Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από τον εκδότη ψηφιακών περιοδικών BlueToad «λείπει» η λίστα με τις ταυτότητες iPad και iPhone

Από τον εκδότη ψηφιακών περιοδικών BlueToad «λείπει» η λίστα με τις ταυτότητες iPad και iPhone

Μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο εταιρείες παροχής υπηρεσιών έκδοσης περιοδικών και βιβλίων τρίτων σε ψηφιακή μορφή ανέλαβε την ευθύνη για την διαρροή περισσότερων από ένα εκατομμύριο μοναδικών αναγνωριστικών iPhone και iPad. Η παραδοχή έρχεται να προστεθεί στον ισχυρισμό της ομάδας AntiSec, παρακλάδι των Anonymous, ότι η λίστα προήλθε από χάκινγκ σε notebook ειδικού πράκτορα του FBI.

Μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο εταιρείες παροχής υπηρεσιών έκδοσης περιοδικών και βιβλίων τρίτων σε ψηφιακή μορφή ανέλαβε την ευθύνη για την διαρροή περισσότερων από ένα εκατομμύριο μοναδικών αναγνωριστικών iPhone και iPad. Η παραδοχή έρχεται να προστεθεί στον ισχυρισμό της ομάδας AntiSec, παρακλάδι των Anonymous, ότι η επίμαχη λίστα (η οποία λένε ότι είναι πολύ εκτενέστερη με στοιχεία για περισσότερες 12 εκατομμύρια συσκευές με προσωπικά στοιχεία, τα οποία όμως δεν δημοσιοποιήθηκαν) προήλθε από χάκινγκ έγινε σε notebook ειδικού πράκτορα του FBI.

H εταιρεία BlueToad, η οποία διαθέτει τίτλους σε ψηφιακή μορφή μέσω iPhone και iPad app, εξέδωσε στις 10 Σεπτεμβρίου ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι οι διακομιστές της δέχτηκαν επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή Apple «λιγότερων από 2 εκατομμυρίων» UDID που υπήρχαν στα συστήματά της, τα οποία λίγο αργότερα αναγνώρισε ότι δημοσιεύτηκαν «από άγνωστη ομάδα στο Διαδίκτυο».

  • Στο iTunes App Store διατίθενται 139 ψηφιακά περιοδικά πάνω στην πλατφόρμα της BlueToad και 150 τίτλοι ως iPad apps.

Η εταιρεία δηλώνει ότι επρόκειτο για αποφασιστική εγκληματική επίθεση που πέτυχε τον στόχο της παρά το γεγονός ότι τα συστήματα άμυνας της εταιρείας σε επιθέσεις μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης ήταν αποτελεσματικά σε καθημερινές επιθέσεις. Η κερκόπορτα έχει πλέον κλείσει, διαμηνύει στους συνεργάτες της η BlueToad.

Για την συλλογή UDID, η εταιρεία δηλώνει ότι αποτελούσε κοινή πρακτική στον κόσμο των προγραμματιστών μικροεφαρμογών, η οποία περιορίζεται στα ονόματα των συσκευών της Apple και στο μοναδικό 16ψήφιο αναγνωριστικό τους. Μετά την προτροπή της Apple, η εταιρεία δηλώνει ότι τροποποίησε τον κώδικα των εφαρμογών της για να απεξαρτηθεί από τα UDID. Επιπλέον, έχει πάψει να αποθηκεύει τα UDID όπου αυτά χρησιμοποιούνται, απουσία ενημέρωσης κάποιων app της.

Ιστορικό
Σε μια προσπάθεια να αποδείξουν ότι το FBI κατέχει προσωπικά δεδομένα χρηστών ηλεκτρονικών συσκευών, οι χακτιβιστές Anonymous δημοσίευσαν στις αρχές Σεπτεμβρίου λίστα με 1.000.001 μοναδικούς κωδικούς iPad και iPhone, ένα, «αποστειρωμένο» από προσωπικά δεδομένα, απόσπασμα από λίστα με περισσότερους από 12 εκατομμύρια κωδικούς και συνδεδεμένα προσωπικά δεδομένα που υποστηρίζουν ότι υπέκλεψαν από αξιωματούχο του FBI, εκμεταλλευόμενοι κερκόπορτα στην Java.

To FBI απάντησε στους AntiSec/Anonymous δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι υπήρξε παραβίαση σε λάπτοπ ειδικού πράκτορά της, ή ότι το FBI αναζήτησε ή κατείχε λίστα» περισσότερων από 12 εκατομμυρίων «ταυτοτήτων» iPad, iPhone και iPod touch μαζί με στοιχεία πολλών κατόχων.

Παρά την ανακοίνωση της BlueToad, στον λογαριασμό @AnonymousIRC στο Twitter στις 10 Σεπτεμβρίου, η ομάδα χακτιβιστών επιμένει ότι υπάρχουν αποδείξεις για την διαρροή των στοιχείων από notebook ειδικού πράκτορα του FBI και γράφουν στο σχετικό tweet:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024