Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
iPad mini και iPad 4ης γενιάς ανακοίνωσε η Apple

iPad mini και iPad 4ης γενιάς ανακοίνωσε η Apple

Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες για την ανακοίνωση του iPad mini στην προγραμματισμένη εκδήλωση της Apple, εκτός όμως από το iPad των 7,9 ιντσών η Apple προκάλεσε έκπληξη ανακοινώνοντας λίγο νωρίτερα μια βελτιωμένη έκδοση του iPad που κυκλοφόρησε μόλις τον Μάρτιο. Εκτός από tablet, η Apple είχε να επιδείξει ένα εξαιρετικά λεπτό desktop all-in-one, τον iMac με πάχος μισού μόλις εκατοστού, αλλά και Mac mini και MacBook Pro 13,3'' με οθόνη Retina. Και δεν είναι μόνο αυτά...

Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες για την ανακοίνωση του iPad mini στην προγραμματισμένη εκδήλωση της Apple, εκτός όμως από το iPad των 7,9 ιντσών η Apple προκάλεσε έκπληξη ανακοινώνοντας λίγο νωρίτερα μια βελτιωμένη έκδοση του iPad που κυκλοφόρησε μόλις τον Μάρτιο.

Εκτός από tablet, η Apple είχε να επιδείξει ένα εξαιρετικά λεπτό desktop all-in-one, τον iMac με πάχος μισού μόλις εκατοστού, αλλά και Mac mini και MacBook Pro 13,3» με οθόνη Retina. Και δεν είναι μόνο αυτά…

To iPad mini των 329 δολαρίων

Με σύνθημα «Every inch an iPad», η Apple παρουσίασε το iPad mini με οθόνη διαγωνίου 7,9 ιντσών, πολλαπλής αφής, όχι όμως Retina. Το iPad mini θα έχει κάμερα μπροστά για FaceTime (HD) και πίσω κάμερα iSight 5Mpixel. Το μικρό iPad διατηρεί στα ίδια επίπεδα με τα μεγαλύτερα αδέλφια του την ονομαστική αυτονομία, δηλαδή στις 10 ώρες. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η Apple στο γεγονός ότι φρόντισε να διασφαλίσει ότι οι χρήστες του iPad mini θα μπορούν να τρέχουν τα ίδια app από την πηγή των 275 χιλιάδων για το πρώτο iPad και το iPad 2. Το iPad mini βασίζεται στον διπύρηνο επεξεργαστή A5 της Apple. Στις 2 Νοεμβρίου το iPad mini και συγκεκριμένα η έκδοση Wi-Fi θα είναι διαθέσιμο σε λευκό και μαύρο χρώμα στις ΗΠΑ αλλά και σε δεκάδες ακόμα χώρες. Στις ΗΠΑ το iPad mini θα πωλείται στα 329 δολάρια με 16GB μνήμη, στα 429 δολάρια με 32GB και στα 529 δολάρια με 64GB μνήμη. Δύο εβδομάδες αργότερα θα κυκλοφορήσει και έκδοση Cellular αντί 459, 559 και 659 δολαρίων ανάλογα με την μνήμη. SmartCover για το iPad mini θα διατεθούν αντί 39 δολαρίων.

Το iPad 4ης γενιάς

Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι η Apple θα διαθέσει και νέο iPad, το iPad τέταρτης γενιάς και μάλιστα άμεσα, δηλαδή από τις 2 Νοεμβρίου τουλάχιστον οι εκδόσεις μόνο με Wi-Fi. Οι διαφορές του iPad τέταρτης γενιάς από το προηγούμενο μοντέλο είναι ότι η Apple άλλαξε τον επεξεργαστή με το A6X, για τον οποίο δηλώνει πως επιτυγχάνει διπλάσιες επιδόσεις στην κεντρική επεξεργασία όπως και στην επεξεργασία γραφικών σε σχέση με το τσιπ A5X, χωρίς να μειώνει την ονομαστική αυτονομία των 10 ωρών. Η σχεδίαση και οι διαστάσεις παραμένουν ίδιες. Στις διαφορές, η προσθήκη κάμερας FaceTime HD μπροστά, το νέο τσιπ για δικτύωση Wi-Fi (διπλασιάζει την ταχύτητα διασύνδεσης σε σχέση με τα προγενέστερα μοντέλα iPad, είπε η Apple). Τέλος, το iPad τέταρτης γενιάς παρέχει υποστήριξη για περισσότερα δίκτυα LTE παγκοσμίως και καταργεί τον μεγάλο κονέκτορα με τον Lightning, τον οποίο εγκαινίασε με το iPhone 5. Οι τιμές του iPad 4ης γενιάς ορίστηκαν στα ίδια επίπεδα, δηλαδή 499 δολάρια για το μοντέλο των 16GB, 599 δολάρια για αυτό των 32GB και 699 δολάρια για το μεγαλύτερο, με 64GB μνήμη.

