Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε λεπτά διασημότητας για το app σου στην Εφαρμογιάδα #2

Πέντε λεπτά διασημότητας για το app σου στην Εφαρμογιάδα #2

Πειραιώς 84, στην Αθήνα στο BIOS, εκεί όπου «εξερευνάται ο αστικός πολιτισμός» θα συγκεντρωθούν στις 6:00 το απόγευμα της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου 2012 προγραμματιστές εφαρμογών που θα ανέβουν στην σκηνή για να επιδείξουν σε πέντε λεπτά το καινοτόμο app τους.

Πειραιώς 84, στην Αθήνα στο BIOS, εκεί όπου «εξερευνάται ο αστικός πολιτισμός» θα συγκεντρωθούν στις 6:00 το απόγευμα της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου 2012 προγραμματιστές εφαρμογών που θα ανέβουν στην σκηνή για να επιδείξουν σε πέντε λεπτά το καινοτόμο app τους (σε όποια πλατφόρμα κι αν τρέχει).

Όλοι οι υπόλοιποι που ίσως δεν έχουν γράψει γραμμή κώδικα στη ζωή τους, μπορούν να παίξουν το ρόλο του επενδυτή. Μπαίνοντας στο BIOS, θα μας δώσουν «χρήματα» προς επένδυση στην καλύτερη για τα γούστα μας εφαρμογή για smartphone και tablet. Οι τρεις πρώτοι που θα δεχτούν τα περισσότερα επενδυτικά κεφάλαια θα ανέβουν στο βάθρο της Εφαρμογιάδας #2 και θα μοιραστούν το χρηματικό έπαθλο 1000 (αληθινών) ευρώ (ευγενική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας). Κυρίως όμως, θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους με άλλους φιλόδοξους ανθρώπους που βάλθηκαν να κάνουν πράξη τις ιδέες τους.

Στην Εφαρμογιάδα #1 προσήλθαν 10 προγραμματιστές, τα app των οποίων αξιολογήθηκαν από 70 άτομα. Καλύτερα αναδείχτηκαν τα app Touring Machine (ξενάγηση μέσω smartphone), Parking Defenders («κοινωνική» προσφορά θέσεων πάρκινγκ) και Pajap.com (για την «ανάπτυξη Android app σε λίγα λεπτά»).

H ομάδα των Parking Defenders συγκαταλέγεται στις δεκαπέντε νεοσύστατες ομάδες ανάπτυξης καινοτόμου τεχνολογίας στην Ευρώπη, κατά την Microsoft. Κώστας Αρκάδας, Γιάννης Κατσιώτης, Όθωνας Αντωνίου και Νίκος Αντωνίου επιλέχτηκαν να συμμετέχουν στο BizSpark European Summit της Microsoft.

Την ομάδα που φέρει το όνομα της περίφημης μηχανής του Τούρινγκ την γνωρίζουμε ως Alaniarides, και ως νικητές στην πρόκληση συνδυασμού ανοικτού λογισμικού με τεχνολογίες proprietary στον παγκόσμιο φοιτητικό διαγωνισμό Imagine Cup 2011 που διοργανώνει η Microsoft. O Β.Πτερνέας και ο Γ.Καρακατσιώτης παρουσίασαν μια μηχανή εξατομικευμένων ξεναγήσεων σε εκθεσιακούς χώρους, την δική τους Μηχανή του Τούρινγκ.

Έτσι για να γνωρίζετε τον ανταγωνισμό, μέχρι το Σάββατο, διαβάζουμε στην σελίδα της Εφαρμογιάδας στο Facebook έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Ευθύμιος Καλυβιώτης (Pedometer Master), Γεώργιος Ανδρίτσος (Unspeakable Talk – κοινωνικό παιχνίδι εύρεσης λέξεων από την αινιγματική ηχητική περιγραφή τους), imoney και Οικονομάκης Κομμωτήρια (Facemetrics, για ανάλυση «προσωπολογίας» και προτάσεις για χτενίσματα με βάση την «μετρική» του προσώπου σας).

  • Το Pedometer Master φιλοδοξεί να αποτελέσει τον «απόλυτο σύντροφο» κατά τη διάρκεια της καθημερινής άσκησης. Είναι ένα βηματόμετρο και έχει τη δυνατότητα να καταγράψει τη απόσταση που διανύει ο χρήστης, την μέση ωριαία ταχύτητα όλης της διαδρομής, όπως και τη στατική ταχύτητά του. Έχει επίσης τη δυνατότητα και υπολογίζει τα συνολικά βήματα που έκανε ο χρήστης στη διαδρομή και τις θερμίδες που έκαψε κατά προσέγγιση. Ο χρήστης μπορεί να δει διάφορα γραφήματα όπως τον μέσο όρο της ταχύτητάς του ανά λεπτό, τον αριθμό βημάτων ανά λεπτό, τον αριθμό θερμίδων που κάηκαν ανά λεπτό κλπ. Επίσης μπορεί να δει την πορεία που διένυσε στο χάρτη. Τέλος, εάν επιθυμεί μπορεί να σώσει τις πορείες του σε αρχείο, να τις ξαναδεί, να τις διαγράψει και γενικά να κρατήσει ένα πλήρες ιστορικό (το ημερολόγιο) των διαδρομών του από το οποίο μπορεί να πέρνει συγκεντρωτικές πληροφορίες.
  • To iMoney είναι δωρεάν και αφορά στην διαχείριση προσωπικών εξόδων μέσω iPhone: υποστηρίζει την συστηματική καταγραφή και παρακολούθησή τους, την δημιουργία προσωπικού προϋπολογισμού, πλάνο οφειλών, και άλλα.

Ανθή Παναγιωτάκη

Ακολουθήστε το @techingr στο Twitter

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024