Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
LG Nexus 4 με Android 4.2 η απάντηση της Google στα Windows Phone 8

LG Nexus 4 με Android 4.2 η απάντηση της Google στα Windows Phone 8

Ο Τυφώνας Sandy πλησιάζε και η εκδήλωση έπρεπε να ακυρωθεί, η Google όμως δεν μπορούσε να αφήσει την παρουσίαση των Windows Phone 8 στην άλλη πλευρά των ΗΠΑ χωρίς απάντηση. Έτσι, προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση του smartphone Nexus 4, ένα smartphone... γεμάτο Google, με ισχυρά τεχνικά χαρακτηριστικά από την LG που λειτουργεί με ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει σήμερα η Google σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος.

Η Google μπορεί να αναγκάστηκε να αναβάλλει την εκδήλωση «της παιδικής χαράς» («Google Playground») λόγω του τυφώνα Sandy, τελικά όμως αποκάλυψε κάτι περισσότερο από ότι ήταν ήδη γνωστό για τις νέες συσκευές Nexus. Εξάλλου, το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Microsoft στην άλλη πλευρά των ΗΠΑ, παρουσίαζε τα Windows Phone 8.


Έτσι, την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου τελικά ανακοινώθηκαν τρεις συσκευές Nexus, όλες βασισμένες στην βελτιωμένη έκδοση του Android Jellybean, την έκδοση Android 4.2.

Το smartphone που επέλεξε η Google για να επιδείξει το Android 4.2 ονομάστηκε Nexus 4, και είναι κατασκευασμένο από την LG Electronics. To Nexus 4, όπως φανερώνει το όνομά του, είναι τετραπύρηνο. Έχει σχετικά μεγάλη οθόνη με διαγώνιο 4,7 ίντσες και πυκνότητα εικονοστοιχείων 320 pixel ανά ίντσα, χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στον κατασκευαστή να υποστηρίζει ότι η προβολή φωτογραφιών και βίντεο από το YouTube είναι ιδανική. To Nexus 4 είναι επίσης ένα από τα πρώτα smartphone, αν όχι το πρώτο, με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης (φορτίζεται καθώς ακουμπά σε μια ειδική επιφάνεια φόρτισης, χωρίς όμως καλώδια).

Το Nexus 4 επιδεικνύει τις δυνατότητες του Android 4.2 στο οποίο η Google έχει προσθέσει μια εντυπωσιακή λειτουργία που ονομάζει Photo Sphere. Με το Photo Sphere, το Nexus 4 αναλαμβάνει να συνθέσει μια σφαίρα φωτογραφιών από την διαρκή λήψη μετακινώντας την κάμερα πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά, δηλαδή προς όλες τις κατευθύνσεις. Μπορείτε να δείτε το βίντεο που ανέβασε η Google για να το επιδείξει:



Άλλα χαρακτηριστικά του λειτουργικού που τονίζει η Google ως σημαντικά για την χρήση ενός smartphone είναι το Gesture Typing, ένας άλλος τρόπος πληκτρολόγησης στο εικονικό πληκτρολόγιο, με τον οποίο το δάχτυλο του χρήστη γλυστράει από γράμμα σε γράμμα με αποτέλεσμα ταχύτερη, ευκολότερη και πιο ευχάριστη πληκτρολόγηση.

Επίσης, το Android 4.2 προσθέτει υποστήριξη για την ασύρματη μεταφοράς περιεχομένου στην τηλεόραση με υποστήριξη (μέσω ειδικού adapter) της πρότυπης τεχνολογίας Wi-Fi Miracast.

Μπορείτε να δείτε τι είναι το Miracast:

Τέλος, ένα χαρακτηριστικό του Android 4.2 στο οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση η Google είναι το Google Now. Χωρίς ο χρήστης να ξεκλειδώσει το Nexus 4 του μπορεί να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες που προβάλλονται αυτοματοποιημένα όταν είναι προφανές ότι είναι χρήσιμες: σε πόση ώρα θα έρθει το μετρό όταν το περιμένεις, σε πόση ώρα πρέπει να φύγεις για το προγραμματισμένο ραντεβού με βάση τα στοιχεία κίνησης, εκδηλώσεις που διεξάγονται στην περιοχή που βρίσκεσαι και άλλα.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο της Google για το Google Now

To Nexus 4 θα διατεθεί σε τρία μοντέλα με 8, 16 και 32GB εσωτερική μνήμη. Το μικρότερο μοντέλο Nexus 4 8GB θα πωλείται στα 299 δολάρια και αυτό με 16GB 50 δολάρια ακριβότερα στα 349 δολάρια, ξεκλείδωτα, χωρίς συμβόλαιο από τις 13 Νοεμβρίου στο Google Play store σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Καναδά. Το μοντέλο των 16GB θα πωλείται με επιδότηση 150 δολαρίων στα 199 δολάρια από την T-Mobile στις ΗΠΑ στα διετή συμβόλαια.

Άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του LG Nexus 4 είναι:

  • Google Chrome
  • Καλύτερο Gmail, με δυνατότηα αρχειοθέτησης e-mail από τα εισερχόμενα και ευκολότερη εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών λογαριασμών.
  • Υπό την προϋπόθεση της χρήσης του Λογαριασμού Google, η υπηρεσία τηρεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας για Gmail, Calendar, επαφές, φωτογραφίες και άλλα.
  • Instant Upload φωτογραφιών σε προσωπικό άλμπουμ στο cloud
  • Οθόνη Corning Gorilla Glass 2
  • GSM/HSPA+
  • Qualcomm Snapdragon S4
  • 2GB RAM
  • NFC (Android Beam)
  • Google Wallet, για πληρωμές σε καταστήματα και ταξί συνδέοντας την πιστωτική κάρτα με το τηλέφωνο όπου υπάρχουν τερματικά MasterCard PayPass
  • Μουσική στο Google Play με δικαίωμα μεταφοράς 20.000 τραγουδιών δωρεάν (χωρίς upload, αλλά μετά από επιτυχή αντιστοίχιση στην βάση της Google), δυνατότητα μεταφοράς της μουσικής βιβλιοθήκης από το iTunes μέσω του Music Manager, όχι όμως τραγουδιών με DRM

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024