Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O «επόμενος CEO» της Microsoft φεύγει, στην θέση του η «Μούσα των Windows»

O «επόμενος CEO» της Microsoft φεύγει, στην θέση του η «Μούσα των Windows»

Ο Στήβεν Σινόφσκι πρόεδρος του τμήματος Windows από το 2006 υπέγραψε διαζύγιο με την κοινή συναίνεση της Microsoft. Ο Σινόφσκι παρουσίασε τα αποτελέσματα των εργασιών του τμήματος, τα νέα Windows 8 και το πρώτο tablet της Microsoft, το Surface λίγες μόλις ημέρες νωρίτερα, στις 26 Οκτωβρίου 2012. Στην θέση του, καθήκοντα αναλαμβάνει η Julie Larson-Green που είχε χαρακτηριστεί «Μούσα των Windows».

Ο Στήβεν Σινόφσκι, πρόεδρος του τμήματος Windows από το 2006 με πολυετή θητεία και στο τμήμα Office, υπέγραψε διαζύγιο με την κοινή συναίνεση της Microsoft. Ο Σινόφσκι παρουσίασε τα αποτελέσματα των εργασιών του τμήματος, τα νέα Windows 8 και το Surface στις 26 Οκτωβρίου 2012.

Η Ina Fried από το AllThingDigital έγραψε ότι, η αποχώρηση του Σινόφσκι αποδίδεται από κύκλους προσκείμενους στην εταιρεία στην κλιμακούμενη ένταση μεταξύ κορυφαίων στελεχών: Παρά το γεγονός ότι ο Σινόφσκι θεωρείται ταλαντούχος (πολλοί στο πρόσωπό του έβλεπαν τον επόμενο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας), η εποχή απαιτεί ομαδικούς παίκτες.

Ενδεικτικό είναι ότι ο Στηβ Μπάλμερ, CEO της Microsoft, δήλωσε πως «για να συνεχιστεί η επιτυχία» θα πρέπει οι ομάδες της Microsoft να ευθυγραμμίζονται ώστε να επιτύχουν καλύτερη ενοποίηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους αλλά και ταχύτερους κύκλους ανάπτυξης. Η Microsoft έκανε το ντεμπούτο των Windows 8, των Windows Phone 8, των Windows Server 2012, των πρώτων tablet της εταιρείας με την επωνυμία Surface με Windows RT (μια ειδική έκδοση των Windows 8 για συσκευές με τσιπ αρχιτεκτονικής ARM, όχι x86) και του Halo 4. Σε αυτά επιχείρησε να ενσωματώσει το Bing, το Skype και το Xbox ώστε να εδραιώσει την παρουσία του ενός στο άλλο. Χαρακτηριστικό είναι πως η εταιρεία άλλαξε ακόμα και το λογότυπό της για να αντικατοπτρίσει τις αλλαγές που έρχονται, αλλά και να αντιμετωπίσει τον εντεινόμενο ανταγωνισμό από διαφορετικά μέτωπα. Δεν είναι μόνο η Apple κα οι ανοδικές πωλήσεις των Mac και των iPad όταν οι πωλήσεις PC μένουν στάσιμες ή μειώνονται -από τις οποίες η Microsoft αντλούσε τα περισσότερα έσοδά της. Είναι και το cloud, στο οποίο η Microsoft επενδύει, είναι ο αγώνας για μια θέση μεταξύ Android και iOS με τα Windows Phone 8, είναι τα καταστήματα πώλησης εφαρμογών, είναι οι υπηρεσίες μουσικής και ταινιών και πολλά ακόμα που αλλάζουν.

Μετά την άμεση αποχώρηση Σινόφσκι στο τμήμα των Windows τις εργασίες που σχετίζονται με την ανάπτυξη αναλαμβάνει η Julie Larson-Green και την επιχειρηματική η Tami Reller.

H Julie Larson-Green έχει χαρακτηριστεί Μούσα των Windows 7. Είναι μια 50χρονη γυναίκα που εργάζεται επί 19 χρόνια στην Microsoft και είχε την ευθύνη για την εμπειρία που προσφέρουν τα Windows 7. Ένα χαρακτηριστικό δείγμα της δουλειάς της είναι το Ribbon του Office 2007, μια μπάρα με λειτουργίες στο εκάστοτε στάδιο εργασίας του χρήστη. Η Larson-Green είναι επικεφαλής του τμήματος Windows Experience στη Microsoft, είναι καθηγήτρια πανεπιστημίου, έχει σπουδάσει πληροφορική και έχει εργαστεί επί σειρά ετών στην τεχνική υποστήριξη. Στη συνέντευξή της εξηγεί ότι προσπάθησε να σχεδιάσει τα Windows 7 έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει τις απαιτούμενες γνώσεις χειρισμού υπολογιστή από τον χρήστη, ώστε να μην χρειάζεται δηλαδή όχι τεχνική υποστήριξη, αλλά ούτε εγχειρίδιο χρήσης, από το οποίο συνοδεύεται κάθε λογισμικό.

  • Το 2010, όταν η Microsoft ανακοίνωσε το Office στο cloud με το λανσάρισμα του Office 365, έφευγε από την εταιρεία ο Ρέι Όζι, γνωστός ως ο πρωτεργάτης του cloud computing στην Microsoft.

Νωρίτερα, στην Apple ένα διακεκριμένο στέλεχος o Σκοτ Φόρτσαλ θεωρήθηκε ότι είχε εκδιώχτηκε από την εταιρεία μετά την γκάφα με τους χάρτες της Apple.

