Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Γύρος της Αμερικής σε 40 ημέρες σε travelogue στο iPad

O Γύρος της Αμερικής σε 40 ημέρες σε travelogue στο iPad

«Σε 40 μέρες διέσχισα σχεδόν ολόκληρη την Αμερική. Από την Ουάσινγκτον ως το Λος Άντζελες. Όσα έζησα μου έχουν αποτυπωθεί σαν υδατόσημο στη μνήμη», γράφει ο Αλέξης Σταμάτης. Την ιστορία του ταξιδιού του αφηγείται o συγγραφέας με την μεταφορά του travelogue στο iPad, συνοδεία εικόνων, βίντεο, ήχων και διαδρομών αποτυπωμένους σε χάρτες.

«Σε 40 μέρες διέσχισα σχεδόν ολόκληρη την Αμερική. Από την Ουάσινγκτον ως το Λος Άντζελες. Όσα έζησα μου έχουν αποτυπωθεί σαν υδατόσημο στη μνήμη», γράφει ο Αλέξης Σταμάτης. Την ιστορία του ταξιδιού του αφηγείται o συγγραφέας με την μεταφορά του travelogue (travel+monologue) στο iPad, συνοδεία εικόνων, βίντεο, ήχων και διαδρομών αποτυπωμένους σε χάρτες.

Δείτε αποσπάσματα από το iTravelUS στο tech.in.gr

Το ταξίδι αυτό έγινε τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2008 με αφορμή τη βράβευση του βιβλίου του συγγραφέα «Αμερικάνικη Φούγκα» με το International Literature Award του National Endowment for the Arts.

Το ταξίδι χωρίζεται σε δυο μέρη. Το πρώτο μέρος αφορά στην περιπλάνηση στην Ανατολική Ακτή και το δεύτερο στις Μεσοδυτικές πολιτείες και τη Δυτική Ακτή.

Σε μια πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα εφαρμογή για το iPad, ο συγγραφέας αφηγείται την εμπειρία του από το πρώτο μέρος αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία συγγραφής, όπως τους χάρτες, τις φωτογραφίες και τα βίντεο, το iPad και τις προγραμματιστικές ικανότητες της ομάδας ανάπτυξης της εφαρμογής.

Δείτε μερικές εικόνες από το app για το iTravelUS

«Κάποια στιγμή ήρθα σε επαφή με το Νώντα Συρράκο και αμέσως ενεργοποιήθηκε η ομάδα, με τον Αλέξανδρο Μπινόπουλο και το Γιάννη Μηλιώνη να πρωτοστατούν. Μετά από μια κοπιώδη και πολύ σοβαρή εργασία πάνω στο αντικείμενο αναπτύξαμε, πιστεύω, έναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα τρόπο αφήγησης που νομίζω πως είναι πιο πιστός στην πρωτότυπη εμπειρία και μπορεί να προσφέρει στον αναγνώστη πολλά περισσότερα από μια απλή παράθεση αναμνήσεων ενός ταξιδιού», γράφει ο συγγραφέας.

Οι αναμνήσεις αυτές θα μπορούσαν να καταγραφούν σε πολλές μορφές. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, προέκυψε μια δυναμική περιπλάνηση γεμάτη «πτήσεις», ξαφνικές αλλαγές, λήψεις χωρών, παρατηρήσεις λεπτομερειών, άρωμα τόπων, μια εμπειρία γεμάτη ήχους, θραύσματα, πληροφορίες, εικόνες, σποτ, αναμνήσεις. Μια πολυ-εμπειρία της οποίας ο φυσικός χώρος δεν θα ήταν ένα παραδοσιακό «περισταλμένο» Γουτεμβέργειο τεχνούργημα όπως το βιβλίο, αλλά μια ανοιχτή ψηφιακή εφαρμογή.

Το ταξίδι αυτό μετετράπη σε ταξίδι πολλαπλών διαστάσεων που ανοίγει στον χρήστη ένα πολυκάναλο χώρο γεμάτο ήχους, εικόνες, λέξεις, χάρτες… για να το επαναλάβει, να το αναλύσει, να εισχωρήσει από όποια πλευρά θέλει – με λίγα λόγια να ζωντανέψει μια αλλότρια εμπειρία σαν να ήταν δική του.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τις εταιρείες Top Creations και Propaganda για την μεταφορά του travelogue στην ταμπλέτα της Apple. Σύμφωνα με τους δημιουργούς, το πρωτότυπο βιβλίο έχει ειδικά σχεδιασμένους χάρτες που απεικονίζουν τη διαδρομή και τους χώρους που κινήθηκε ο συγγραφέας, φωτογραφικό υλικό από το ταξίδι, το οποίο προβάλλεται και συνδέεται στο περιβάλλον κάθε κεφαλαίου, την αφήγηση του συγγραφέα και ηχητικά αποσπάσματα από κλιπ στα οποία γίνεται αναφορά.

Την εφαρμογή μπορείτε να την βρείτε στο App Store αντί 4,99 ευρώ αναζητώντας το iTravel US (Alexis Stamatis).

H Top Creations συστήνεται στους επισκέπτες του tech.in.gr

H TopCreations δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και ανάπτυξη ολοκληρωμένων εφαρμογών ψηφιακής επικοινωνίας. Η εταιρεία τοποθετείται στρατηγικά στα Mobile Media. Σχεδιάζει και αναπτύσσει εφαρμογές για όλες τις πλατφόρμες mobile και όλα τα λειτουργικά συστήματα, με έμφαση στην ανάπτυξη εφαρμογών στους τομείς healthcare, enterprise, media & publishing.

Η ιστοσελίδα της εταιρείας είναι η t-c.gr, στο facebook, http://www.facebook.com/topcreations στο twitter @topcreations και στο YouTube, youtube.com/user/topcreationsgr

Η Propaganda συστήνεται στους επισκέπτες του tech.in.gr


Η PROPAGANDA Graphics Factory (www.propaganda.com.gr) είναι ένα graphics design studio. Ξεκίνησε το 1994 από τον Γιάννη Μηλιώνη σαν Shadowplay Graphics και μετονομάστηκε σε Propaganda το 2004.

«Ο,τιδήποτε χρειάζεται μια ιδέα, ένα σχεδιασμό, μια υλοποίηση, ένα αποτέλεσμα, είναι ο στόχος μας. Εταιρική ταυτότητα, έντυπα, mobile applications, εικονογράφηση, web design, digital advertising είναι το αντικείμενό μας. Το μυστικό μας είναι ότι είμαστε λάτρεις του design. (Είμαστε λάτρεις του BAUHAUS αλλά και των…BAUHAUS).

Ενημερωνόμαστε για κάθε νέα εξέλιξη και επιδιώκουμε την συνεχή ανανέωση. Θέλουμε να είμαστε πάντα νέοι σε ιδέες και όραμα.

Ως art και creative direction έχουμε συμμετοχή σε 10 βραβεία ΕΡΜΗΣ, ενώ 2 φορές έχουν βραβευτεί εκθεσιακά περίπτερα στην ΔΕΘ, που επιμεληθήκαμε εικαστικά.

Το quote του Erik Adigard μας αντιπροσωπεύει απόλυτα:

Design is in everything we make, but it’s also between those things. It’s a mix of craft, science, storytelling, propaganda, and philosophy.»

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024