Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρχεται η smart camera της Samsung με Android 4.1 Jellybean

Έρχεται η smart camera της Samsung με Android 4.1 Jellybean

Την πρωτοείδαμε στην έκθεση IFA στο Βερολίνο νωρίτερα τον Αύγουστο του 2012. Η πρώτη smart camera της Samsung φέρει την επωνυμία Galaxy και, τουλάχιστον στην γερμανική αγορά, αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο αντί 599 ευρώ.

Την πρωτοείδαμε στην έκθεση IFA στο Βερολίνο νωρίτερα τον Αύγουστο του 2012. Η πρώτη smart camera της Samsung φέρει την επωνυμία Galaxy Camera και, τουλάχιστον στην γερμανική αγορά, αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο αντί 599 ευρώ.

Η Samsung Electronics Ελλάς δεν έχει ανακοινώσει την τιμή και την ακριβή ημερομηνία διάθεσης της Samsung Galaxy Camera στην ελληνική αγορά, έχουμε όμως βάσιμες υποψίες ότι πολύ σύντομα θα έχουμε νεότερα. Ας δούμε λοιπόν ό,τι νεότερο έχει ανακοινώσει σχετικά με τις έξυπνες κάμερές της η Samsung.

Στην έκθεση Photokina 2012 τον Σεπτέμβριο, ο Κορεάτης κατασκευαστής έκανε προσθήκες στην σειρά NX με νέους φακούς και παρουσίασε την Samsung Galaxy Camera.

Η Samsung είναι η πρώτη που εισήγαγε το 2012 Wi-Fi στις μηχανές compact (στα μοντέλα NX20, NX210 και NX1000). Υπερηφανεύεται επίσης ότι είναι η μοναδική που τους προσθέτει υπερ-ευρυγώνιους φακούς zoom 12-24 χιλιοστών F4-5,6 ED και προνομιακών φακών 45 χιλιοστών F1.8 mid-telephoto. Η NX σειρά της Samsung Camera περιλαμβάνει 11 επαγγελματικούς φακούς.

  • Με εξαιρετικά ευρεία γωνία, ο φακός 12-24 χιλιοστών F4-5,6 ED θεωρείται ιδανικός είτε για τοπία ή λήψεις σε κλειστούς εσωτερικούς χώρους. Ζυγίζει μόνο 208 γραμμάρια, και η ποιότητα της εικόνας ενισχύεται από ένα εξαιρετικά χαμηλής διασποράς γυάλινο φακό και δύο ασφαιρικούς φακούς από γυαλί, που εγγυώνται εξαιρετική ευκρίνεια και χαμηλή χρωματική εκτροπή, τονίζει ο κατασκευαστής.
  • Ο φακός 45 χιλιοστών F1,8 της Samsung απευθύνεται σε φωτογράφους που αναζητούν έναν υψηλών προδιαγραφών μικρό και φωτεινό φακό για όλες τις χρήσεις. Η Samsung υπόσχεται ένα, πέρα από τα καθορισμένα, βάθη πεδίου και θάμπωμα φόντου, που δημιουργεί εκπληκτικά πορτρέτα. Επίσης, το διάφραγμα F1,8 σημαίνει ότι εκτελεί άψογα τις νυχτερινές λήψεις ή τις λήψεις σε εσωτερικούς χώρους. O φακός των 45 χιλιοστών είναι συμβατός με το σύστημα i-Function της Samsung που επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίσουν εύκολα την ταχύτητα του κλείστρου, το διάφραγμα και τις ρυθμίσεις ISO.

NX1000, NX210 και ΝΧ20 με Wi-Fi

Οι φωτογραφικές μηχανές της σειρά ΝΧ της Samsung διαθέτουν Wi Fi. Και τα τρία μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αισθητήρα 20.3 Megapixel APS-C CMOS (υψηλή ποιότητα εικόνας, πλούσια χρώματα).