  • H Apple ανακοίνωσε καλώδια που επιτρέπουν την διασύνδεση SD card μέσω της υποδοχής Lightning (Lightning to SD card) καθώς και άλλα για την σύνδεση στο iPad τέταρτης γενιάς αλλά και στο iPad mini με κάμερες, οθόνες VGA ή HDMI.
  • Αμφότερα τα νέα iPad, μικρό και μεγάλο 4ης γενιάς, θα βασίζονται στο iOS 6.

MacBook Pro 13» με Retina, εξαιρετικά λεπτά iMac και Mac mini

Επίσης, η Apple ανακοίνωσε MacBook Pro 13 ιντσών με Retina display με διαφορετικές συνθέσεις, επιλέγοντας μεταξύ Intel Core i5 2,5GHz, ή Core i7 στα 2,9GHz και γραφικά Intel HD Graphics, 8GB RAM, δύο Thunderbolt, δύο USB 3.0 αλλά και HDMI και δίσκους flash που είναι «δύο φορές ταχύτεροι από τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους των laptop».

Τετραπύρηνα iMac με γραφικά Nvidia σε ένα σασί μισού εκατοστού ήταν επίσης στο πρόγραμμα της Apple. Μαζί τους εισάγει τον όρο του Fusion Drive, με το οποίο επιχειρεί να συνδυάσει τις υψηλές επιδόσεις των τσιπ μνήμης flash με την υψηλή χωρητικότητα των σκληρών δίσκων. Έτσι, Fusion Drive σημαίνει 128GB flash με 1TB ή 3ΤΒ σκληρό δίσκο, έναν αυτοδιαχειριζόμενο δίσκο που αναλαμβάνει να παρακολουθεί τα app και τα αρχεία που χρησιμοποιεί περισσότερο ο χρήστης ώστε να τα μεταφέρει δυναμικά εκεί όπου θα είναι ταχύτερα προσβάσιμα, δηλαδή στη flash. Τα πρώτα μοντέλα iMac διαθέσιμα τον Νοέμβριο και το μεγαλύτερο των 27
ιντσών τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ και οι τιμές ξεκινούν από τα 1.299 δολάρια
(21,5 ίντσες, 2,7GHz core i5, NVIDIA GeForce GT 640M) και φτάνουν έως
τα 1.999 δολάρια (27 ίντσες).

Τέλος, η Αpple ανανέωσε τα Mac mini, εισάγοντας την τρίτη γενιά με διπύρηνους i5 και τετραπύρηνους i7, 4GB μνήμη αναβαθμίσιμη στα 6GB. Άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, οι τέσσερις θύρες USB 3.0, Thunderbolt, HDMI, SDXC, Gigabit Ethernet, και FireWire 800.

Τα Mac mini με 2,5 GHz διπύρηνο Intel Core i5 (με Turbo Boost έως τα 3.1 GHz), 4GB μνήμη και δίσκο 500GB θα πωλείται στα $599 που φτάνει έως τα 999 δολάρια με 2,3 GHz τετραπύρηνο Intel Core i7, OS X Server, 4GB δύο δίσκους 1TB.

Δείτε τις λεπτομέρειες που καταγράψαμε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και τα πρώτα σχόλια των επισκεπτών.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024