Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Smartphone από την Microsoft, επαναλαμβάνουν οι φήμες

Smartphone από την Microsoft, επαναλαμβάνουν οι φήμες

H εφημερίδα Wall Street Journal μεταδίδει ότι η Microsoft έχει στραφεί σε προμηθευτές εξαρτημάτων από την Ασία, στην διάρκεια δοκιμών που διεξάγει για την κατασκευή του δικού της smartphone, μάλλον αντιγράφοντας μια σελίδα από το βιβλίο της Apple, που θέλει την ίδια εταιρεία να αναλαμβάνει το software αλλά και το hardware (και όχι μόνο).

H εφημερίδα Wall Street Journal μεταδίδει ότι η Microsoft έχει στραφεί σε προμηθευτές εξαρτημάτων από την Ασία, στην διάρκεια δοκιμών που φέρεται να διεξάγει για την κατασκευή του δικού της smartphone, μάλλον αντιγράφοντας μια σελίδα από το βιβλίο της Apple, που θέλει την ίδια εταιρεία να αναλαμβάνει το software αλλά και το hardware (και όχι μόνο).

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι κάποιοι από τους προμηθευτές μεταφέρουν ότι η Microsoft μπορεί να εξετάζει το ενδεχόμενο να φτιάξει το δικό της smartphone με οθόνη 4-5 ιντσών, δεν δηλώνει όμως έτοιμη να δώσει εντολή για την μαζική του παραγωγή.

Δείτε φωτογραφίες από τα Windows Phone 8 και τις πρώτες συσκευές

Το γεγονός δεν θα προκαλούσε έκπληξη, και ο Στέφεν Έλοπ, επικεφαλής της Nokia με την οποία η Microsoft έχει συνάψει συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας, δήλωσε στην εφημερίδα ότι εάν πράγματι συμβεί κάτι τέτοιο, θα επωφεληθούν όλοι οι κατασκευαστές Windows Phone.

Η Microsoft δοκιμάζει την εορταστική περίοδο του 2012 την τύχη της στον τομέα των tablet, με την πρώτη της ταμπλέτα, το Surface, με μια ειδική έκδοση των Windows 8 γνωστή ως Windows RT, να κάνει το ντεμπούτο του στην αμερικανική και όχι μόνο αγορά.

  • Δεν αποκλείει την κατασκευή smartphone από την Microsoft ο επικεφαλής της
    Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Στήβεν Μπάλμερ, χαράζει νέα πορεία για την εταιρεία και τοποθετεί στην πρώτη γραμμή το hardware και τις υπηρεσίες από το cloud, στρατηγική που θυμίζει Apple. Στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους, ο Μπάλμερ άφησε να εννοηθεί ότι η εταιρεία ίσως τελικά κατασκευάζει τα δικά της smartphone, αντλώντας από την εμπειρία κατασκευής των tablet Surface και της κονσόλας Xbox.

Τα πρώτα smartphone με Windows Phone 8 άρχισαν να διανέμονται στις αγορές:

Μπορείτε να διαβάσετε στο tech.in.gr, τις πρώτες αναλύσεις/εκτιμήσεις για την πορεία αυτού του διαφορετικού μοντέλου που δοκιμάζει η Microsoft στην «νέα εποχή»:

Εν τω μεταξύ, η Google φαίνεται να επιχειρεί να δώσει ώθηση στα smartphone και tablet με Android, συνεργαζόμενη με διαφορετικούς κατασκευαστές πάνω στην κατασκευή smartphone-πρότυπο και πρόσφατα και tablet-πρότυπο με την επωνυμία Nexus.

Δείτε τι παρουσίασε πρόσφατα, σε συνεργασία με την Asus και την LG Electronics:

  • LG Nexus 4 με Android 4.2 η απάντηση της Google στα Windows Phone 8
    Ο Τυφώνας Sandy πλησίαζε και η εκδήλωση έπρεπε να ακυρωθεί, η Google όμως δεν μπορούσε να αφήσει την παρουσίαση των Windows Phone 8 στην άλλη πλευρά των ΗΠΑ χωρίς απάντηση. Έτσι, προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση του smartphone Nexus 4, ένα smartphone… γεμάτο Google, με ισχυρά τεχνικά χαρακτηριστικά από την LG που λειτουργεί με ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει σήμερα η Google σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος.
  • Samsung Nexus 10 στα 399 δολάρια ανακοίνωσε η Google
    Η Google απαντά στην Apple με μια ταμπλέτα 10,05 ιντσών στα 399 δολάρια, κατασκευασμένη από τον μεγάλο της αντίπαλο, την Samsung. Το Nexus 10 τρέχει ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Google στον τομέα των λειτουργικών συστημάτων, το Android 4.2, το βελτιωμένο Jellybean, και φυσικά, έρχεται φορτωμένο με όλες τις υπηρεσίες της Google, όπου ο πόλεμος για την κυριαρχία στην διάθεση μουσικής, ταινιών, app και βιβλίων μαίνεται.
  • Πέφτει στα 199 δολάρια το Nexus 7 16GB, 32GB με τα 249 δολάρια
    Από την αμερικανική αλυσίδα Office Depot επιβεβαιώνεται η φημολογία ότι η Google θα ρίξει την τιμή του πρώτου tablet 7 ιντσών με την επωνυμία Nexus, κατασκευής Asus και στην θέση της θα βάλει ένα μοντέλο με την διπλάσια χωρητικότητα.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024