  • Η ΝΧ1000 είναι μια φωτογραφική μηχανή «με εντυπωσιακό σχεδιασμό που την καθιστά τόσο εύχρηστη όσο και απόλυτα ελκυστική». Μια γκάμα χαρακτηριστικών όπως Smart Auto 2.0 και Smart Link Hot Key κάνουν ακόμα ευκολότερη τη λήψη εικόνων και τη διάδοσή τους στιγμιαία.
  • Η ΝΧ210 προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε λειτουργίες Wi-Fi, για να διευκολύνει το μοίρασμα φωτογραφιών. Η οθόνη 3.0” AMOLED παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να βλέπουν εικόνες και Full HD ταινίες σε εντυπωσιακή ανάλυση, ενώ παράλληλα διαθέτει χαρακτηριστικά όπως Samsung Mobile Link ή TV Link, τα οποία επιτρέπουν στη φωτογραφική μηχανή να συνδεθεί με περισσότερες συσκευές για την προβολή εικόνων (π.χ. τηλέφωνα, τηλεοράσεις με πρόσβαση στο Ιnternet).
  • Η ΝΧ20 χαρακτηρίζεται «η τέλεια επιλογή για ερασιτέχνες ή επαγγελματίες φωτογράφους, που αναζητούν μια ιδιαίτερα εύχρηστη και ελαφριά φωτογραφική μηχανή, η οποία προσφέρει την επαγγελματική φινέτσα μιας DSLR, αλλά με αισθητά μικρότερο μέγεθος και βάρος». Με ταχύτητα 1/8000s Fast Shutter, εμφανίζονται φωτογραφίες επαγγελματικής ποιότητας στην περιστρεφόμενη οθόνη Super AMOLED 3 ιντσών.

H smart camera: Samsung Galaxy Camera

Εκτός από το λανσάρισμα δύο νέων φακών NX, μεγάλη έμφαση δόθηκε και στην τελευταία καινοτομία της εταιρείας στην κατηγορία ψηφιακής απεικόνισης – τη GALAXY Camera.

Η Samsung προτείνει μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που φέρει λειτουργικό σύστημα, και συγκεκριμένα, την νεότερη έκδοση ενός λειτουργικού οικείου από τα smartphone, το Android 4.1 Jellybean. Η ύπαρξη λειτουργικού σημαίνει αυτομάτως ότι η έξυπνη κάμερα της Samsung θα φέρει εφαρμογές για την επεξεργασία εικόνας και φυσικά app για το μοίρασμα των φωτογραφιών σε κάθε λογής κοινωνικά δίκτυα καθώς και πρόσβαση στο κατάστημα app της Google, το Google Play.

H Galaxy Camera συνδέεται πολλαπλώς online, είτε με Wi-Fi είτε μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας (και μάλιστα όχι μόνο 3G αλλά και 4G).

Με πολύ μεγάλο φακό ζουμ 21x και έναν έντονα φωτεινό αισθητήρα 16M BSI CMOS, η GALAXY Camera υπόσχεται εικόνες εξαιρετικής ποιότητας. Η συσκευή διαθέτει επίσης την τεχνολογία «Smart Pro», η οποία αποτελείται από μια σειρά από λειτουργίες για φωτογραφίες υψηλών προδιαγραφών για όλα τα επίπεδα δεξιοτήτων.

H Samsung φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ευχρηστία της μηχανής για να δικαιολογήσει τον όρο «smart» και υποστηρίζει ότι το μενού χρήσης είναι εύκολο, και περιλαμβάνει προκαθορισμένες επιλογές που προσαρμόζουν αυτομάτως τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής σύμφωνα με το συγκεκριμένο περιβάλλον.

Η Galaxy Camera έχει οθόνη 4,8 ιντσών HD Super Clear LCD και τετραπύρηνο επεξεργαστή 1,4GHz, που αξιοποιείται στην πλοήγηση στο Διαδίκτυο και στο multitasking, αλλά κυρίως στην απαιτητική επεξεργασία εικόνας, χωρίς να επηρεάζει ιδιαίτερα την αυτονομία της συσκευής (1.650mAh), υπόσχεται ο κατασκευαστής.

Άλλα ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά στην Galaxy Camera είναι:

  • F2.8, 23 mm
  • ISO Auto, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200
  • Μνήμη 8GB
  • Υποδοχή για κάρτες micro SDSC, micro SDHC, micro SDXC
  • Βίντεο σε MP4 (MPEG4, AVC/H.264, Audio: AAC), Full HD 1920×1080 30fps, Slow motion Movie 720×480 120fps
  • Έξοδος HDMI 1.4
  • Λειτουργίες
  • Smart Pro : 10 σετ ρυθμίσεων (Macro, Rich Tone, Action Freeze, Waterfall Trace, Light Trace, Beautiful Sunset, Blue Sky, Natural Green, Silhouette, Vivid Fireworks)
  • Share shot, Auto Cloud Back-up
  • Smart Content Manager, Photo Wizard, Movie Wizard
  • Voice Control, Slow Motion Video, S Planner, S Suggest
  • AllShare Play, Family Story, Dropbox
  • Google Search, Google Maps, Gmail, Google Latitude, Google Play Store, Google Plus, YouTube, Google Talk, Google Places, Google Navigation, Google Downloads, Google Chrome browser, Google Play Books, Google Play Movies
  • GPS, GLONASS
  • Βάρος 305 γραμμάρια

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024