Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Προγραμματισμένη... δυσλειτουργία στο home button του iPad και του iPhone;

Προγραμματισμένη… δυσλειτουργία στο home button του iPad και του iPhone;

Μια δυσλειτουργία που φέρεται να εμφανίζεται συχνά σε iPad και σε iPhone διορθώνεται με... λίγη αναζήτηση στο Google, απαλλάσσοντας τον χρήστη από την επίσκεψη στο τοπικό εξουσιοδοτημένο service της Apple. Όταν το φυσικό πλήκτρο δεν ανταποκρίνεται όπως θα έπρεπε, οι χρήστες επιχειρούν να το επαναφέρουν με έναν συνδυασμό κινήσεων. Η μέθοδος αποδεικνύεται αποτελεσματική στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ανεπιβεβαίωτη παραμένει η εξήγηση.

Μια δυσλειτουργία που φέρεται να εμφανίζεται συχνά σε iPad και σε iPhone (υποθέτουμε, «γερασμένα») διορθώνεται με… λίγη αναζήτηση στο Google, απαλλάσσοντας τον χρήστη από την φαινομενικά αναπόφευκτη επίσκεψη στο τοπικό εξουσιοδοτημένο service της Apple.

Όταν το φυσικό πλήκτρο δεν ανταποκρίνεται όπως θα έπρεπε, οι χρήστες επιχειρούν να το επαναφέρουν με έναν συνδυασμό κινήσεων. Η μέθοδος αποδεικνύεται αποτελεσματική στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ανεπιβεβαίωτη παραμένει όμως η εξήγηση.

Συγκεκριμένα, το λεγόμενο home button σε iPad και iPhone δυσλειτουργεί και χρειάζονται περισσότερα από ένα πατήματα για να εκτελέσει την λειτουργία του ή δεν ανταποκρίνεται καθόλου. Το home button είναι το μοναδικό φυσικό πλήκτρο στις συσκευές της Apple. Με ένα πάτημα, ο χρήστης «ξυπνάει» το iPad/iPhone, o χρήστης βλέπει τις ανοικτές εφαρμογές, βγαίνει από app και επιστρέφει στην αρχική οθόνη. Σε συνδυασμό με το πλήκτρο Suspend στο επάνω μέρος, μπορεί να πάρει screenshot της οθόνης.

Όταν το home button δυσλειτουργεί («μπερδεύεται» ή δεν ανταποκρίνεται) χάνεται σημαντική λειτουργικότητα. «Αυτοί που ξέρουν» παραπέμπουν στο Google, σε μια αναζήτηση με την φράση recalibrate home button. Τα αποτελέσματα στην πρώτη σελίδα προτείνουν την ίδια μέθοδο:

  • Ο χρήστης πρέπει να τρέξει ένα από τα app με τα οποία πήρε το iPad/iPhone, όπως ο καιρός (Weather), το ημερολόγιο (Calendar) ή οι μετοχές (Stocks).
  • Ο χρήστης πατάει και κρατά πατημένο το πλήκτρο Power μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη η επιλογή Slide to Power Off.
  • O χρήστης πατάει και κρατάει πατημένο το («άρρωστο») home button μέχρι τη στιγμή που το μήνυμα στην οθόνη θα εξαφανιστεί και το app κλείσει. Η διαδικασία επαναβαθμονόμησης του home button έχει ολοκληρωθεί και θα πρέπει να λειτουργεί κανονικά.

Με αυτή την γνωστή από παλιά μέθοδο λέγεται πως το home button «βαθμονομείται» εκ νέου, είναι όμως λογικό να αναρωτιέται κανείς γιατί χρειάζεται βαθμονόμηση ένα πλήκτρο. Η απάντηση που δίνουν κάποιοι είναι ότι η Apple έχει εσκεμμένα, αν και ανεξήγητα, τοποθετήσει έναν μετρητή (software) στο home button, που μειώνεται με κάθε πάτημα. Όταν ο χρήστης πλησιάσει το 0, τότε εμφανίζεται το φαινόμενο της δυσλειτουργίας του home button. Σε bug στο iOS αποδίδεται δε, η δυνατότητα να αλλάξει η τιμή του μετρητή.

Πάντως, η βαθμονόμηση του home button λένε πως διαρκεί για λίγα ακόμα πατήματα και ο χρήστης καλείται να επαναλάβει την διαδικασία για να διορθώσει ξανά και ξανά το πρόβλημα.

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024