Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VDSL με €10 επιπλέον στους πελάτες σταθερής και Ίντερνετ της Wind

VDSL με €10 επιπλέον στους πελάτες σταθερής και Ίντερνετ της Wind

Η Wind Ελλάς ξεκινά την παροχή υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω VDSL. Το δίκτυο δίνει την δυνατότητα πρόσβασης με ταχύτητες «αισθητά μεγαλύτερες από αυτές που επιτυγχάνουν με ADSL» μόνο στους ενδιαφερόμενους συνδρομητές των υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας ή/και Ίντερνετ.

Η Wind Ελλάς ξεκινά την παροχή υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω VDSL. Το δίκτυο δίνει την δυνατότητα πρόσβασης με ταχύτητες «αισθητά μεγαλύτερες από αυτές που επιτυγχάνουν με ADSL» μόνο στους ενδιαφερόμενους συνδρομητές των υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας ή/και Ίντερνετ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Wind Ελλάς, η υπηρεσία VDSL απευθύνεται μόνο σε όσους είναι ή εγγραφούν στην δική της υπηρεσία σταθερής τηλεφωνίας (ή/και Ίντερνετ, double play). Συγκεκριμένα, αφορά σε όσους είναι ή γίνουν συνδρομητές WIND Double Play (L,M & S), WIND ONE (M,L,XL-σταθερή) και WIND Business Double Play.

Η Wind δηλώνει πως έχει ξεκινήσει την διάθεση της υπηρεσίας VDSL
πιλοτικά από τον Μάιο και με βάση τις μετρήσεις της υπόσχεται
«πραγματική εμπειρία πολύ γρήγορου Ίντερνετ, που ξεπερνούν τα 40Mbps
κατά μέσο όρο».

To λανσάρισμα της υπηρεσίας γίνεται με πάγιο στην μισή τιμή και χωρίς τέλη ενεργοποίησης, χωρίς να διευκρινίζεται η διάρκεια της προσφοράς. Έτσι, εάν ζητήσετε VDSL ως πρόσθετη υπηρεσία στην υπηρεσία σταθερής τηλεφωνίας ή σταθερής τηλεφωνίας και Ίντερνετ της Wind θα χρεώνεστε επιπλέον 10 ευρώ το μήνα, εάν φυσικά μπορεί να σας δοθεί VDSL στην περιοχή όπου βρίσκεστε και, υποθέτουμε, με τους ισχύοντες κανόνες περί διαθεσιμότητας της τεχνολογίας, δηλαδή σε μικρή απόσταση από το κέντρο της Wind.

Σύντομα θα είναι διαθέσιμο εργαλείο στο wind.com.gr από το οποίο όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να ελέγξουν εάν η υπηρεσία VDSL είναι διαθέσιμη -το εργαλείο που υπάρχει σήμερα αφορά στην διαθεσιμότητα του δικτύου γενικά και όχι στην υπηρεσία VDSL, ζητήστε διευκρινίσεις όταν απευθύνεστε στην εξυπηρέτηση πελατών (στο 1212, μεταξύ άλλων). Η Wind υπόσχεται ότι το εργαλείο αυτό θα ελέγχει την διαθεσιμότητα και θα βασίζεται σε πραγματικές μετρήσεις και έξυπνους αλγόριθμους ώστε να διασφαλίζει στον πελάτη αισθητή διαφορά ταχύτητας σε σύγκριση με το ADSL.

Σχετικά με τον έλεγχο, μπορείτε να δείτε τι μας έχει πει σχετικά η ΕΕΤΤ

Αναβαθμίστηκε το Σύστημα Αποτίμησης Ποιότητας Ευρυζωνικών Συνδέσεων
Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ανακοίνωσε την αναβάθμιση του συστήματος Αποτίμησης Ποιότητας Ευρυζωνικών Συνδέσεων, με το οποίο οι συνδρομητές ADSL αλλά και VDSL μπορούν μεταξύ άλλων να δουν στον χάρτη εάν ο ISP τους εφαρμόζει πρακτικές επιλεκτικών ρυθμίσεων της κίνησης.

Αυτές τις ημέρες, αναμένεται να ξεκινήσει η εμπορική διάθεση των υπηρεσιών VDSL από τον ΟΤΕ, με τιμές που είναι ήδη γνωστές αφού εγκρίθηκαν από την αρμόδια Αρχή. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά στο tech.in.gr, όπως και για την διαμάχη μεταξύ παρόχων για το μοντέλο διάθεσης της υπηρεσίας.

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024