Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόσο κοντά στο VDSL βρισκόμαστε;

Πόσο κοντά στο VDSL βρισκόμαστε;

Στην Ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που συγκλίθηκε την Δευτέρα δόθηκε το πράσινο φως για την παροχή υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης μέσω VDSL από τον ΟΤΕ και τους εναλλακτικούς παρόχους. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συγκλιθεί εκ νέου για να αποφασίσει σημαντικές παραμέτρους για την παροχή της υπηρεσίας στον τελικό χρήστη.

Στην Ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που συγκλίθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου δόθηκε το πράσινο φως για την παροχή υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης μέσω VDSL από τον ΟΤΕ και τους εναλλακτικούς παρόχους στην αγορά λιανικής, όπως επιβεβαιώνεται από την Επιτροπή στο tech.in.gr, κρατώντας καλά κλειστά τα χαρτιά της τουλάχιστον μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Η ΕΕΤΤ μένει να ανακοινώσει την απόφασή της για τις τιμές λιανικής του ΟΤΕ που είχε ανακοινώσει ο ΟΤΕ αρχικά μόνο για την πρόσβαση στο Ίντερνετ και τώρα, και για τα πακέτα double play (δείτε στην συνέχεια). Την επόμενη εβδομάδα η Ολομέλεια αναμένεται να συγκλιθεί εκ νέου για να αποφασίσει, μεταξύ άλλων σημαντικών παραμέτρων, εάν θα εγκρίνει τιμές για το Ίντερνετ αλλά και για πακέτα με υπηρεσίες φωνής (σταθερής και κινητής).

Η ανεξάρτητη Αρχή δεν έχει εκδώσει σχετική επίσημη ανακοίνωση και μένει να αποσαφηνιστούν σημαντικά θέματα σχετικά με την παροχή της υπηρεσίας. Διαβάστε στο tech.in.gr για τί ζητούσε αμοιβαίες δεσμεύσεις μεταξύ παρόχων η ΕΕΤΤ στην τελευταία συνάντηση σε υψηλό επίπεδο.

Ο ΟΤΕ επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για τέσσερα πακέτα στα οποία περιλαμβάνεται η πρόσβαση στο Ίντερνετ και απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις, τα οποία διαφοροποιούνται ως προς την ταχύτητα (έως 30Mbps και έως 50Mbps), αλλά και την διάθεση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας (πακέτα PLUS, με μια ώρα προς εθνικά κινητά). Επίσης, ο ΟΤΕ προτείνει να τα διαθέσει σε μειωμένη τιμή (κατά 5 ευρώ) τους πρώτους έξι μήνες. Σε κάθε περίπτωση, περιλαμβάνεται το πάγιο της σύνδεσης PSTN ή ISDN Bra.

Όπως επιβεβαιώνεται, οι τιμές που προτείνει ο ΟΤΕ είναι:

  • OTE DOUBLE PLAY 30 GR 41,90 ευρώ
  • OTE DOUBLE PLAY 50 GR 51,90 ευρώ
  • OTE DOUBLE PLAY 30 PLUS 45,90 ευρώ
  • OTE DOUBLE PLAY 50 PLUS 55,90 ευρώ

Σημειώστε πως VDSL μπορούν να αποκτήσουν χρήστες που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από 165 αστικά κέντρα του ΟΤΕ, όπου έχουν εγκατασταθεί DSLAM VDSL (το μήκος αφορά το μήκος του καλωδίου, οπότε η απόσταση του σπιτιού θα πρέπει να είναι σημαντικά μικρότερη, διαφορετικά η ταχύτητα μπορεί να μην ικανοποιεί καθόλου τις προσδοκίες). Πιο τυχεροί είναι όσοι βρίσκονται σε 10 περιοχές όπου η οπτική ίνα φτάνει μέχρι τους υπαίθριους κατανεμητές (Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Σέρρες, Καλκάνη Σερρών, Ξάνθη και σε Αμπελόκηπους (Ζωγράφου), Βούλα, Καλαμάκι, Βουλιαγμένη, Τερψιθέα, Γλυφάδα, ΒΙ.ΠΕ. Ασπροπύργου και Σέρρες-Νέο Σούλι).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024