  • Αλλαγή ηγεσίας στην Microsoft Ελλάς
  • Η Πέγκυ Αντωνάκου ορίστηκε Διευθύνουσα Σύμβουλος στην Microsoft Ελλάς, στη θέση του Ernst-Jan Stigter, τα καθήκοντα του οποίου διευρύνονται ως Αντιπρόεδρος της Microsoft Κεντροανατολικής Ευρώπης. «Σε μια εποχή όπου συσκευές και υπηρεσίες γίνονται ένα και οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν καθημερινές δυσκολίες είμαι πεπεισμένη ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία», δήλωσε η κα Αντωνάκου.
  • H Microsoft αλλάζει look μετά από 25 χρόνια
  • Μια νέα εποχή ξεκινά για την Microsoft με ένα κύμα νέων εκδόσεων στα πλέον δημοφιλή προϊόντα της να έρχεται τον Οκτώβριο. Windows 8, Windows Phone 8, οι νέες υπηρεσίες Xbox και το Μοντέρνο Office θα έχουν την ίδια όψη και αίσθηση και θα καταστήσουν οικεία την χρήση υπολογιστή, τηλεφώνου, tablet αλλά και της τηλεόρασης. «Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να αλλάξουμε, μετά από 25 χρόνια, το λογότυπό μας», ανακοίνωσε η Microsoft στις 23 Αυγούστου 2012.
  • Πρώιμο το Skype για τα Windows Phone 8
  • Το Skype προστέθηκε στο Windows Phone Store, το κατάστημα app για τα smartphone με Windows phone 8 που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Η Microsoft επισημαίνει ότι η μεταφορά της δημοφιλούς εφαρμογής βρίσκεται προς το παρόν σε πρώιμο στάδιο και ενδέχεται να μην υλοποιεί άμεσα όσα υπόσχεται για το μέλλον. Στην πρώιμη αυτή έκδοση, δεν εγγυάται την σταθερότητα των κλήσεων και την δυνατότητα να ενημερώνεται ο χρήστης για εισερχόμενες κλήσεις ή μηνύματα, εκτός Skype app.
  • Microsoft Office σε Android, iPad και iPhone το 2013
  • Στις αρχές του 2013 οι χρήστες smartphone και tablet με iOS και Android θα μπορούν να διαβάζουν doc, xls, ppt εάν αποφασίσουν να ανοίξουν λογαριασμούς με την Microsoft. Για την δυνατότητα επεξεργασίας εγγράφων του δημοφιλέστατου MS Office θα πρέπει να καταβάλλουν συνδρομή για το Office 365 στο σύννεφο.
  • Smartphone από την Microsoft, επαναλαμβάνουν οι φήμες
  • H εφημερίδα Wall Street Journal μεταδίδει ότι η Microsoft έχει στραφεί σε προμηθευτές εξαρτημάτων από την Ασία, στην διάρκεια δοκιμών που διεξάγει για την κατασκευή του δικού της smartphone, μάλλον αντιγράφοντας μια σελίδα από το βιβλίο της Apple, που θέλει την ίδια εταιρεία να αναλαμβάνει το software αλλά και το hardware (και όχι μόνο).
  • Γυαλιά-καρφιά, τo πρώτο tablet της Microsoft, Surface με Windows RT
  • Δείτε ένα βίντεο από τον Bill Detwiler του TechRepublic στο οποίο ο έμπειρος τεχνικός αποσυναρμολογεί το πρώτο Surface με Windows RT. Ο, συνάμα τολμηρός, τεχνικός καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το Surface για RT δεν ήταν το πιο δύσκολο εγχείρημα αποσυναρμολόγησης με το οποίο έχει καταπιαστεί -ο τίτλος παραμένει στο iPad.
  • Όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για τα Windows 8
  • Η Microsoft προφανώς αναγνωρίζοντας το πάγιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες σε κάθε αλλαγή του περιβάλλοντος στο οποίο εργάζονται, ξεκινάει την διάθεση των Windows 8 με εκτενείς οδηγούς υποστήριξης. Δείτε που θα βρείτε τι.
  • H Microsoft παρουσίασε τα Windows 8
  • Η Μicrosoft προχώρησε την Πέμπτη στα επίσημα αποκαλυπτήρια των Windows 8, μιας ριζικά ανανεωμένης έκδοσης του λειτουργικού συστήματος, με την οποία ελπίζει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος την ώρα που η προσοχή της αγοράς απομακρύνεται από το PC και εστιάζεται στις φορητές συσκευές. Ως απάντηση στην Apple και την Google, η Μicrosoft παρουσίασε επίσης την ταμπλέτα Surface, τον πρώτο υπολογιστή που κατασκευάζει η ίδια η εταιρεία.
  • Στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησε η υποβολή παραγγελιών DVD για την αναβάθμιση σε Windows 8 Pro αντί 70 περίπου δολαρίων. Στις 26 Οκτωβρίου, οι χρήστες θα μπορούν να αναβαθμίσουν το σύστημά τους μέσω Διαδικτύου με την βοήθεια του Windows 8 Upgrade Assistant με μειωμένο κόστος 40 δολαρίων. Αμφότερες είναι προσφορές που παύουν να ισχύον μετά την 31η Ιανουαρίου 2013. Τι ισχύει για την Ελλάδα;

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024