Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Τι πρέπει να ξέρετε για τις χρεώσεις στο Vodafone Internet Όλη-Μέρα στο εξωτερικό

H Vodafone διευρύνει την παροχή της υπηρεσίας πρόσβασης στο Ίντερνετ «με την μέρα» και στο εξωτερικό. Ζητήσαμε διευκρινίσεις από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας που θα σας προφυλάξουν από τους κινδύνους της ακούσιας υπερχρέωσης. 

H Vodafone διευρύνει την παροχή της υπηρεσίας πρόσβασης στο Ίντερνετ «με την μέρα» και στο εξωτερικό. Ζητήσαμε διευκρινίσεις από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας που θα σας προφυλάξουν από τους κινδύνους της ακούσιας υπερχρέωσης.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως η υπηρεσία πρόσβασης στο Διαδίκτυο «Vodafone Internet-Όλη-Μέρα στο εξωτερικό» χρεώνεται επιπλέον 2 ευρώ. Η χρέωση των 2 ευρώ προστίθεται στην ημερήσια χρέωση που ισχύει για το εσωτερικό της χώρας, ίση με 1 ευρώ. Σύμφωνα με την εταιρεία, η επιπλέον χρέωση 2 ευρώ -δηλαδή 3 ευρώ την μέρα- πραγματοποιείται με την πρώτη είσοδο στο Ίντερνετ από το κινητό και η προβλεπόμενη κίνηση δεδομένων σύμφωνα με την πολιτική ορθής χρήσης δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 10ΜΒ την ημέρα.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εγγραφούν στην υπηρεσία Vodafone Internet Όλη-Μέρα στο εξωτερικό με μια κλήση στο 1333 (δωρεάν) ή σε ένα από τα καταστήματα Vodafone. Για περισσότερες πληροφορίες η εταιρεία παραπέμπει στο www.vodafone.gr/roaming. Ειδικότερα για την πρόσβαση στο Ίντερνετ από το κινητό, μπορείτε να ενημερωθείτε από το http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=11166

  • Στην ενότητα Ίντερνετ Όλη Μέρα για την «ευρωπαϊκή ζώνη» αναφέρεται ότι η χρέωση είναι 3 ευρώ για 24 ώρες για την χρήση του διαθέσιμου όγκου δηλαδή 10ΜΒ.
    Είναι πολύ εύκολο να καταναλώσετε 10ΜΒ.
  • Μετά την κατανάλωση 10ΜΒ, η χρέωση είναι 5 ευρώ για 15ΜΒ σε 24 ώρες.
  • Εκτός Ευρωπαϊκής ζώνης, στον υπόλοιπο κόσμο, η χρέωση είναι πολύ υψηλότερη, και συγκεκριμένα 15 ευρώ για 24 ώρες για κίνηση μόλις 5ΜΒ.

{{{related}}}

Ζητήσαμε τις απαραίτητες διευκρινίσεις για τις χρεώσεις και τις παραθέτουμε με τις επισημάνσεις του tech.in.gr:

  • Πως ενεργοποιείται και πως απενεργοποιείται η υπηρεσία πρόσβασης στο Ίντερνετ από το εξωτερικό;

«Οι συνδρομητές που επιθυμούν να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία Vodafone Internet Όλη-Μέρα στο εξωτερικό μπορούν να καλέσουν το 1333 (δωρεάν από την Ελλάδα) , είτε να επικοινωνήσουν με την Εξυπηρέτηση Πελατών Vodafone (13830 για ιδιώτες και 1399 για επαγγελματίες) ή να επισκεφτούν ένα από τα καταστήματα Vodafone.

Το ίδιο ισχύει και για την απενεργοποίηση της υπηρεσίας Vodafone Internet Όλη-Μέρα στο εξωτερικό.»

Επομένως, προσθέτουμε πως θα πρέπει να ζητήσετε την απενεργοποίηση της υπηρεσίας για να μην χρεώνεστε με την μέρα σε κάθε είσοδό σας στο Ίντερνετ, ακόμα και χωρίς να το ξέρετε (τα app μπορεί να κάνουν συγχρονισμό, να κατεβάζουν τα mail κ.λπ., αν έχετε ενεργοποιημένη την υπηρεσία δεδομένων μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.)

  • Αφού ενεργοποιηθεί πρέπει να την απενεργοποιήσει η Vodafone ή αρκεί η απενεργοποίηση της μεταφοράς δεδομένων από το smartphone;

«Όταν ο συνδρομητής που έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία Vodafone Internet ‘Ολη-Μέρα στο εξωτερικό βρεθεί στο εξωτερικό (στην Ευρωπαϊκή Ζώνη) και συνδεθεί στο internet, θα χρεωθεί με 1€+2€. Για τις ημέρες που ο συνδρομητής δεν συνδέεται στο Internet δεν επιβαρύνεται με καμία χρέωση.

Εάν ο συνδρομητής επιθυμεί να αποκλείσει τη δυνατότητα σύνδεσης στο Internet μέσω της συσκευής του, μπορεί να απενεργοποιήσει τη μεταφορά δεδομένων, όπως αυτό περιγράφεται στο εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής. Για όσο διάστημα η μεταφορά δεδομένων είναι απενεργοποιημένη, ο συνδρομητής δεν μπορεί να κάνει χρήση Internet και φυσικά δεν επιβαρύνεται με καμία απολύτως χρέωση.

Η υπηρεσία Vodafone Internet ‘Ολη-Μέρα στο εξωτερικό παραμένει ενεργοποιημένη, και προσφέρει τη δυνατότητα πλοήγησης στο internet (αφού ο συνδρομητής επαναφέρει τις ρυθμίσεις της συσκευής του και επιτρέψει τη μεταφορά δεδομένων).»

Εδώ επίσης θα πρέπει να επισημάνουμε πως είναι βολικό να έχετε «ανοικτή» την πρόσβαση στο Ίντερνετ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα χρεώνεστε κάθε μέρα 3 ευρώ (και φόρους) ακούσια, όπως προαναφέραμε.

Τέλος, η Vodafone εξηγεί τι σημαίνει το «επιπλέον», κάτι το οποίο δεν ήταν σαφές από την πρώτη ανακοίνωση:

«Η νέα υπηρεσία Vodafone Internet ‘Ολη-Μέρα στο εξωτερικό απευθύνεται στους συνδρομητές που χρησιμοποιούν το Vodafone Internet ‘Ολη-Μέρα στην Ελλάδα με €1/ ημέρα και τους προσφέρει τη δυνατότητα πλοήγησης στο internet και στην Ευρώπη με επιπλέον €2/ ημέρα. Έτσι, εάν ο συνδρομητής συνδεθεί στο Internet όταν ταξιδεύει σε κάποια από τις χώρες της Ευρωπαϊκής ζώνης θα χρεωθεί €1+€2 και μόνο για τις ημέρες που θα κάνει χρήση Internet.»

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024