Ενεργοποίηση μέσω Media Center

Η Microsoft χαρίζει τα Windows 8 Pro... στους «πειρατές» κατά λάθος

Η Microsoft χαρίζει τα Windows 8 Pro... στους «πειρατές» κατά λάθος
Ο CEO της Microsoft Στ.Μπάλμερ κατά την παρουσίαση των Windows 8 (Φωτογραφία αρχείου)   (Φωτογραφία:  Associated Press )
Μια μέθοδος που επιτρέπει την μόνιμη ενεργοποίηση των Windows 8 Pro, ακόμα και όταν η εγκατάστασή τους έχει με «πειρατικά» κλειδιά, έγινε γνωστή προ διημέρου και κάνει ήδη το γύρο του Διαδικτύου. Απρόσμενα... τυχεροί στάθηκαν οι χρήστες των «πειρατικών» Windows 8 Pro που επέλεξαν να κατεβάσουν το Media Center Upgrade που διατίθεται δωρεάν έως τον Ιανουάριο του 2013.

Το πρόβλημα περιγράφεται με λεπτομέρεια στο WindowsWave.com, από το οποίο έγινε γνωστό ευρύτερα. Εκεί γίνεται λόγος για κενό ασφάλειας στο σύστημα ενεργοποίησης του λειτουργικού (το απαιτούμενο γνωστό activation των Windows).

Με λίγα λόγια, ενώ είναι εφικτή η προσωρινή μαζική ενεργοποίηση υπολογιστών (διευκολύνοντας την υιοθέτησή τους στο περιβάλλον μεγάλων επιχειρήσεων), αυτή διαρκεί μόλις 180 ημέρες. Τα νέα αντι-πειρατικά μέτρα προβλέπουν ότι δεν θα είναι δυνατή και η μαζική διάθεση κλειδιών για την μόνιμη ενεργοποίησή τους -κάθε PC πρέπει να έχει το δικό του κλειδί. Με την δωρεάν προσθήκη στα Windows 8 Pro του Media Center, παρατηρήθηκλε ότι η ενεργοποίηση γίνεται μόνιμη ακόμα και για αυτές τις εκδόσεις που ενεργοποιήθηκαν για έξι μήνες με «πειρατικά» κλειδιά.

In.gr Τεχνολογία

Ειδήσεις:  Περισσότερες ειδήσεις

Τα σχόλιά σας

Διαβάστε όλες τις απόψεις (18)

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Θέματα: