Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Troll που μισεί τους μπλόγκερ διασπείρει το μήνυμά του σε χιλιάδες στο Tumblr

Troll που μισεί τους μπλόγκερ διασπείρει το μήνυμά του σε χιλιάδες στο Tumblr

Ομάδα χακτιβιστών που εμφανίζονται ως πολέμιοι των μπλόγκερ κατόρθωσαν να διασπείρουν το μήνυμά τους σε έξι χιλιάδες μπλογκ στην δημοφιλή πλατφόρμα Tumblr μέσα σε λίγες μόλις ώρες στις 3 Δεκεμβρίου. Οι μηχανικοί του Tumblr δηλώνουν ότι κατόρθωσαν να σταματήσουν την διάχυση του προσβλητικού μηνύματος και διέγραψαν τα σχετικά blog post.

Ομάδα χακτιβιστών που εμφανίζονται ως πολέμιοι των μπλόγκερ κατόρθωσαν να διασπείρουν ένα μήνυμα μίσους σε έξι χιλιάδες μπλογκ στην δημοφιλή πλατφόρμα Tumblr μέσα σε λίγες μόλις ώρες στις 3 Δεκεμβρίου 2012. Οι μηχανικοί του Tumblr δηλώνουν ότι κατόρθωσαν να σταματήσουν την διάχυση του προσβλητικού μηνύματος και διέγραψαν τα σχετικά blog post.

Την ευθύνη για το… trolling ανέλαβε μια ομάδα με το όνομα GNAA (Gay Ni**r Association of America) και δήλωσε έκπληκτη από την… επιτυχία του εγχειρήματος για την οποία είχε ενημερωθεί για το bug που επέτρεψε την διάδοση του μηνύματος. Στον δικτυακό της τόπο, η GNAA συστήνεται ως μη ρατσιστική, μη ομοφοβική οργανισμός… trolling.

  • Troll στην γλώσσα του Διαδικτύου χαρακτηρίζεται ο χρήστης που επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την διαδικτυακή συζήτηση. Για να το επιτύχει, συχνά χρησιμοποιεί αμφιλεγόμενες θέσεις, προκλητικές εκφράσεις, ακόμα και ανοησίες που θα ανοίξουν την συζήτηση εκτός θέματος. Μπορείτε να δείτε την αναλυτική ερμηνεία στην Βικιπαίδεια.

Ανυποψίαστοι μπλόγκερ είδαν στο dashboard του μπλογκ τους μια ανάρτηση που δεν είχαν την πρόθεση να ανεβάσουν οι ίδιοι. Ήταν ένα μήνυμα με το οποίο οι GNAA εξέφραζαν το μίσος τους για την πρακτική τήρησης μπλογκ, ως μια ενέργεια εγωκεντρική, που κατέληγε με την ευχή να εξαφανιστούν από προσώπου… WWW. Με ένα κλικ, το spam post ανέβαινε στο blog τους. Οι GNAA απειλούσαν τους μπλόγκερ πως εάν επιχειρούσαν να διαγράψουν το post, ολόκληρο το blog τους θα διαγραφόταν και, φυσικά, τους προέτρεπαν να το κάνουν.

Η ανάρτηση που μόλυνε χιλιάδες μπλογκ στο Tumblr στις 3 Δεκεμβρίου 2012

Το post έγινε viral όχι όμως μετά την ηθελημένη επαναδημοσίευσή του, αλλά αυτόματα. Η διάχυση σε 6.000 μπλογκ, ανάμεσα στα οποία ήταν και τα μπλογκ γνωστών εκδόσεων όπως της USA Today και του The Verge, θεωρείται σχετικά μικρή, εάν συνυπολογίσει κανείς ότι το Tumblr εξυπηρετεί περί τα 80 εκατομμύρια μπλογκ.

Τώρα, η υπηρεσία συνιστά στους μπλόγκερ να μην κάνουν κλικ στο υβριστικό post, αφού αυτό το κλικ λειτουργεί ως η σκανδάλη που επιτρέπει την διασπορά του μηνύματος σε άλλα blog στο Tumblr. Οι μηχανικοί λογισμικού της Tumblr δηλώνουν πως εντόπισαν το spam post, διέγραψαν τις αναρτήσεις και επανέφεραν την υπηρεσία σε κανονική λειτουργία. Κανένας λογαριασμός δεν έχει παραβιαστεί και οι χρήστες δεν χρειάζεται να κάνουν καμία περαιτέρω ενέργεια, γράφουν. Η ανάρτηση της υπηρεσίας στο Staff Blog του Tumblr καταλήγει με ένα συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε και βεβαιώνει ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί το γεγονός στο μέλλον.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024