Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Είμαστε εδώ για θα μείνουμε, διαμηνύει η LG Electronics Ελλάς

Είμαστε εδώ για θα μείνουμε, διαμηνύει η LG Electronics Ελλάς

Από τα χείλη του Ντον Κουάκ, επικεφαλής της LG Electronics Ελλάς ήρθε η διαβεβαίωση ότι η ανεξάρτητη εταιρεία της κορεάτικου κολοσσού θα παραμείνει στην ελληνική αγορά παρά την μείωση του μεγέθους της αγοράς στο μισό τα τελευταία τρία χρόνια. Η δήλωση έγινε με αφορμή την επέτειο 10 χρόνιας παρουσίας της εταιρείας στην Ελλάδα.

Από τα χείλη του Ντον Κουάκ, επικεφαλής της LG Electronics Ελλάς ήρθε η διαβεβαίωση ότι η ανεξάρτητη εταιρεία της κορεάτικου κολοσσού θα παραμείνει στην ελληνική αγορά, κι αυτό, παρά την μείωση του μεγέθους της αγοράς στο μισό τα τελευταία χρόνια. Η δήλωση έγινε με αφορμή την επέτειο 10 χρόνων παρουσίας της εταιρείας στην Ελλάδα. Η LG Electronics Ελλάς ιδρύθηκε ως θυγατρική εταιρεία το 2002, στο πλαίσιο της διεθνούς στρατηγικής για ακόμη πιο γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη με ιδία παρουσία στην εκάστοτε χώρα. Το 2012 η LG Electronics Ελλάς συμπλήρωσε 10 χρόνια πορείας στην Ελλάδα, την οποία χαρακτηρίζει επιτυχημένη.

Για το μέλλον, η LG Electronics Ελλάς έχει αποφασίσει να εστιάσει στο υψηλότερο τμήμα της αγοράς, όπου θεωρεί ότι μπορεί να δείξει τα δόντια της σε ότι αφορά την υπεροχή της σε τεχνολογία αιχμής. Η ομάδα της LG φρόντισε να θυμίσει ότι η τεχνολογία της LG βρίσκεται στο εσωτερικό καταξιωμένων συσκευών –ξέρατε, για παράδειγμα, ότι η οθόνη του iPhone 5 αλλά και του iPad mini είναι προϊόντα της LG Display;-, ότι από το τμήμα R&D και τα εργοστάσιά της αναδύονται κορυφαίες τεχνολογίες που διαφοροποιούν ποιοτικά προϊόντα διαφορετικών κατασκευαστών. Η LG με δεκάδες εταιρείες στους κόλπους της κατασκευάζει in house τα πάντα από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.

Σε ότι αφορά τα προϊόντα που έρχονται, η LG Electronics Ελλάς αποφασίζει να δει την κρίση ως μια ευκαιρία για να περάσει από τους αριθμούς των πωλήσεων στα «λίγα και καλά» προϊόντα που θα αναδείξουν την δύναμή της. Έτσι, στον τομέα της τηλεόρασης θα συνεχίσουμε να βλέπουμε προηγμένες έξυπνες τηλεοράσεις, Smart TV με αδιόρατο πλαίσιο (Cinema Screen). Με την μετάβαση στο ψηφιακό σήμα σε όλη την Ελλάδα, η LG ελπίζει ότι θα στρέψουμε και πάλι το βλέμμα μας στην τηλεόραση, ανακαλύπτοντας δυνατότητες που μπορεί να υπάρχουν, δεν τις έχουμε όμως αξιοποιήσει (όπως την πρόσβαση στον κόσμο των TV app ή την προβολή σε 3D) , κυρίως λόγω έλλειψης τοπικού περιεχομένου -η εταιρεία δηλώνει πως συνεχίζει την προσπάθειά της και προς αυτή την κατεύθυνση. Πάντως, οι Έλληνες έχει καταγράψει ρεκόρ στις ενεργοποιήσεις των LG Smart TV σε σχέση με τους χρήστες των έξυπνων τηλεοράσεών της στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, με ποσοστό 40% να κάνει το απαιτούμενο registration. To 2013, μάλλον το δεύτερο εξάμηνο, θα δούμε στην Ελλάδα και την
LG Smart TV with Google TV (G2 Series) με το Magic Remote, που ανακοινώθηκε στις 15 Νοεμβρίου από την Σεούλ.

Στον τομέα των έξυπνων κινητών τηλεφώνων, ο κος Κουάκ αναγνώρισε ότι η LG άργησε να ανέβει στο τρένο των smartphone, φιλοδοξεί όμως να καλύψει γρήγορα το κενό.

  • Τον Ιανουάριο 2013 αναμένεται να δούμε το πρότυπο LG Nexus 4, αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Google.
  • Τον Φεβρουάριο 2013 θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και το LG Optimus G, το «υπέρτατο» smartphone της LG.

Η εταιρεία τοποθετεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 πλήθος από συσκευές με υποστήριξη των δικτύων κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς, τεχνολογίας LTE. Σημαντικές είναι επίσης οι προσδοκίες από τα monitor IPS7, για τις οποίες η LG έχει φτιάξει ένα ξεκαρδιστικό βίντεο για να επιδείξει τις δυνατότητές τους. Δείτε το:

Τέλος, η LG Electronics Ελλάς θεωρεί «εκ των ων ουκ άνευ» την υποστήριξη των προϊόντων της μετά την πώληση, με άμεση αντικατάσταση π.χ. smartphone προς επισκευή ακόμα και με νεότερα μοντέλα, με πολυετή εγγύηση σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων και άλλα.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024