Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στήριξη σε καινοτόμες startup από το Corallia και την Eurobank

Στήριξη σε καινοτόμες startup από το Corallia και την Eurobank

Στις αρχές του 2013 η Eurobank και το Corallia θα απευθύνουν πρόσκληση ενδιαφέροντος σε νεανικές ομάδες με δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες. Στόχος της πρωτοβουλίας των δύο αυτών φορέων, η οποία εντάσσεται στις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, είναι να προσφέρουν τεχνογνωσία, επαφές, εκπαίδευση αλλά και υποδομές για να επιτρέψουν την επιτυχή υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων νεοφυών επιχειρήσεων.

Στις αρχές του 2013 η Eurobank και το Corallia θα απευθύνουν πρόσκληση ενδιαφέροντος σε νεανικές ομάδες με δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες. Στόχος της πρωτοβουλίας των δύο αυτών φορέων, η οποία εντάσσεται στις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, είναι να προσφέρουν τεχνογνωσία, επαφές, εκπαίδευση αλλά και υποδομές για να επιτρέψουν την επιτυχή υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων νεοφυών επιχειρήσεων, χωρίς μάλιστα περιορισμό στο αντικείμενο της ιδέας.

Η πρωτοβουλία ονομάζεται «the EGG-Enter*Grow*Go» και περιγράφεται ως ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης της επιχειρηματικής δράσης. Υπόσχεται πρόσβαση σε ένα αξιόπιστο δίκτυο από μέντορες και συνεργάτες με εμπειρία στον χώρο των startup. Επίσης, σχεδιάζεται να παρέχει κατάρτιση σε εξειδικευμένη γνώση και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για την λειτουργία της υπό σύσταση επιχείρησης και την ανάπτυξή της.

Η πρωτοβουλία θα ξεκινήσει στην Αθήνα, δεν θα περιοριστεί όμως σε αυτή. Η Eurobank θα διαθέσει κτίριο υψηλών προδιαγραφών, ειδικά διαμορφωμένο για να εξυπηρετήσει την ομαδική δημιουργία, ώστε οι ομάδες να αλληλεπιδρούν, να ανταλλάσσουν ιδέες και εμπειρίες.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, κάτι που αναμένεται να συμβεί στις αρχές του 2013. Σχετικές δηλώσεις έκαναν οι επικεφαλής των συνεργαζόμενων φορέων:

Ο κ. Νικόλαος Νανόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank, δήλωσε σχετικά: «Στην προσπάθειά μας να απαντούμε διαρκώς στις εξελισσόμενες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, προχωρούμε στη δημιουργία ενός πρωτοποριακού προγράμματος, προσθέτοντας έτσι μια σημαντική πρωτοβουλία στο εκτεταμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου μας. Στόχος του προγράμματος «the EGG-Enter*Grow*Go» είναι να στηρίξει τη νεανική καινοτομική επιχειρηματική δράση, μέσα από την παροχή γνωστικών και λειτουργικών εφοδίων.

»Η πρωτοβουλία μας απευθύνεται κυρίως σε νέους με καινοτόμες ιδέες που πιστεύουν σε αυτές και είναι έτοιμοι να τολμήσουν και να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά. Η σύμπραξή μας στο συγκεκριμένο έργο με το Corallia, έναν κορυφαίο συνεργάτη σε θέματα καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας, αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την επιτυχία της πρωτοβουλίας.»

Ο καθηγητής Βασίλειος Μακιός, επικεφαλής του Corallia, δήλωσε: «Οι σύγχρονες ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας καθιστούν πλέον την έννοια της συνεργασίας απαραίτητο συστατικό σε κάθε εγχείρημα. Το Corallia, από την ίδρυσή του το 2005, αναζητεί αδιάκοπα νέους, αξιόπιστους εταίρους προκειμένου να επεκτείνει τις δράσεις στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας στη χώρα. H Eurobank αναδεικνύεται σήμερα σε έναν πολύτιμο συνεργάτη. Το πολυετές έργο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της τράπεζας αλλά και η ισχυρή επιχειρηματική της παρουσία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην επίτευξη των κοινών μας στόχων· να δώσουμε όραμα στους νέους ανθρώπους που τόσο πολύ το χρειάζονται σήμερα».

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024