Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Google απειλεί με αποκλεισμό τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης online

Η Google απειλεί με αποκλεισμό τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης online

Το Google απειλεί με αποκλεισμό από το δικό του κανάλι ειδήσεων τα γαλλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης με διαδικτυακή παρουσία, και μόνο στο άκουσμα ότι η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να το υποχρεώσει να πληρώνει για τις παραπομπές σε περιεχόμενο τρίτων.

Το Google απειλεί με αποκλεισμό από το δικό του κανάλι ειδήσεων τα γαλλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης με διαδικτυακή παρουσία, και μόνο στο άκουσμα ότι η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να το υποχρεώσει να πληρώνει για την προβολή αποτελεσμάτων από τους δικτυακούς τόπους ειδήσεων και τις παραπομπές στο περιεχόμενο τους.

Σε επιστολή που έστειλε ο γίγαντας του Διαδικτύου σε αρκετά γαλλικά υπουργεία, αναφέρει ότι ένας τέτοιος νόμος θα έθετε σε κίνδυνο ακόμα και την ύπαρξη της υπηρεσίας του.

Στην αντίπερα όχθη βρίσκονται οι εκδότες, οι οποίοι θεωρούν άδικο να κερδίζει η Google δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο από διαφημιστικές καταχωρήσεις κατά την αναζήτηση ειδήσεων.

Η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού Aurelie Filippetti εμφανίζεται ως υποστηρικτής της ιδέας, αφού σε σχετική συνεδρίαση του Κοινοβουλίου χαρακτήρισε την ενέργεια ως ένα σημαντικό εργαλείο που είναι σημαντικό για την ίδια να αναπτυχθεί.

Το αντεπιχείρημα της Google είναι ότι οι δικτυακοί τόποι των Γάλλων εκδοτών κερδίζουν επίσης από τα 4 δισεκατομμύρια κλικ που τους εξασφαλίζει κάθε μήνα. Εντούτοις, οι δημιουργοί του περιεχομένου επιμένουν ότι δεν κερδίζουν από την αυξημένη επισκεψιμότητα, αφού οι αναγνώστες αρνούνται να πληρώσουν για συνδρομητικό περιεχόμενο όταν αυτό διατίθεται δωρεάν, μεταφέρει το πρακτορείο France-Presse

Η Γαλλίδα υπουργός δήλωσε έκπληκτη από την στάση της Google και δήλωσε πως «δεν διαπραγματεύεσαι με μια δημοκρατική εκλεγμένη κυβέρνηση με απειλείς».

Νωρίτερα, η πλειονότητα των εφημερίδων στη Βραζιλία αποφάσισε να εγκαταλείψει το Google News μετά την άρνηση της αμερικανικής εταιρείας να τις αποζημιώσει για την αναπαραγωγή των τίτλων, ακολουθώντας της υπόδειξη που είχε κάνει η ένωση του κλάδου.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Oλυμπιακός: Γητευτής ονείρων

Ο Ολυμπιακός του σήμερα είναι ικανός για τα πάντα. Οι δε ποδοσφαιριστές του αποφασισμένοι στον απόλυτο βαθμό, να τα δώσουν όλα. Γιατί πολύ απλά, θέλουν τα να νιώσουν όλα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024