Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκρίθηκαν τα οικονομικά πακέτα VDSL του ΟΤΕ

Εγκρίθηκαν τα οικονομικά πακέτα VDSL του ΟΤΕ

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ανακοίνωσε ότι η Ολομέλεια εξέτασε και ενέκρινε τις προσφορές VDSL λιανικής 30Mbps και 50Mbps του ΟΤΕ. Προϋπόθεση για την παροχή των υπηρεσιών στην αγορά είναι να παρέχει ο ΟΤΕ την αντίστοιχη υπηρεσία χονδρικής στους «εναλλακτικούς» παρόχους.

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ανακοίνωσε ότι η Ολομέλεια εξέτασε και ενέκρινε τις προσφορές VDSL λιανικής 30Mbps και 50Mbps του ΟΤΕ. Προϋπόθεση για την παροχή των υπηρεσιών στην αγορά είναι να παρέχει ο ΟΤΕ την αντίστοιχη υπηρεσία χονδρικής στους «εναλλακτικούς» παρόχους.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι η ΕΕΤΤ εξέτασε με βάση νέα στοιχεία τις προσφορές λιανικής του ΟΤΕ και έκρινε πως:

  1. δεν δημιουργούν πρακτικές συμπίεσης περιθωρίου κέρδους, όπως προέκυψε μετά από σχετικό έλεγχο (margin squeeze test),
  2. παρέχουν τη δυνατότητα στους εναλλακτικούς παρόχους να προσφέρουν αντίστοιχα προϊόντα VDSL με αυτά του ΟΤΕ (replicability test), μέσω της προταθείσας από τον ΟΤΕ στις 07.09.2012 τεχνικής λύσης παροχής Εικονικά Μερικά Αδεσμοποίητου βρόχου (ΕΜΑ), σύμφωνα με την Απόφαση ΕΕΤΤ 665/005/18.09.2012 και
  3. συμμορφώνονται με την επιβληθείσα από την ΕΕΤΤ υποχρέωση μείωσης του τέλους παρακράτησης για κλήσεις από σταθερά προς κινητά, ώστε η πρόσφατη μείωση των τελών τερματισμού να μεταφερθεί προς τον τελικό καταναλωτή.

Πριν όμως ξεκινήσει η παροχή υπηρεσιών, αναφέρεται στην ανακοίνωση, πρέπει ο ΟΤΕ να προσφέρει «πλήρως λειτουργική» την ως άνω χονδρική υπηρεσίας ΕΜΑ (διαδικασίες παροχής, ενσωμάτωση στο πληροφοριακό σύστημα και αναλυτικό τιμοκατάλογο), σύμφωνα με την προαναφερόμενη Απόφαση.

Ο ΟΤΕ έχει προτείνει τα εξής:

Δύο προσφορές VDSL λιανικής:

  • 30Mbps, στην τιμή των 19,90 ευρώ με ΦΠΑ
  • 50Mbps, στην τιμή των 29,90 ευρώ με ΦΠΑ

καθώς και τέσσερα συνδυαστικά οικονομικά προγράμματα, που ο ΟΤΕ προτίθεται να διαθέσει από τον τρέχοντα μήνα Οκτώβριο 2012, με έκπτωση 5 ευρώ το μήνα για έξι μήνες, με δέσμευση με ετήσιο συμβόλαιο.

Ενημέρωση: H Επιτροπή διευκρινίζει στο tech.in.gr ότι η έγκρισή της αφορά και στα συνδυαστικά προγράμματα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας με το VDSL (δείτε τα).

Η Επιτροπή επίσης αποσαφηνίζει ότι με νέα στοιχεία που είχε στην διάθεσή της προχώρησε σε έλεγχο περί πρακτικών συμπίεσης περιθωρίου κέρδους από τον ΟΤΕ και βεβαίωσε ότι δεν υπάρχει. Η Wind Ελλάς όμως συνεχίζει να εκφράζει τις επιφυλάξεις της και αναμένεται να τοποθετηθεί αναλυτικότερα όταν της κοινοποιηθεί η νεότερη απόφαση της ΕΕΤΤ.


Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για την έντονη αντιπαράθεση OTE, ΕΕΤΤ, και εναλλακτικών για το VDSL στην Ελλάδα.

  • Τι απαντά στον ΟΤΕ για το VDSL η εθνική ρυθμιστική Αρχή για τις επικοινωνίες

    Η Εθνική Επιτροπή Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων απάντησε σε επιστολή-τελεσίγραφο για το VDSL που της απευθύνει ο ΟΤΕ δια του Τύπου. Σχετικά με το «ενδεχόμενο μέχρι και απόσυρσης της πρότασης για VDSL σε χονδρική και λιανική» που δηλώνει έτοιμος να εξετάσει ο ΟΤΕ, η ΕΕΤΤ απαντά πως «εάν επιθυμεί να υπαναχωρήσει με δική του υπαιτιότητα».

  • Τελεσίγραφο του ΟΤΕ για το VDSL προς την ανεξάρτητη Αρχή για τις επικοινωνίες

    Ο ΟΤΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί ακόμα και για την απόσυρση της πρότασής του για την παροχή υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω του δικτύου VDSL που έχει αναπτύξει, εάν η εθνική, ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή για τις επικοινωνίες δεν δώσει μια «συνολική ουσιαστική λύση για το VDSL» και μάλιστα, εντός προθεσμίας που ορίζει η εταιρεία, δηλαδή μέχρι την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012.

  • Η ΕΕΤΤ δίνει το πράσινο φως για τη διάθεση VDSL στην ελληνική αγορά

    Η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ ενέκρινε σήμερα, υπό όρους, τη διάθεση, για ένα εξάμηνο, λιανικών υπηρεσιών και προϊόντων VDSL στην ελληνική αγορά εκ μέρους του ΟΤΕ. Μετά το πέρας του εξαμήνου, η Ρυθμιστική Αρχή θα επανεκτιμήσει, βάσει πραγματικών στοιχείων, τις επιπτώσεις της παροχής των σχετικών υπηρεσιών στην αγορά, επαναπροσδιορίζοντας, εφόσον κριθεί απαραίτητο, τους τεχνικούς και τιμολογιακούς όρους διάθεσης των σχετικών υπηρεσιών.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024