Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διαγωνισμός εφαρμογών για άτομα με αναπηρία από την Vodafone

Διαγωνισμός εφαρμογών για άτομα με αναπηρία από την Vodafone

Το Ίδρυμα του Ομίλου Vodafone διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα Smart Accessibility Awards, ένα διαγωνισμό για developers από όλη την Ευρώπη. Στόχος του διαγωνισμού αυτού είναι η ανάπτυξη νέων εφαρμογών που μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής των ηλικιωμένων, αλλά και  των ατόμων με αναπηρία.

Το Ίδρυμα του Ομίλου Vodafone διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα Smart Accessibility Awards, ένα διαγωνισμό για developers από όλη την Ευρώπη. Στόχος του διαγωνισμού αυτού είναι η ανάπτυξη νέων εφαρμογών που μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής των ηλικιωμένων, αλλά και των ατόμων με αναπηρία.

Μέσω του διαγωνισμού θα βραβευτούν οι καλύτερες εφαρμογές για smartphones με συνολικό έπαθλο 200.000 €, το οποίο θα μοιραστεί ισομερώς στους τέσσερις νικητές, στις παρακάτω κατηγορίες: κοινωνική συμμετοχή, ανεξάρτητη διαβίωση, κινητικότητα και ευημερία.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία συνεισφέρει στη βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας, καθώς προωθεί την αξιοποίηση της τεχνολογίας της κινητής επικοινωνίας για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας ανθρώπων που το έχουν ανάγκη.

Η αξιολόγηση της κάθε εφαρμογής θα πραγματοποιηθεί με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, όπως για παράδειγμα η αποτελεσματικότητα, η ευχρηστία και η διαθεσιμότητα της. Οι developers μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό υποβάλλοντας την υποψηφιότητα τους έως και τις 15 Οκτωβρίου 2012, ενώ η επιλογή των νικητών θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Δείτε ένα βίντεο με τους νικητές του διαγωνισμού το 2011

  • Κάθε συμμετοχή πρέπει να υποβληθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://developer.vodafone.com/smartaccess2012/ όπου είναι διαθέσιμες και περισσότερες πληροφορίες για τα Βραβεία, αλλά και στο Twitter μέσω του #vsa2012.

Όλες οι συμμετοχές που πληρούν τα κριτήρια του διαγωνισμού, πρόκειται να αξιολογηθούν το Νοέμβριο 2012 από μία Επιτροπή, αποτελούμενη από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας για την Τρίτη Ηλικία (AGE Platform Europe), του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (European Disability Forum) και του Ιδρύματος του Ομίλου Vodafone. Στην τελική φάση, δώδεκα συμμετέχοντες θα επιλεχθούν και θα κληθούν να παρουσιάσουν «ζωντανά» την εφαρμογή τους, ενώπιον της Επιτροπής στην Ισπανία στις αρχές Δεκεμβρίου, όπου και θα επιλεγούν οι τέσσερις νικητές του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός στηρίζεται και συνδιοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Τρίτη Ηλικία, το Ευρωπαϊκό δίκτυο 165 οργανώσεων από και για άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών και το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, τη ΜΚΟ η οποία εκπροσωπεί 80 εκατομμύρια Ευρωπαίους με αναπηρία.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024