Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ο χρόνος τελειώνει» προειδοποιεί την Google η Ε.Ε.

«Ο χρόνος τελειώνει» προειδοποιεί την Google η Ε.Ε.

Ο Χουακίν Αλμούνια, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνος για την Ανταγωνιστικότητα δήλωσε ότι η Google δεν έχει ως τώρα ανταποκριθεί στο κάλεσμά του να κατευνάσει οικειοθελώς την δυσαρέσκεια της Επιτροπής για τις πρακτικές που ακολουθεί στην αγορά των διαδικτυακών μηχανών αναζήτησης. «Εάν δεν το κάνει σύντομα, θα αναγκαστούμε να ξεκινήσουμε επίσημες διαδικασίες», προειδοποίησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Ο Χουακίν Αλμούνια, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνος για την Ανταγωνιστικότητα δήλωσε ότι η Google δεν έχει ως τώρα ανταποκριθεί στο κάλεσμά του να κατευνάσει οικειοθελώς την δυσαρέσκεια της Επιτροπής για τις πρακτικές που ακολουθεί η εταιρεία στην αγορά των διαδικτυακών μηχανών αναζήτησης. «Εάν δεν το κάνει σύντομα, θα αναγκαστούμε να ξεκινήσουμε επίσημες διαδικασίες», προειδοποίησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Ο Χοακίν Αλμούνια είχε μιλήσει στις 21 Μάη στις Βρυξέλλες για την έρευνα που διεξάγει από τον Νοέμβριο του 2010 η Επιτροπή μετά από καταγγελίες ότι η Google καταχράζεται την ηγετική της θέση στην ευρωπαϊκή αγορά.

Είχε τότε πει πως η Google εμφανίζεται πρόθυμη να συζητήσει τις ανησυχίες της Επιτροπής και της έδωσε την ευκαιρία να επιδείξει η ίδια τα διορθωτικά μέτρα που μπορεί να πάρει «εντός μερικών εβδομάδων» σε τέσσερα σημεία «αγκάθια». Ανάμεσά τους, η προβολή εξειδικευμένων αποτελεσμάτων -ειδήσεις, εστιατόρια ή προϊόντα- από την δική της μηχανή αναζήτησης εις βάρος ανταγωνιστικών μηχανών και η αντιγραφή περιεχομένου από ανταγωνιστικές μηχανές.

H κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά (στην προκειμένη περίπτωση αυτή της διαδικτυακής αναζήτησης και διαφήμισης) τιμωρείται με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει στο 10% επί των ετήσιων εσόδων μιας εταιρείας.

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά στο tech.in.gr

Με την απειλή του προστίμου 10% επί των ετήσιων εσόδων της για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά της διαδικτυακής αναζήτησης και διαφήμισης στην Ευρώπη πάνω από το κεφάλι της, η Google καλείται να αλλάξει «εντός μερικών εβδομάδων» τις πρακτικές που ακολουθεί εις βάρος των ανταγωνιστών της. Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα ανταγωνισμού εξέθεσε τα τέσσερα σημεία-αγκάθια στον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί η Google στην Ε.Ε.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024