή διαγωνισμό που διαρκεί όλο το έτος και κορυφώνεται με τους παγκόσμιους τελικούς, οι οποίοι για το 2013 θα πραγματοποιηθούν στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, από τις 8 έως τις 11 Ιουλίου.

Οι διεθνείς φιναλίστ θα έχουν επίσης την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση για να διεκδικήσουν μερίδιο από τα Imagine Cup Grants, μια χρηματική επιχορήγηση που ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια δολάρια και θα επενδυθεί από τη Microsoft σε ορίζοντα τριετίας, προκειμένου να βοηθήσει τους μαθητές να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους.

O δικτυακός τόπος του διαγωνισμού βρίσκεται στην διεύθυνση http://imaginecup.com/

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφήθηκε χωρίς μακιγιάζ και τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφίζεται με διακριτικό μακιγιάζ και οι followers της τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν. Οι συγκρίσεις με την Κιμ Καρντάσιαν και η αποθέωση της φυσικής της ομορφιάς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024