Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τι θα σας ενοχλήσει περισσότερο στα Windows 8

Τι θα σας ενοχλήσει περισσότερο στα Windows 8

Μια από τις πρώτες αλλαγές που θα παρατηρήσετε στα Windows 8 είναι κάτι που τους λείπει. Θα παρατηρήσετε αμέσως ότι εξαφανίστηκε το... σημείο εκκίνησης και τερματισμού, το πλήκτρο έναρξη ή start στην κάτω αριστερά γωνία της επιφάνειας εργασίας.

Μια από τις πρώτες αλλαγές που θα παρατηρήσετε στα Windows 8 είναι κάτι που τους λείπει. Θα διαπιστώσετε αμέσως ότι εξαφανίστηκε το… σημείο εκκίνησης και τερματισμού, το πλήκτρο έναρξη ή start στην κάτω αριστερά γωνία της επιφάνειας εργασίας.

Τον ρόλο του έχει αναλάβει κατά ένα μέρος ολόκληρη η οθόνη που φέρει το όνομά του, η Start screen. Είναι γεμάτη με τετραγωνισμένα εικονίδια, που θα συνηθίσετε να τα ακούτε ως tiles ή live tiles (live καθώς δείχνουν στο κουτάκι τους «ζωντανό» περιεχόμενο, π.χ. τα νέα μηνύματα, τις ενημερώσεις από το Facebook, ή ότι άλλο σας φέρνουν οι εφαρμογές που έχετε επιλέξει να τοποθετήσετε εκεί).

Κάποιες από τις δουλειές που κάνατε από το Start menu, όπως η πρόσβαση στον Πίνακα Ελέγχου για τις Ρυθμίσεις, η επιλογή στα Προγράμματα ή στα Πρόσφατα Έγγραφα ή η αναζήτηση, η πρόσβαση στην γραμμή εντολών και άλλα, έχουν μετατεθεί σε διάφορες μπάρες και κρύβονται σε διάφορες γωνίες των Windows 8.

Η Microsoft συνεχίζει να δέχεται έντονη κριτική για την απουσία του πλήκτρου Start, ακόμα και από τον συνιδρυτή της, Paul Allen. Αυτός είναι και ο λόγος που ήδη υπάρχουν προτάσεις τρίτων εταιρειών ανάπτυξης λογισμικού που υπόσχονται να το επαναφέρουν στο desktop.

Μερικές προτάσεις είναι το ViStart 8, το Classic Shell, το StartButton8, το Power8 ή το Start8 ή ακόμα και λύσεις απευθείας από τους κατασκευαστές όπως το Quick Starter app που θα διαθέσει η Samsung σε όσους αγοράζουν τα νέα μοντέλα των υπολογιστών της με Windows 8.

Πάντως, η απόφαση για την εγκατάλειψη του πλήκτρου Start βασίστηκε σε έρευνα που έδειξε πως το 65% των χρηστών πατάει Start όταν θέλει να βρει προγράμματα, το 22% για να κάνει αναζήτηση, 9% για να πάει στον Πίνακα Ελέγου και 2% για να εκτελέσει μια εντολή (Run/Εκτέλεση).

  • Για να βρείτε τα προγράμματα στα Windows 8 μπορείτε να μεταβείτε στην οθόνη Start όπου θα τα δείτε υπό μορφή πλακιδίων, για να κάνετε αναζήτηση μετακινείστε (με το mouse ή με το δάκτυλο) στην δεξιά πλευρά και εμφανίζεται η επονομαζόμενη Charms Bar, όπου θα δείτε ως πρώτη επιλογή τον χαρακτηριστικό μεγενθυντικό φακό της αναζήτησης.
  • Για να βρεθείτε στο command prompt (στην γραμμή εντολών), κρατήστε πατημένο το πλήκτρο με το logo των Windows και το πλήκτρο R και πληκτρολογήστε cmd.
  • Για να μεταβείτε στον Πίνακα ελέγχου, πατήστε το πλήκτρο των Windows και αρχίστε να πληκτρολογείτε Control panel ή από πατήστε το πλήκτρο των Windows μαζί με το E και πληκτρολογήστε Control panel.

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Πώς έζησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το κρίσιμο πέναλτι του Ελ Κααμπί

Με κομμένη την ανάσα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης παρακολουθεί και ξεσπά μόλις η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα του Ντόουγκλας Λουίς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024