Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω δικτύου 4ης γενιάς προτείνει η Cosmote

Πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω δικτύου 4ης γενιάς προτείνει η Cosmote

Από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη ξεκινά η Cosmote την εμπορική διάθεση του κινητού ευρυζωνικού δικτύου της τεχνολογίας 4ης γενιάς LTE. Με πάγιο 50 ευρώ, οι συνδρομητές Cosmote Internet on the Go μπορούν να προκαλούν κίνηση 20GB το μήνα, με τα δεδομένα να κυκλοφορούν στο δίκτυο 4G με ταχύτητες που θεωρητικά φτάνουν τα 100Mbps, από tablet με υποστήριξη 4G ή φορητό με το απαιτούμενο USB stick.

Από την Αττική και την Θεσσαλονίκη ξεκινά η Cosmote την εμπορική διάθεση του κινητού ευρυζωνικού δικτύου της τεχνολογίας 4ης γενιάς LTE. Με πάγιο 50 ευρώ, οι συνδρομητές Cosmote Internet on the Go μπορούν να προκαλούν κίνηση 20GB το μήνα, με τα δεδομένα να κυκλοφορούν στο δίκτυο 4G με ταχύτητες που θεωρητικά φτάνουν τα 100Mbps, από tablet με υποστήριξη 4G ή φορητό με το απαιτούμενο USB stick.

Η ταχύτητα πρόσβασης στο Ίντερνετ μέσω 4G πολλαπλασιάζεται και ικανοποιούνται όσοι χρειάζονται απαιτητικές εφαρμογές όπως η μετάδοση κινούμενης εικόνας σε υψηλή ευκρίνεια με τεχνολογία ροής ή ακόμα και η βιντεοδιάσκεψη σε ποιότητα HD. Το 4G εξυπηρετεί την ανάγκη για την γρήγορη μεταφορά (λήψη ή αποστολή) μεγάλων αρχείων όταν ο χρήστης βρίσκεται σε κίνηση. Η Cosmote αναφέρει χαρακτηριστικά ότι από το νέο δίκτυό της 4G, τεχνολογίας LTE, μια ταινία HD κατεβαίνει στην ταμπλέτα ή στον φορητό μέσα σε δύο-τρία λεπτά (κατά μέσο όρο).

Εκτός από την ταχύτητα, σημαντική παράμετρος για την ποιότητα της υπηρεσίας είναι και η σχεδίαση του ίδιου του δικτύου κάλυψης. Η Cosmote, δια στόματος του Γενικού Τεχνικού Διευθυντή της κου Γιώργου Τσώνη που είχε την ευθύνη για την υλοποίηση και την ανάπτυξη του δικτύου «Το δίκτυο 4G της COSMOTE καλύπτει ήδη την πλειονότητα των δήμων στα Λεκανοπέδια Αττικής και Θεσσαλονίκης, ενώ η σταδιακή ανάπτυξη του δικτύου συνεχίζεται. Σύντομα το COSMOTE 4G θα είναι διαθέσιμο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.»

Τα modem, σε μορφή USB stick, που διαθέτει η Cosmote για την υπηρεσία:

Σε ότι αφορά στα προγράμματα μέσω των οποίων η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη, η Cosmote ανακοίνωσε πως το νέο δίκτυο COSMOTE 4G διατίθεται για αποστολή και λήψη δεδομένων αρχικά μέσω 4G Tablets και USB Sticks σε συνδρομητές συμβολαίου στο νέο οικονομικό πρόγραμμα COSMOTE Internet On The Go 20GB. Επίσης, θα προσφέρεται ως διαθέσιμη επιλογή και στα υφιστάμενα οικονομικά προγράμματα COSMOTE Internet On The Go 5GB, 10GB, Student και COSMOTE Internet Any Way 5GB.

Επιπλέον, οι συνδρομητές καρτοκινητής θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο 4ης γενιάς μέσω της νέας συσκευασίας COSMOTE Internet On The Go με κάρτα-4G Full Pack. Το 4G Full Pack κοστίζει 99€, και περιέχει την απαιτούμενη κάρτα SIM, ασύρματο modem σε μορφή USB Stick που υποστηρίζει ταχύτητες σύνδεσης έως 100Mbps καθώς και προσφορά αξίας 40€, για δωρεάν πρόσβαση στο Internet για 30 μέρες. Για περισσότερες διευκρινίσεις προτείνουμε να απευθυνθείτε στο δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ, COSMOTE ή ΟΤΕ ή να καλέσετε την εξυπηρέτηση πελατών καρτοκινητής στο 13838.

Τέλος, πρόσβαση στο 4G θα έχουν τέλος οι υφιστάμενοι συνδρομητές πακέτων COSMOTE Internet On The Go με κάρτα με την αγορά του κατάλληλου 4G Tablet ή USB Stick, με την ισχύουσα τιμολογιακή πολιτική.

Για περισσότερες πληροφορίες, η Cosmote παραπέμπει στο http://www.cosmote.gr/cosmoportal/page/T99/section/4G_network

H εταιρεία θα προβάλλει την μετάβαση στο 4G μέσω τηλεοπτικών διαφημιστικών μηνυμάτων. Μπορείτε να τα δείτε στο YouTube

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024